1. Home
  2. Over Hoogvliet

Over Hoogvliet

Hoogvliet Supermarkten is een supermarktketen met 67 moderne winkels in het westen en midden van Nederland. Vanuit het distributiecentrum in Alphen aan den Rijn rijden vrachtwagens af en aan naar filialen in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland. Ook het servicecentrum (hoofdkantoor) bevindt zich in Alphen aan den Rijn. De organisatie telt ruim 5.000 medewerkers.

De directie van Hoogvliet bestaat uit S. de Haan (algemeen directeur), H. Kessen (commercieel directeur), F. Schijf (financieel directeur) en A. Cornelissen (directeur ICT).

Geschiedenis

In 1968 richt Leen Hoogvliet een van Nederlands eerste zogeheten "Cash 'n' Carry"-zaken op in Kwintsheul. Hij volgde het voorbeeld van deze Duitse winkelformule, die zich kenmerkte door eenvoud en het aanbieden van artikelen tegen de allerlaagste prijs. Door de groothandel uit het logistieke proces te halen, kon Leen Hoogvliet ongewoon lage prijzen aanbieden. Dit werd een groot succes, en al snel opende er nieuwe vestigingen. Ruim 45 jaar later is er uiteraard veel veranderd binnen Hoogvliet, maar de lage prijzen zijn gebleven. ‘Bewezen de goedkoopste!’ staat niet voor niets in ons logo!

Formule

Boodschappen doen bij Hoogvliet is meer dan de moeite waard. En daar ligt ook onze kracht. Naast lage prijzen bieden wij u een groot assortiment, vriendelijke medewerkers, een warm welkom voor u en uw kinderen, winkelgemak, dagelijks verse producten en altijd de hoogste kwaliteit. Dat is de Kracht van Hoogvliet!

Meer over de formule van Hoogvliet >

Persoonlijke aandacht

De winkels van Hoogvliet zijn ingericht met moderne, levendige kleuren en gezellige poppentheaters die de kinderen vermaken tijdens het boodschappen doen. Bij binnenkomst komt de geur van vers brood de klant tegemoet uit de oven waar gedurende de gehele dag broden worden afgebakken.

De werkruimte voor de slager is zo ingericht dat klanten hem kunnen zien werken: een soort podium waarop hij zijn kunsten kan laten zien. Vlees van Hoogvliet is echt vers en ambachtelijk bereid! Naast het ruime assortiment zijn er natuurlijk onze vriendelijke medewerkers die met plezier en vakkennis een visitekaartje voor de winkel zijn. De persoonlijke aandacht is een belangrijke reden waarom veel klanten Hoogvliet niet meer kunnen missen voor de dagelijkse boodschappen!

Warme bakker

Hoogvliet is de enige supermarkt die zich Warme bakker mag noemen en daar zijn we ontzettend trots op. Het bevestigt dat u bij ons altijd het lekkerste brood koopt. We bakken ál ons brood zelf, naar eigen receptuur en op ambachtelijke wijze. Onze bakkers zijn echte vakmensen, die hun bakkersgeheimen koesteren.

Meer over Warme bakker Hoogvliet >

0