1. Home
  2. Over Hoogvliet

Over Hoogvliet

Hoogvliet Supermarkten is een supermarktketen met 68 moderne winkels in het westen en midden van Nederland. Vanuit het distributiecentrum in Alphen aan den Rijn rijden vrachtwagens af en aan naar filialen in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland. Ook het servicecentrum (hoofdkantoor) bevindt zich in Alphen aan den Rijn. De organisatie telt inmiddels meer dan 6.000 medewerkers.

De directie van Hoogvliet bestaat uit S. de Haan (algemeen directeur), H. Kessen (commercieel directeur), F. Schijf (financieel directeur) en A. Cornelissen (directeur ICT).

Geschiedenis

In 1968 richt Leen Hoogvliet een van Nederlands eerste zogeheten "Cash 'n' Carry"-zaken op in Kwintsheul. Hij volgde het voorbeeld van deze Duitse winkelformule, die zich kenmerkte door eenvoud en het aanbieden van artikelen tegen de allerlaagste prijs. Door de groothandel uit het logistieke proces te halen, kon Leen Hoogvliet ongewoon lage prijzen aanbieden. Dit werd een groot succes, en al snel opende er nieuwe vestigingen. Ruim 45 jaar later is er uiteraard veel veranderd binnen Hoogvliet, maar de lage prijzen zijn gebleven. ‘Bewezen de goedkoopste!’ staat niet voor niets in ons logo!

Formule

Boodschappen doen bij Hoogvliet is meer dan de moeite waard. En daar ligt ook onze kracht. Naast lage prijzen bieden wij u een groot assortiment, vriendelijke medewerkers, een warm welkom voor u en uw kinderen, winkelgemak, dagelijks verse producten en altijd de hoogste kwaliteit. Dat is de Kracht van Hoogvliet!

Meer over de formule van Hoogvliet >

Persoonlijke aandacht

De winkels van Hoogvliet zijn ingericht met moderne, levendige kleuren en gezellige poppentheaters die de kinderen vermaken tijdens het boodschappen doen. Bij binnenkomst komt de geur van vers brood de klant tegemoet uit de oven waar gedurende de gehele dag broden worden afgebakken.

De werkruimte voor de slager is zo ingericht dat klanten hem kunnen zien werken: een soort podium waarop hij zijn kunsten kan laten zien. Vlees van Hoogvliet is echt vers en ambachtelijk bereid! Naast het ruime assortiment zijn er natuurlijk onze vriendelijke medewerkers die met plezier en vakkennis een visitekaartje voor de winkel zijn. De persoonlijke aandacht is een belangrijke reden waarom veel klanten Hoogvliet niet meer kunnen missen voor de dagelijkse boodschappen!

Warme bakker

Hoogvliet is de enige supermarkt die zich Warme bakker mag noemen en daar zijn we ontzettend trots op. Het bevestigt dat u bij ons altijd het lekkerste brood koopt. We bakken ál ons brood zelf, naar eigen receptuur en op ambachtelijke wijze. Onze bakkers zijn echte vakmensen, die hun bakkersgeheimen koesteren.


Meer over Warme bakker Hoogvliet >

org-webshop:/SB/2018/Alg/Breeam/Hoogvliet Nieuwbouw_site.jpg


Officiële bouwstart Hoogvliet distributiecentrum

Op woensdag 14 maart is, onder toeziend oog van wethouder Albert Abee van de gemeente Lansingerland, het symbolische startschot gegeven voor de realisatie van het Hoogvliet service- en distributiecentrum in op bedrijventerrein Prisma in Bleiswijk (gemeente Lansingerland). Naar verwachting zullen in 2020 de eerste activiteiten plaatsvinden in het nieuwe distributiecentrum en zal kort daarna ook het inpandige servicecentrum in gebruik genomen worden. De Hoogvliet bakkerij is al sinds januari 2016 volledig operationeel op het nieuwe terrein.

Het realiseren van het nieuwe DC is een belangrijk onderdeel van de strategie van Hoogvliet met als centrale doelstelling de meest attractieve omni-channel supermarkt binnen haar marktgebied te zijn. Onontbeerlijk binnen deze strategie is het zo laag mogelijk houden van de kosten voor distributie en logistiek. Daarmee kan Hoogvliet sterk concurrerend zijn en blijven.

Algemeen directeur Siep de Haan van Hoogvliet: “De start van het nieuwe distributiecentrum komt op een uniek moment. Dit jaar bestaat Hoogvliet 50 jaar en het ligt voor de hand dat we dan terugkijken op onze prachtige historie. Dankzij dit nieuwe distributiecentrum richten we onze blik echter vooral op de toekomst! Met dit nieuwe distributiecentrum lopen we zelfs voor op de ontwikkelingen en kunnen we dit doen tegen de laagst mogelijke kosten.”

In het nieuwe distributiecentrum zullen zowel droge kruidenierswaren als vers, AGF en diepvriesartikelen grotendeels geautomatiseerd verwerkt worden tot zendingen naar een van de 67 winkels van Hoogvliet. De verwerking van retouremballage zal eveneens via de nieuwe locatie gaan plaatsvinden. Ook de centrale slagerij van Hoogvliet zal onderdeel uitmaken van deze nieuwbouw waardoor Hoogvliet beschikt over een moderne centrale slagerij die voldoet aan de hoogste kwaliteitsstandaarden, een zeer efficiënt proces mogelijk maakt en gereed is voor alle huidige en toekomstige voedselveiligheidsnormen.

Met de integratie van het distributiecentrum, de emballageverwerking, het servicecentrum en de productiebedrijven bakkerij en slagerij beschikt Hoogvliet over een robuuste nieuwe logistieke backbone voor de toekomst.

Verhoogde capaciteit
In het nieuwe DC, met een grootte van 72.000 m2 en de mogelijkheid tot uitbreiding met nog eens 10.000 m2, zal niet alleen de distributiecapaciteit fors verhoogd worden, maar worden logistieke processen geoptimaliseerd door hoge mate van mechanisatie en automatisering.

Samenwerking
Het nieuwe DC van Hoogvliet komt tot stand in nauwe samenwerking met Arcadis en Witron. Arcadis is verantwoordelijk voor het programmamanagement, het gebouwontwerp en de bouwbegeleiding. Witron verzorgt als system integrator het logistieke design. Verder zijn de volgende partners betrokken bij de bouw: ASK Romein (casco), Aqua+ (Sprinkerinstallatie) en Warmtebouw/RetailTechnics (werktuigbouwkundige installaties en koeltechniek).

Breeam
Omdat het nieuwe distributiecentrum zo milieuvriendelijk mogelijk moet worden gebouwd willen we hiervoor het Breeam certificaat behalen.
Een van de belangrijkste aspecten van een BREEAM-NL-kwalificatie ‘Outstanding’ is de voorbeeldfunctie van deze projecten voor de rest van de markt. Het is daarom van groot belang dat ontwerpteams in de bouw de beschikking kunnen hebben over een goede casestudy. Het ontwerpteam/de opdrachtgever van het gebouw dat de BREEAM-NL-kwalificatie ‘outstanding’ heeft bereikt dient daarom een kant-en-klare casestudy aan te leveren. Deze informatie moet worden ingediend tezamen met het definitieve rapport van de assessor voor de opleveringsfase. Na goedkeuring zal DGBC de casestudy vrijelijk mogen gebruiken op haar websites en eventueel voor diverse publicaties. Indien geen casestudy wordt aangeleverd, dan zal het gebouw de BREEAM-NL-kwalificatie ‘excellent’ krijgen.

Wil je hier meer over weten, klik hier.

0