Lege batterijen? Inleveren voor een beter milieu!

Batterijen horen niet thuis in het gewone afval. Er kunnen stoffen in zitten die schadelijk zijn voor het milieu, zoals de zware metalen kwik, lood en cadmium. Deze brengen het milieu schade toe wanneer ze bij het huisvuil worden weggegooid. Dat weet iedereen, maar waar kunt u ze dan wel kwijt? Natuurlijk bij Hoogvliet, waar u bij de entree een speciale batterijenbak vindt. De batterijen die u hier deponeert worden door Stibat (Stichting Batterijen) opgehaald en verwerkt.

Batterijen inleveren voor hergebruik

Alle in Nederland ingeleverde batterijen komen uiteindelijk allemaal op een centraal punt in Nederland terecht. De lege batterijen worden daar gesorteerd en vervolgens voor recycling getransporteerd naar diverse gespecialiseerde verwerkingsfabrieken in West-Europa. Daar worden de bruikbare metalen uit de lege batterijen gehaald voor hergebruik. Er worden onder andere ook weer nieuwe batterijen van gemaakt. Door uw batterijen in te leveren, werkt u dus mee aan de kringloop van de batterij en u draagt een steentje bij aan een beter milieu.

Voor meer informatie over batterijen inleveren kijkt u op www.stibat.nl.

Doe mee en win!

U heeft meer lege batterijen in huis dan u denkt. Kijk maar eens in de keukenla... Heeft u er 10? Lever ze in! U kunt er iedere maand mooie prijzen mee winnen, van een Rode Pluim van € 25,- tot € 1.000,- aan reischeques!

Zo werkt het: doe 10 lege batterijen en een briefje met uw naam, adres en telefoonnummer in een zakje. Deponeer dit in de inzamelton bij uw Hoogvliet supermarkt. Elke maand worden er 103 prijswinnaars geselecteerd: 1 hoofdprijs van € 1.000,- aan reischeques, 2 reischeques van € 500,- en 100 Rode Pluimen van € 25,-! U kunt zo vaak meedoen als u wilt! Kijk voor meer informatie over deze actie op http://www.legebatterijen.nl/.

Inzamelresultaat 2015

De inzameling en hoogwaardige verwerking van de bij Hoogvliet ingeleverde batterijen in 2015 heeft geleid tot mooie resultaten voor het milieu!

org-webshop:/SB/2017/Alg/Algemeen/3/ALG_2017_3_Algemeen_batterijen-inzamel_710.jpg

0