1. Home
  2. Klantenkaart

Uw Hoogvliet klantenkaart biedt u extra voordeel

Hoogvliet heeft voor u een heel vriendelijke klantenkaart, waarmee u bijna ongemerkt een leuk bedrag bij elkaar kunt sparen. Als u bij Hoogvliet boodschappen doet, kunt u bij iedere besteding van 10 cent voor 1 cent een spaarpunt kopen. Alle punten worden automatisch op uw kaart geboekt, zodra de caissière uw klantenkaart heeft gescand. Op uw kassabon ziet u direct het aantal nieuwe punten dat u heeft gekocht en het nieuwe totaalsaldo.

Uw eigen Hoogvliet klantenkaart aanvragen

Het aanvraagformulier vindt u in uw Hoogvliet supermarkt, maar u kunt het ook downloaden en printen. Het formulier levert u in bij de servicebalie van uw Hoogvliet supermarkt. U ontvangt direct uw set van één grote en drie kleine klantenkaarten (handig voor aan de sleutelbos van uw huisgenoten). U plaatst uw handtekening op de achterzijde en de kaart is meteen klaar voor gebruik!

Download hier het Klantenkaart aanvraagformulier (PDF)
Download hier het Klantenkaart wijzigingsformulier (PDF)

Online bestellen en de klantenkaart

Naast dat u in onze winkels gebruik kunt maken van onze vriendelijke klantenkaart biedt dit u ook voordelen als u online wilt bestellen. U maakt met behulp van uw klantenkaartnummer eenvoudig een online account aan. Na activatie van uw account bent u meteen klaar om te bestellen.

Heeft u nog geen klantenkaart en wilt u graag een online bestelling plaatsen?
Dat kan natuurlijk ook! U krijgt bij het aanmaken van een account een klantenkaart toegewezen. Deze wordt netjes bij u thuisbezorgd. Het enige wat u nog hoeft te doen is uw account activeren, uw bestelling te plaatsen en op uw gekozen tijdstip af te halen bij het door u geselecteerde afhaalpunt. Bij het afhalen van uw eerste bestelling vragen wij u eenmalig een door u gekozen pincode in te toetsen. Onthoudt deze pincode goed. U heeft deze ook nodig bij het verzilveren van uw klantenkaartpunten.
Indien u bestelt voor thuisbezorging is het helaas niet mogelijk om klantenkaartpunten te sparen.  

Maar liefst 6% premie

Uw spaarpunten worden vanzelf meer waard met de Hoogvliet klantenkaart! U ontvangt van ons namelijk 6% premie over de punten die u opneemt. U kunt de punten contant laten uitbetalen of uw boodschappen met spaarpunten afrekenen. Reken hier uit hoeveel uw puntensaldo waard is!

Naar de omrekentabel

Om uw punten te verzilveren geeft u uw klantenkaart aan de caissière en vertelt haar welk bedrag u wilt opnemen. De caissière vraagt u uw klantenkaartpincode in te toetsen, de spaarpunten worden afgeboekt van uw kaart en u ontvangt het geld (inclusief de 6% premie over het opgenomen tegoed) van de caissière. Zo eenvoudig werkt het.

Wisselende speciale aanbiedingen

Uw Hoogvliet klantenkaart biedt u extra voordeel op wisselende aanbiedingen van speciaal geselecteerde producten. Bij iedere €10,00 die u aan boodschappen besteedt, ontvangt u van de caissière een spaarzegel. Met 15 zegels is uw spaarkaart vol en kunt u de aanbieding van dat moment extra voordelig aanschaffen. Betaalt u het artikel met de spaarpunten van uw klantenkaart, dan ontvangt u nog eens extra voordeel! Bekijk het actuele aanbod spaaracties.

Uw spaarsaldo is veilig

Bij het in gebruik nemen van uw Hoogvliet klantenkaart vraagt onze medewerkster u een pincode naar keuze in te toetsen. Deze wordt aan de kaart gekoppeld, waarmee uw puntensaldo beveiligd is tegen misbruik als u de kaart verliest. Onthoud de code goed en noteer hem niet op de kaart of op een briefje in uw portemonnee!

Hoogvliet klantenkaart kwijt?

Indien u uw klantenkaart verliest of deze wordt gestolen, adviseren wij u meteen een nieuwe klantenkaart aan te vragen in uw Hoogvliet supermarkt. Op het aanvraagformulier kunt u het oude kaartnummer invullen en aangeven dat het puntensaldo moet worden overgeboekt op de nieuwe kaart. De oude kaart wordt geblokkeerd en u spaart probleemloos verder op uw nieuwe Hoogvliet klantenkaart.

Uw persoonsgegevens

Op het aanvraagformulier vult u uw naam, adres en telefoonnummer in. Deze gegevens worden alleen gebruikt om uw identiteit te kunnen controleren bij het wijzigen van de pincode of het overboeken van spaarpunten. Kiest u ervoor de gegevens niet in te vullen, dan kunnen wij geen spaarpunten overboeken of de pincode wijzigen.

Uitzonderingsproducten

Let op: klantenkaartpunten kunnen niet gekocht worden bij van tabak, geneesmiddelen, slijterij producten, postzegels, OV-chipkaarten, cadeaubonnen, loten, beltegoed, babyvoeding voor baby’s tot 1 jaar en statiegeld.

0