1. Home
  2. Nieuws

Nieuws

Hoogvliet start thuisbezorging in Zoetermeer

10 oktober 2017

org-webshop:/SB/2017/Alg/Nieuws/41/ALG_2017_41_Nieuws_Thuisbezorgen-Zoetermeer_.jpgSupermarkt Hoogvliet start met ingang van 12 oktober met het thuisbezorgen van online bestelde boodschappen in Zoetermeer.
De uitbreiding is het vervolg van verdere uitrol van thuisbezorging van Hoogvliet binnen het eigen marktgebied.

Het online assortiment van Hoogvliet beslaat inmiddels ruim 10.000 producten, zowel houdbare kruidenierswaren en diepvries als verse producten zoals vlees, kaas, groenten, fruit en brood. Met keuze uit diverse bezorgmomenten op zes dagen in de week, waaronder ’s avonds en op zaterdag, biedt Hoogvliet voldoende flexibiliteit voor de drukbezette consument. Hoogvliet combineert het gemak van thuisbezorgen natuurlijk met de allerlaagste prijzen in de markt. Wekelijks profiteert de klant daarnaast ook online van meer dan 80 scherpe aanbiedingen, waarmee het voordeel nog groter wordt. Ook krijgt de klant bij iedere bestelling een gratis product cadeau.

Naast thuisbezorgen kan de klant er ook voor kiezen de boodschappen op te halen bij het afhaalpunt in de Hoogvliet supermarkt. De boodschappen bestelt de klant heel eenvoudig met de Hoogvliet app en via Hoogvliet.com. Bestellen kan 24 uur per dag, zeven dagen per week, wanneer het de klant uitkomt.


Hoogvliet breidt scholenproject Plastic Soup Foundation uit

28 september 2017

org-webshop:/SB/2017/Alg/Nieuws/39/ALG_2017_39_Nieuws_Gastles.jpgOm aan de overweldigende vraag naar de gastlessen van de Plastic Soup Foundation te kunnen voldoen, sponsort Hoogvliet 20 extra basisscholen met lessen. Hiermee komt het totaal aantal scholen, waar kinderen op een interactieve manier meer over plasticvervuiling te weten komen, op 70.

De Plastic Soup Foundation zet zich in om de vervuiling van de oceaan door plastic te stoppen aan de bron. De organisatie verzorgt in het kader van deze samenwerking gastlessen op basisscholen in de buurt van Hoogvliet-supermarkten. Tijdens de gastlessen leren scholieren zo veel mogelijk over dit snelgroeiende milieuprobleem en wat de gevolgen daarvan zijn voor mens, dier en milieu. Met een interactieve presentatie worden ze betrokken bij het probleem van de plastic soup en leren ze wat ze kunnen doen om te helpen.

Algemeen directeur Siep de Haan van Hoogvliet: “Wij vinden het belangrijk om als supermarkt onze verantwoordelijkheid te nemen als het gaat om het voorkomen en oplossen van vervuiling door plastic. De Plastic Soup Foundation leert jonge kinderen wat plastic soup is en wat zij zelf kunnen doen om te voorkomen dat plastic in het milieu terecht komt. Aan zo’n bijzonder project leveren wij graag onze bijdrage.”

Hoogvliet sponsort de gastlessen van de Plastic Soup Foundation als onderdeel van de spaaractie rond de Ocean Buddies. Met deze spaaractie wil Hoogvliet het probleem van de ‘plastic soup’ bij een breed publiek onder de aandacht brengen. De spaaractie bestaat uit Animal Planet-stickers met interessante wetenswaardigheden over oceaandieren, een verzamelalbum waarin de stickers geplakt kunnen worden en knuffels voor de allerkleinsten. 


Hoogvliet opent nieuwe supermarkt aan Badhuisstraat in Scheveningen

26 september 2017

Supermarktketen Hoogvliet opent op donderdag 28 september om 8.00 uur een supermarkt aan de Badhuisstraat in Den Haag (Scheveningen). Deze nieuwe 68e vestiging is de tweede supermarkt van Hoogvliet die uitgevoerd wordt in de nieuwe huisstijl. 

Focus op ambacht en gemak
org-webshop:/SB/2017/Alg/Nieuws/39/ALG_2017_39_Nieuws_Badhuisstraat.jpgIn de Hoogvliet supermarkt van ongeveer 1.200 m2 vindt de klant alle voorkomende afdelingen, zoals brood en gebak, verse groenten en fruit, kaas, vleeswaren, vlees, zuivel en diepvries en een ruim assortiment aan kruidenierswaren. Met verse traiteurmaaltijden, verse pizza’s, gekoelde dranken en gegrilde kip, snacks en spareribs speelt Hoogvliet in op de behoefte aan gemak en snelle maaltijden. Hoogvliet zorgt ervoor dat klanten prettig en overzichtelijk kunnen winkelen, voor de allerlaagste prijs in de regio. Na Hoogvliet Stadshart Zoetermeer worden nu ook de versafdelingen van Hoogvliet Badhuisstraat uitgerust met digitale posterborden. In de ruime ondergrondse parkeergarage parkeert men het eerste uur gratis bij besteding van € 25,00.

Klimaatvriendelijke supermarkt
In Hoogvliet Badhuisstraat wordt zeer efficiënt met energie omgegaan. De winkel wordt uitgevoerd met een verder ontwikkelde versie van LESS, het door Hoogvliet ontworpen systeem voor hergebruik van energie in de supermarkt. Dankzij dit systeem kan in Hoogvliet Badhuisstraat alle energie worden hergebruikt voor het verwarmen en koelen van de bovengelegen woningen en de supermarkt zelf. Onderdeel hiervan is een speciale bron die Hoogvliet geboord heeft voor de opslag van koude en warmte in de bodem.

Openingsacties
Tijdens de opening profiteren klanten van diverse spectaculaire openingsacties en speciale aanbiedingen. Op de openingsdag ontvangt men bij besteding vanaf € 15,00 een gratis doosje Hoogvliet Dots (gevulde donuts). Alle klanten maken die dag ook kans op een ballonvaart voor twee personen. Vanaf de openingsdag zijn er tot en met zondag 1 oktober iedere dag gezellige proeverijen en activiteiten in en rond de winkel. 


Hoogvliet doneert € 50.000 aan The Ocean Cleanup

21 september 2017

Algemeen directeur Siep de Haan van Hoogvliet supermarkten overhandigde op maandag 18 september 2017 een cheque aan Boyan Slat, oprichter van The Ocean Cleanup. De cheque vertegenwoordigt een donatie van € 50.000 namens Hoogvliet.

org-webshop:/SB/2017/Alg/Nieuws/39/ALG_2017_39_Nieuws_Cheque.jpgHoogvliet steunt The Ocean Cleanup als onderdeel van de spaaractie rond de Ocean Buddies. Met deze spaaractie wil Hoogvliet het probleem van de ‘plastic soep’ bij een breed publiek onder de aandacht brengen. De spaaractie bestaat uit Animal Planet stickers met interessante wetenswaardigheden over oceaandieren, een verzamelalbum waarin de stickers geplakt kunnen worden en knuffels voor de allerkleinsten. In het stickeralbum zijn enkele pagina’s gewijd aan het project The Ocean Cleanup.

The Ocean Cleanup
Dit project van de jonge Nederlandse ondernemer Boyan Slat is een inventief systeem om drijvend plastic uit de oceanen te vissen. Hoogvliet was onder de indruk van de presentatie waarbij Boyan zijn uitvinding wereldkundig maakte. Siep de Haan: “Wij vinden het ook belangrijk om in zo’n bijzonder project onze verantwoordelijkheid te nemen als het gaat om het voorkomen en oplossen van vervuiling door onder andere plastic. The Ocean Cleanup wordt geroemd als een van de beste uitvindingen om de plasticvervuiling in zee aan te pakken.”


Hoogvliet feliciteert Stichting Hoogvliegers

11 september 2017

Dit jaar viert Stichting Hoogvliegers haar 10-jarig bestaan. Om dit te vieren heeft Hoogvliet drie van haar afzetbakken beplakt met een felicitatie. Algemeen directeur Siep de Haan van Hoogvliet onthulde de eerste vrachtwagen in bijzijn van Jeroen Engelkes, voorzitter van Stichting Hoogvliegers.

Hoogvliet zet zich graag in voor de maatschappij. Stichting Hoogvliegers is een van de initiatieven die Hoogvliet in het bijzonder een warm hart toedraagt. Binnen de organisatie heeft dit goede doel een prominente plaats gekregen. Zo worden vrijwilligers van Hoogvliet ingezet tijdens de Hoogvliegersdagen en sponsort Hoogvliet onder andere de lunch tijdens deze evenementen. org-webshop:/SB/2017/Alg/Nieuws/36/ALG_2017_36_Nieuws_Hoogvliegers.jpg

In 2017 organiseerde Hoogvliet twee acties om geld in te zamelen voor Stichting Hoogvliegers. Zo is een deel van de opbrengst van de Hoogvliet Parade, een evenement voor medewerkers van Hoogvliet en hun familieleden, gedoneerd aan Stichting Hoogvliegers. De opbrengst van de Parade bedroeg maar liefst € 15.000. Ook heeft een commerciële actie in de Hoogvliet-winkels plaatsgevonden. Het bedrag dat met deze actie is ingezameld, wordt later dit jaar aan Stichting Hoogvliegers overhandigd.

Over Stichting Hoogvliegers
Stichting Hoogvliegers laat ernstig zieke of gehandicapte kinderen in de leeftijd van zes tot en met zeventien jaar een bijzonder en onvergetelijk avontuur beleven. Op het vliegveld beleven de kinderen met brandweer, politie, vrachtwagens, stoere auto’s en vooral helikopters en vliegtuigen (waarin zij zelf mogen vliegen) een onvergetelijke dag. 


Hoogvliet vraagt met nieuwe spaaractie aandacht voor ‘plastic soep’ 

31 augustus 2017

org-webshop:/SB/2017/Alg/Nieuws/35/ALG_2017_35_Nieuws_Ocean-buddies.jpg

Op 6 september start in de supermarkten van Hoogvliet een nieuwe spaaractie met als thema ‘Ocean Buddies’. De spaaractie, die vijf weken duurt, heeft een educatieve insteek. Kinderen sparen gratis Animal Planet stickers met informatie over zeedieren en leren meer over het leven in de oceanen. Verder wordt aandacht besteed aan het project The Ocean Cleanup van de Nederlandse uitvinder Boyan Slat.

Hoogvliet wil met de spaaractie het probleem van de ‘plastic soep’ bekend maken en aandacht vragen voor twee organisaties die zich inspannen voor een oplossing van dit probleem: The Ocean Cleanup en de Plastic Soup Foundation. Commercieel directeur Henk Kessen: “Als supermarkt hebben we op dit gebied een grote verantwoordelijkheid: jaarlijks verkopen we miljoenen in plastic verpakte producten en gaan er enorm veel plastic tasjes over de toonbank. Wij werken er samen met onze leveranciers hard aan om de hoeveelheid plastic te reduceren. Denk hierbij aan kleinere verpakkingen en het concentreren van bijvoorbeeld wasmiddel en deodorants. Als eerste Nederlandse supermarkt gebruiken wij natural branding op biologische groenten. Hierdoor besparen wij op jaarbasis 70.000 plastic verpakkingen. De voorbereidingen op deze spaaractie hebben ons aan het denken gezet: hoe kunnen wij nog meer doen om vervuiling door plastic in het milieu te verminderen? Dit onderwerp blijft dan ook zeker onderdeel van onze MVO-strategie.”

The Ocean Cleanup
Dit project van de Nederlandse ondernemer Boyan Slat is een inventief systeem om drijvend plastic uit de oceanen te vissen. Hoogvliet was onder de indruk van de presentatie waarbij Boyan zijn uitvinding wereldkundig maakte. Hoogvliet vraagt aandacht voor The Ocean Cleanup in het stickerboek, stimuleert klanten te doneren en doet samen met haar leveranciers een donatie aan het project.

Plastic Soup Foundation
De Plastic Soup Foundation zet zich in om de vervuiling van de oceaan door plastic te stoppen aan de bron. De organisatie verzorgt gastlessen op 50 basisscholen in de buurt van Hoogvliet supermarkten. Tijdens de gastlessen, die door Hoogvliet worden gesponsord, leren scholieren zo veel mogelijk over plastic vervuiling in de oceanen en wat de gevolgen daarvan zijn. Met een interactieve presentatie worden ze betrokken bij het probleem van de plastic soep en wat ze kunnen doen om te helpen.

Spaarmechanisme
Het principe van de spaaractie bij Hoogvliet is vertrouwd: bij aankoop van € 10,00 aan boodschappen ontvangt de klant een zakje met 4 Animal Planet stickers en een spaarsticker. Bij diverse weekaanbiedingen ontvangt men nog eens extra zakjes met stickers. De stickers kunnen verzameld worden in een stickeralbum met veel leerzame informatie over zeedieren, de oceanen en tips voor kinderen om zelf aan de slag te gaan om ‘plastic soep’ te voorkomen. Met tien spaarzegels en bijbetaling van € 4,99 kan een van de Ocean Buddies knuffels worden aangeschaft.


Hoogvliet bereikt overeenstemming rond nieuw DC 

29 augustus 2017

Met het bereiken van overeenstemming met Witron over de logistieke mechanisering en automatisering, heeft Hoogvliet een aanvang gemaakt met het realiseren van het nieuw te bouwen distributiecentrum, slagerij en servicecentrum op bedrijventerrein Prisma in Bleiswijk (gemeente Lansingerland). Hier heeft de supermarktketen een stuk grond van 13 hectare aangekocht. Naar verwachting zullen in 2020 de eerste activiteiten plaatsvinden in het nieuwe distributiecentrum en zal kort daarna ook het inpandige servicecentrum in gebruik genomen worden. De Hoogvliet bakkerij is al sinds januari 2016 volledig operationeel op het nieuwe terrein.

Het realiseren van het nieuwe DC is een belangrijk onderdeel van de strategie van Hoogvliet met als centrale doelstelling de meest attractieve omni-channel supermarkt binnen haar marktgebied te zijn. Onontbeerlijk binnen deze strategie is het zo laag mogelijk houden van de kosten voor distributie en logistiek. Daarmee kan Hoogvliet sterk concurrerend zijn en blijven. Algemeen directeur Siep de Haan van Hoogvliet: “De start van het nieuwe distributiecentrum komt op een uniek moment. In 2018 bestaat Hoogvliet 50 jaar en het ligt voor de hand dat we dan terugkijken op onze prachtige historie. Dankzij dit nieuwe distributiecentrum richten we onze blik echter vooral op de toekomst! Met dit nieuwe distributiecentrum lopen we zelfs voor op de ontwikkelingen en kunnen we dit doen tegen de laagst mogelijke kosten.”

org-webshop:/SB/2017/Alg/Nieuws/35/ALG_2017_35_Nieuws_Visual_distributiecentrum.jpgIn het nieuwe distributiecentrum zullen zowel droge kruidenierswaren als vers, AGF en diepvriesartikelen grotendeels geautomatiseerd verwerkt worden tot zendingen naar een van de 67 winkels van Hoogvliet. De verwerking van retouremballage zal eveneens via de nieuwe locatie gaan plaatsvinden. Ook de centrale slagerij van Hoogvliet zal onderdeel uitmaken van deze nieuwbouw waardoor Hoogvliet beschikt over een moderne centrale slagerij die voldoet aan de hoogste kwaliteitsstandaarden, een zeer efficiënt proces mogelijk maakt en gereed is voor alle huidige en toekomstige voedselveiligheidsnormen. Met de integratie van het distributiecentrum, de emballageverwerking, het servicecentrum en de productiebedrijven bakkerij en slagerij beschikt Hoogvliet over een robuuste nieuwe logistieke backbone voor de toekomst. Al in 2012 is Hoogvliet gestart met de voorbereidingen van dit project. Met de plannen voor het nieuwe distributiecentrum heeft Hoogvliet inspiratie geboden aan de rest van de Nederlandse markt. De eerste paal van het gebouw wordt in het eerste kwartaal van 2018 geslagen.

Verhoogde capaciteit
In het nieuwe DC, met een grootte van 72.000 m2 en de mogelijkheid tot uitbreiding met nog eens 10.000 m2, zal niet alleen de distributiecapaciteit fors verhoogd worden, maar worden logistieke processen geoptimaliseerd door hoge mate van mechanisatie en automatisering.

Personeel
Hoogvliet wenst baanbehoud voor alle betrokken medewerkers, want zij zijn het fundament van de Hoogvliet organisatie. Voor de medewerkers worden opleidingen verzorgd om hen voor te bereiden op het nieuwe distributie- en servicecentrum.

Samenwerking
org-webshop:/SB/2017/Alg/Nieuws/35/ALG_2017_35_Nieuws_contractondertekening.jpgHet nieuwe DC van Hoogvliet komt tot stand in nauwe samenwerking met Arcadis en Witron. Arcadis is verantwoordelijk voor het programmamanagement, het gebouwontwerp en de bouwbegeleiding. Witron verzorgt als system integrator het logistieke design. John Atkins (Arcadis, director Buildings Division Netherlands & Europe): “Voor ons is dit een unieke gelegenheid om onze expertise in zowel programmamanagement als in ontwerp en engineering in te kunnen zetten. Enerzijds begeleiden we Hoogvliet op alle aspecten om de overgang naar het nieuwe DC te kunnen maken; van definitiefase tot en met de uiteindelijke migratie. Anderzijds leveren we een geïntegreerd ontwerp voor het nieuwe gebouw en begeleiden we de realisatie daarvan. Extra uitdagingen zijn het hoge ambitieniveau op het vlak van duurzaamheid, 3D-ontwerpen en de integratie van logistiek, techniek en bouw.” Helmut Prieschenk (Witron, CEO): "We zijn er trots op dat we samen met Hoogvliet en Arcadis dit innovatieve logistieke hoogstandje mogen realiseren. Bovendien ondersteunt een Witron Onsite team Hoogvliet als onderdeel van een zogenaamde Lifetime-Agreement actief tijdens het gebruik van de installatie. Gebaseerd op modules met een hoge gemechaniseerde en geautomatiseerde graad ontstaat een totaaloplossing die voor de assortimenten droge kruidenierswaren, vers, diepvries, zuivel, bakkerij en vlees een nieuwe standaard zet met betrekking tot kosten-efficiency, performance, leveringskwaliteit en -betrouwbaarheid. Zo kan Hoogvliet in dit tijdperk van logistieke en digitale transformatie - een maximale service naar haar filialen garanderen.”


Zoetermeers Geusz bier te koop bij Hoogvliet Cadenza

31 juli 2017

Vanaf woensdag 2 augustus start Hoogvliet Cadenza met de verkoop van het lokale Geusz bier. Drie varianten van dit Zoetermeerse bier zijn vanaf die dag verkrijgbaar: Geusz blond, dubbel en tripel.

org-webshop:/SB/2017/Alg/Nieuws/31/ALG_2017_31_Nieuws_Geusz_.jpgTijdens de opening van Hoogvliet Cadenza op donderdag 29 juni merkte wethouder Marc Rosier, die de openingshandeling verrichtte, op dat Geusz bier ontbrak in het schap. Omdat Hoogvliet de verkoop van streekproducten een warm hart toedraagt, werd hierop direct actie ondernomen.

Geusz! is een initiatief van vier vrienden om een ‘eigen’ Zoetermeers bier op de markt te brengen. Uitgangspunt was een eigenzinnig, smaakvol kwaliteitsbier, gekoppeld aan de (geuzen)historie van de stad. Tijdens het geuzenweekend, eind september 2015, werd Geusz! ludiek ‘gelanceerd’ bij boerderij ‘t Geertje, een plek waar de geuzenhistorie voelbaar is. De heerlijke smaak van het bier wordt - mede door spannende en creatieve marketing - sindsdien alom gewaardeerd, in Zoetermeer én daarbuiten. 


Hoogvliet opent supermarkt ‘nieuwe stijl’ in Cadenza Zoetermeer

28 juli 2017

Supermarktketen Hoogvliet opent op donderdag 29 juni om 8.00 uur een supermarkt aan het nieuwe horecaplein van het Zoetermeerse Stadshart, Cadenza. Deze nieuwe 67ste winkel is de eerste vestiging van Hoogvliet die uitgevoerd wordt in een compleet vernieuwde eigentijdse stijl.

Deze nieuwe stijl komt voort uit de vernieuwde huisstijl van Hoogvliet, die doorgevoerd is in de folder en prijscommunicatie, welke op 28 juni gelanceerd wordt in alle Hoogvliet winkels. De stijl van Hoogvliet Cadenza kenmerkt zich door een strakke, frisse en duidelijke uitstraling. Zowel de groente- als de slijterijafdeling hebben een complete metamorfose ondergaan. De versafdelingen van Hoogvliet Cadenza worden uitgerust met digitale posterborden: een primeur bij Hoogvliet.

Focus op ambacht en gemakorg-webshop:/SB/2017/Alg/Nieuws/26/ALG_2017_26_Hoogvlietcadenza persbericht.jpg
In de Hoogvliet supermarkt van ongeveer 2.150 m2 vindt de klant alle voorkomende afdelingen, zoals brood en gebak, verse groenten en fruit, kaas, vleeswaren, vlees, zuivel en diepvries en een ruim assortiment aan kruidenierswaren. Met verse traiteurmaaltijden, verse pizza’s, gekoelde dranken en gegrilde kip, snacks en spareribs speelt Hoogvliet in op de behoefte aan gemak en snelle maaltijden. Hoogvliet zorgt ervoor dat klanten prettig en overzichtelijk kunnen winkelen, voor de allerlaagste prijs in de regio.

Ambacht staat centraal in de Hoogvliet supermarkt in Cadenza. Geslaagde pilots uit de vestiging aan de Theresiastraat in Den Haag komen ook in Cadenza terug: verse noten, diepvriesvis en -zeevruchten en de verkoop van losse eieren. Er is een koffietafel waar de klant een gratis kopje koffie, gezet van verse koffiebonen, kan drinken.

Na Cadenza in Zoetermeer breidt Hoogvliet dit jaar verder uit met een nieuwe vestiging aan de Badhuisstraat in Scheveningen.

Openingsacties
Tijdens de opening profiteren klanten van diverse spectaculaire openingsacties en speciale aanbiedingen.Op de openingsdag ontvangt men bij besteding vanaf € 15,00 een gratis doosje Hoogvliet Dots (gevulde donuts). Alle klanten maken die dag ook kans op een ballonvaart voor twee personen. Vanaf de openingsdag zijn er tot en met zondag 2 juli iedere dag gezellige proeverijen en activiteiten in en rond de winkel. 


Hoogvliet en WineStein presenteren het interactieve wijnschap

9 juni 2017

Hoogvliet heeft de wereldprimeur: het interactieve wijnschap. Een Nederlandse uitvinding die speciaal voor de consument is ontwikkeld en het makkelijk maakt om snel de ideale wijn te vinden in de supermarkt. De door de 'smart sommelier' geadviseerde wijn wordt nu door middel van ledverlichting op het schap aangewezen. Hoogvliet test de ledverlichting in twee vestigingen, in Leiden en Voorburg.

org-webshop:/SB/2017/Alg/Homepage-online-bestellen/24/ALG_2017_24_Homepage-online-bestellen_persbericht.jpgHoogvliet supermarkten
Hoogvliet lanceerde al in 2015, als eerste Nederlandse keten formulebreed, het interactieve wijnadviessysteem WineStein. De digitale sommelier helpt de Hoogvliet shoppers om eenvoudig de perfect passende wijn te kiezen bij hun gerecht, gelegenheid of smaakvoorkeur. ‘Een geweldig hulpmiddel, maar we zagen dat het toch lastig bleef voor de Nederlandse consument om, in tien strekkende meters, de geadviseerde wijn te vinden. Door het wijnschap uit te rusten met ledstrips, wordt op het schap exact aangegeven waar de gekozen wijn staat’’, legt senior category manager Jos Verhaegen van Hoogvliet uit.

Spelelement
Joost Schaaff van WineStein: 'Het doel van WineStein is om het leven van de wijndrinker makkelijker én leuker te maken. Een consument vindt het vaak lastig om snel de juiste wijn te kiezen voor bij een bepaald gerecht of moment. Dankzij het interactieve wijnadviessysteem op het schap kun je snel een passende wijn vinden. Door onze innovatie is het bovendien nog gemakkelijker om in één oogopslag deze wijn terug te vinden in het schap. Het spelelement maakt het ook nog eens een keer leuk om een wijn te kopen.'

Superieur en onafhankelijk wijnadvies met WineStein
Bijna 90% van de Nederlandse bevolking zegt vrijwel tot niets van wijn te weten. Voor al deze mensen heeft WineStein de eerste Artificieel Intelligente Sommelier ontwikkeld. Om dit te kunnen doen, hebben we de kennis van top wijnexperts en de knowhow van een Michelin sterrenkok, gecombineerd met artificieel intelligente software. Onze zelflerende algoritmes stellen jou in staat om altijd de ideale wijn te vinden, voor jouw gerecht, gelegenheid of smaakvoorkeur. WineStein is eenvoudig in het gebruik, door de shopper of door het winkelpersoneel, en verhoogt de klanttevredenheid substantieel. WineStein is ook beschikbaar als gratis app voor smartphones.


Hoogvliet start spaaractie rond populaire Verschrikkelijke Ikke film

23 mei 2017

Vanaf woensdag 24 mei ontvangen klanten van Hoogvliet bij besteding van € 10,00 aan boodschappen een gratis zakje speelkaarten met figuurtjes uit de populaire film Verschrikkelijke Ikke. De speelkaarten, waarvan er 84 verschillende zijn, passen in het bijbehorende verzamelalbum. In ieder zakje speelkaarten zit ook een spaarzegel in de vorm van een Minion. Met 12 spaarzegels en bijbetaling van € 2,99 kan één van de zes Verschrikkelijke Ikke 3D-bekers worden aangeschaft.

Iedere week zijn er speciale aanbiedingen waarbij de klant extra zakjes met speelkaarten ontvangt. Het verzamelalbum is zo lang de voorraad strekt te koop voor € 2,49, maar wordt ook gratis weggegeven bij speciale weekaanbiedingen. De zes bekers die te koop zijn met korting, bevatten 3D-figuurtjes van de bekende Verschrikkelijke Ikke karakters Tom, Stuart, Jerry, Pluis, Gru en Mel. De figuurtjes kunnen uit de bekers gehaald worden om ermee te spelen.

Bevrijd de Minion
Voor extra fun op de winkelvloer is er een ‘Bevrijd de Minion’ actie die met de smartphone gespeeld kan worden. Met de gratis Zappar app kan een virtuele Minion uit de winkel bevrijd worden door vier verschillende codes te scannen. Met de bevrijde Minion kan men een selfie maken. Door die op social media te delen met de hashtag #hoogvlietminion maakt men kans op toegangskaarten voor de officiële première van Verschrikkelijke Ikke 3 in Pathé Arena in Amsterdam.

De Verschrikkelijke Ikke spaaractie duurt van woensdag 24 mei tot en met dinsdag 27 juni 2017. Volle spaarkaarten kunnen nog tot en met dinsdag 11 juli worden ingeleverd voor korting op de 3D-bekers. Op woensdag 28 juni vindt in alle Hoogvliet supermarkten een gezellige ruilmiddag plaats. Er kunnen dan dubbele speelkaarten geruild worden, om alsnog het album vol te krijgen.


Hoogvliet breidt thuisbezorging uit naar Rijswijk

2 mei 2017

Hoogvliet rolt het thuisbezorgen van online bestelde boodschappen verder uit in de regio Den Haag. Gestart wordt in de gemeente Rijswijk, waar de eerste bestellingen op dinsdag 2 mei aan huis bezorgd worden door PostNL. In mei volgen ook Leidschendam en Voorburg.

Met thuisbezorging op maar liefst zes dagen in de week, keuze uit verschillende tijdsblokken, een online assortiment van meer dan 10.000 producten en ruim 100 wekelijkse aanbiedingen biedt Hoogvliet meer dan alleen het gemak van boodschappen aan huis. De klant geniet van dezelfde lage prijzen als in de winkel en van vele extra’s.

Bestellen kan 24 uur per dag via www.hoogvliet.com en via de gratis app Hoogvliet Bestelgemak. Op de dag van bezorging wordt de bestelling verzameld en ingepakt. Het online assortiment van Hoogvliet bestaat uit meer dan 10.000 artikelen, waaronder meer dan 800 extra voordelige huismerkproducten en een zeer uitgebreid aanbod koel- en diepvriesproducten.

Hoogvliet is al bijna 50 jaar actief als supermarkt; een echt familiebedrijf dat al jaren de slogan ‘Bewezen de goedkoopste’ waarmaakt met 66 moderne winkels. Rijswijk is een bekend gebied voor Hoogvliet: er zijn drie Hoogvliet supermarkten gevestigd. In november 2013 zette Hoogvliet de eerste stap richting e-commerce, met de opening van de Hoogvliet websuper in combinatie met afhaalpunten in bijna alle vestigingen. Inmiddels worden in Voorschoten, Woudenberg, Den Haag, Nootdorp, Alphen aan den Rijn en Hendrik-Ido-Ambacht de boodschappen ook aan huis bezorgd.


Hoogvliet kiest voor retailbureau Kega

1 mei 2017

Na een uitvoerige creatieve competitie met diverse reclamebureaus heeft Hoogvliet gekozen voor Kega uit Sassenheim. Kega ontwikkelde samen met Hoogvliet een nieuwe merk- en communicatiestrategie en vertaalt deze vanaf 1 mei 2017 naar de verschillende online en offline communicatiemiddelen.

Bureaucompetitie
Voor de bureaucompetitie heeft Hoogvliet verschillende reclamebureaus uitgenodigd met een voorstel te komen voor een merk- en communicatiestrategie. Kega heeft de door Hoogvliet gestelde uitdaging optimaal vertaald naar de voor Hoogvliet gewenste positionering en kwam met een voorstel dat naadloos aansluit bij de ambitie van Hoogvliet om de meest aantrekkelijke omnichannel supermarkt in het marktgebied te zijn.

Communicatiestrategie
“Al jaren is Hoogvliet bewezen de goedkoopste supermarkt en haar producten zijn van hoge kwaliteit,” laat Henk Kessen, commercieel directeur van Hoogvliet weten. “Stiekem zijn we heel goed en stiekem zijn we heel goedkoop. Onze grote groep vaste klanten weet dit, maar we moeten ze hierin blijven bevestigen. En nieuwe klanten Hoogvliet laten ontdekken! Met de nieuwe communicatiestrategie, die de sterke punten van Hoogvliet onderstreept, verwachten wij een grote stap te maken in ons marktgebied.” Dirk van Eunen (retailstrateeg bij Kega): “Hoogvliet is een parel binnen de supermarktenbranche, met veel unieke concepten, een zeer eigen identiteit en gepassioneerd personeel. Samen met marketing & communicatie, e-commerce en category management zijn we op zoek gegaan naar de onderscheidende waarden van Hoogvliet. Nog te vaak is Hoogvliet bescheiden en vergeet daardoor te vertellen waarom zij zo bijzonder zijn. De nieuwe communicatielijn (waaronder ook folder en winkelmaterialen vallen) zal zelfverzekerd zijn, zonder arrogant te worden. Het is de hoogste tijd om de parel Hoogvliet te laten stralen!”

Ook Rutger van den Bout, adjunct-directeur commercie en verantwoordelijk voor category management, is enthousiast over de nieuwe strategie. “Inmiddels werk ik al 27 jaar voor Hoogvliet en door de jaren heen zijn onze unieke waarden wat op de achtergrond geraakt. Maar die waarden zitten in het DNA van Hoogvliet en zijn elke dag voelbaar bij onze medewerkers. Ze komen ook tot uiting in onze productkeuzes zoals de samenwerking met het Groene Hart, onze exclusieve topproducten en natuurlijk onze eigen, moderne bakkerij in Bleiswijk. Samen met Kega hebben we onze waarden besproken, gewogen en de juiste plek in de organisatie en communicatie gegeven. Ik denk dat we de komende tijd onze bestaande en nieuwe klanten weer net zo trots op Hoogvliet maken als ik op ons bedrijf ben.”


Klant Hoogvliet Ede wint keuken

10 april 2017

Mevrouw Stalman uit Ede won vorige week een keuken ter waarde van € 4.000 in de Hoogvliet supermarkt aan de Halte in Ede. Op vrijdag 7 april werd de prijs symbolisch uitgereikt door Hoogvliet-bedrijfsleider Sander Hof en Vincent Brokken (bedrijfsleider Keukencentrum Axi).

org-webshop:/SB/2017/Alg/Nieuws/15/ALG_2017_15_Nieuws_Keuken.jpgOm mee te doen met deze actie kregen klanten bij aankoop van een Zyliss keukenhulpje van de Hoogvliet-spaaractie een speciale actievoucher. Door deze voucher ingevuld in te leveren maakte men kans op de in de supermarkt tentoongestelde keuken.

Uit de ruim 800 inzendingen werd die van mevrouw Stalman als winnaar gekozen. De keuken wordt binnenkort kosteloos geleverd door Axi Keukens uit Ede.

Op de foto van links naar rechts: Vincent Brokken, prijswinnares mevrouw Stalman, assistent-bedrijfsleider Mitchell Bolderman en Sander Hof.
 


Hoogvliet rolt thuisbezorgen verder uit

3 april 2017

Supermarkt Hoogvliet breidt met ingang van april het thuisbezorggebied als eerste uit naar drie nieuwe plaatsen: Rijswijk, Voorburg en Leidschendam. Daarmee bezorgt Hoogvliet steeds meer in het eigen marktgebied, naast de bestaande afhaalpunten.

De uitbreiding is het begin van verdere uitrol van thuisbezorging van Hoogvliet binnen het eigen marktgebied. Hoogvliet bezorgt momenteel al boodschappen in Den Haag, Hendrik-Ido-Ambacht/Ridderkerk, Ypenburg, Nootdorp, Alphen aan den Rijn, Woudenberg/Scherpenzeel en Voorschoten. Naast thuisbezorgen kan de klant ook kiezen de boodschappen op te halen bij het afhaalpunt in de winkel. De boodschappen bestelt de klant met de Hoogvliet app ‘Bestelgemak’ en via Hoogvliet.com.

Hoogvliet introduceerde de uitrol van thuisbezorging vorige week met een 1-aprilgrap rond ‘Ab, het zelfrijdende winkelwagentje’. Met het wagentje zouden de boodschappen vanaf zaterdag in de Haagse wijk Ypenburg worden bezorgd. Men kon zich aanmelden voor de test. Hoogvliet gaat dus wél in nog meer gebieden thuisbezorgen, maar niet met Ab.


Hoogvliet test Zelfrijdende Winkelwagen in bezorggebied Ypenburg

woensdag 29 maart 2017

org-webshop:/SB/2017/Alg/Nieuws/13/ALG_2017_13_Nieuws_ab_service.jpgSinds juni 2016 bezorgt supermarktketen Hoogvliet bestellingen aan huis in het marktgebied van de Haagse wijk Ypenburg. Hiervoor gebruikt Hoogvliet snelle, stille elektrische tuk-tuks. Vanaf aanstaande zaterdag komt hier een nieuwe, nog snellere thuisleverservice bij: ‘Ab’.

‘Ab’ staat voor Autonome bezorgservice en het is Hoogvliets nieuwste innovatie op het gebied van bezorgen en ontzorgen. ‘Ab’ is een winkelwagen voorzien van radar- en Kinect camera’s en vindt zijn weg naar het afleveradres dankzij GPS-tracking. Een technisch hoogstandje, dat de bestelde boodschappen binnen het uur in de keuken brengt (ook op zondag), zonder dat er dure bezorgdiensten aan te pas komen.

De eerste testritten met ‘Ab’, de zelfrijdende winkelwagen, zijn inmiddels achter de rug en de reacties overtreffen de verwachtingen. “Dit heeft er mede voor gezorgd dat we snel wilden starten met een live pilot”, laat Sebastiaan van Duijn (e-commerce manager bij Hoogvliet) weten. “Deze innovatie rollen we samen uit met Stephan Gielen, bedrijfsleider van Hoogvliet Ypenburg. Het kansrijke marktgebied maken Ypenburg de ideale pilot-locatie. ’Ab’ sluit naadloos aan op ons streven naar innovatie en het verbeteren van het winkelgemak van de klant. Hoogvliet loopt hiermee graag voorop; zo waren wij in de jaren ’90 de eerste Nederlandse supermarkt met elektronische prijslabels.“

Tijdens de pilot zal ‘Ab’ voorzien zijn van een klep die met een persoonlijke code wordt afgesloten. Wanneer ‘Ab’ vlakbij de bestemming is, krijgt de klant een push bericht met hierin de code om ‘Ab te openen. Sebastiaan van Duijn: “We willen voorkomen dat voorbijgangers bestelde artikelen uit de zelfrijdende winkelwagen halen. Uiteraard is iedereen heel benieuwd naar de reacties, zowel van onze klanten als voorbijgangers op straat. Het zal in eerste instantie wel een apart gezicht zijn om ‘Ab’ zelfstandig te zien rondrijden. Maar wij geloven dat, net als bij de zelfrijdende auto’s, het slechts een kwestie van tijd is voordat men gewend is aan dit nieuwe straatbeeld.”

Klanten die interesse hebben om direct deel te nemen aan de test met ‘Ab’ in Ypenburg kunnen zich via de website van Hoogvliet aanmelden (www.hoogvliet.com/abservice). Zij ontvangen een e-mail wanneer hun adres is toegevoegd aan de testomgeving. In eerste instantie zijn er 500 adressen beschikbaar. Bij veel interesse is er de mogelijkheid om op zeer korte termijn het bezorggebied van ‘Ab’ uit te breiden.


Hoogvliet Markt Hilversum verbouwd

24 februari 2017

Op donderdag 30 maart om 8.00 uur wordt de verbouwde Hoogvliet supermarkt aan de Groest in Hilversum feestelijk heropend. Na een fikse verbouwing kunnen klanten nu terecht in een moderne, vernieuwde supermarkt die nog beter voldoet aan de eisen van de hedendaagse klant.

De winkel is ingrijpend verbouwd en volledig gemoderniseerd. Met verse traiteurmaaltijden, verse pizza’s om thuis af te bakken en gegrilde kip, tapas en spareribs speelt Hoogvliet in op de behoefte aan gemak en snelle maaltijden. Ook is de winkel voorzien van een bloemenafdeling, slijterij, een oplaadpunt voor OV-chipkaart en een PostNL-pakketpunt. Voor de kinderen is er een speeltoestel waar zij zich kunnen uitleven terwijl de vaders en moeders rustig winkelen. Parkeren kan in de parkeergarage Markt en is de eerste 48 minuten gratis bij besteding vanaf € 20,00.

Gemak
Nieuw in deze winkel is het afhaalpunt voor online bestelde boodschappen. De klant bestelt de boodschappen online via www.hoogvliet.com of via de gratis app Hoogvliet Bestelgemak. Op het door de klant aangegeven moment staat de bestelling klaar in de winkel. Men hoeft alleen nog af te rekenen en de boodschappen in te laden.

Openingsacties
Tijdens de opening profiteren klanten van diverse spectaculaire openingsacties en speciale aanbiedingen. Op de openingsdag ontvangen de eerste 500 klanten bij besteding vanaf € 15,00 een doosje met 4 exclusieve Hoogvliet Dots (chocoladedonuts). Vanaf de openingsdag zijn er tot en met zaterdag iedere dag gezellige proeverijen en kinder-activiteiten. 


Paasmagazine Hoogvliet

24 februari 2017

org-webshop:/SB/2017/Alg/Homepage-online-bestellen/13/ALG_2017_13_Homepage-online-bestellen_Paasmagazine-230x172.jpgSpeciaal voor de paasdagen brengt supermarkt Hoogvliet een sfeervol paasmagazine uit. Het magazine, dat vanaf 25 maart huis-aan-huis wordt verspreid, staat vol met recepten, tips en speciale producten om de paasdagen tot een succes te maken. Opnieuw vult Hoogvliet haar assortiment tijdelijk aan met Bijzonder Lekker producten voor een beetje extra luxe aan de paastafel.

Het Bijzonder Lekker assortiment is een exclusief en uitgebreid assortiment met verrassende en feestelijke producten. Het aanbod sluit naadloos aan op de momenten die Pasen zo bijzonder maken: paasontbijt, brunch, borrel en diner. Alle tips en recepten in het paasmagazine zijn erop gericht om Pasen zo gezellig en sfeervol mogelijk te maken.

De Bijzonder Lekker producten uit het Hoogvliet paasmagazine zijn verkrijgbaar van 29 maart t/m maandag 17 april. Indien men het magazine niet in de brievenbus heeft gekregen, is het zolang de voorraad strekt ook verkrijgbaar in de supermarkten van Hoogvliet.


Ook Nederlandse supermarkten gaan nu plastic besparen met Natural Branding

6 maart 2017

Supermarktketen Hoogvliet gaat in samenwerking met Nature & More als eerste in Nederland in al haar winkels biologische gember en avocado’s merken met Natural Branding, om plasticverpakkingen uit te sparen. De supermarktketens ICA en REWE in respectievelijk Zweden en Duitsland gingen Hoogvliet voor. Natural Branding is een manier om biologische groente en fruit te merken met laserlicht. Dit levert voor Hoogvliet ten opzichte van eerdere jaren een besparing van 67.000 plasticverpakkingen op. Internationaal loopt het cijfer al in de miljoenen verpakkingen.

Biologische avocado's in de supermarkt worden meestal verpakt in plasticfolie, omdat ze onderscheidbaar moeten zijn van gangbare avocado's die los worden verkocht. Hetzelfde geldt voor gember, zoete aardappels en vele andere biologische producten. Stickers zijn ook een optie, maar laten vaak los, en gebruiken papier, inkt en lijm.

org-webshop:/SB/2017/Alg/Nieuws/9/ALG_2017_9_Nieuws_gember.jpgBranding worden groente en fruit gemerkt met laserlicht. Hierbij wordt alleen  wat pigment verwijderd uit het buitenste laagje van de schil. De contactvrije methode is goedgekeurd door SKAL, er worden geen hulpstoffen gebruikt en de methode is zeer oppervlakkig. Het heeft dan ook geen invloed op smaak of houdbaarheid. De benodigde energie voor het aanbrengen van een merkje is minder dan 1% van de energie benodigd voor een sticker.

Nature & More verwacht veel plastic en energie te gaan besparen met Natural Branding. Paul Hendriks, verpakkingsexpert bij Nature & More. "De meest duurzame vorm van verpakken is: niet verpakken. Maar in de praktijk was dit moeilijk te realiseren, vanwege de verplichting om onderscheid te maken tussen bio en niet-bio. Met Natural Branding wordt het nu mogelijk.”

Nature & More is het "trace & tell" merk voor biologische groente en fruit van Eosta, internationaal distributeur van verse groente en fruit, gevestigd in Waddinxveen. Nature & More zoekt voortdurend naar manieren om minder en duurzamer te verpakken en liet ook van zich horen met de duurzaamheidscampagnes Save Our Soils en True Cost of Food. 

Foto: Scato van Opstall

Reactie Hoogvliet op campagne Wakker Dier

22 februari 2017

Graag uw aandacht voor onze reactie naar aanleiding van de campagne van Wakker Dier over kiloknallers bij Hoogvliet.

Wij zijn bijzonder ontstemd over de berichtgeving van Wakker Dier over onze ‘kiloknallers’ (aanbiedingen met vlees zonder keurmerk). Wij werken er juist hard aan om ons hele assortiment zo dier- en milieuvriendelijk mogelijk te maken. Zo hebben we vorig jaar het grootste deel van ons kipassortiment omgezet naar kip met Pluimgarantie: een duurzamere kip die groeit met veel aandacht voor leefomstandigheden en dierenwelzijn. Medio 2017 verwachten we alle kip te kunnen aanbieden onder Pluimgarantie. Verder voldoet het grootste deel van ons varkensvlees aan de richtlijnen van het Beter Leven keurmerk (1 ster). De certificering hiervoor is bijna rond, dus dan mogen we het ook op de verpakking vermelden.

Wij hebben grote moeite met de definitie die Wakker Dier sinds enige tijd hanteert als het gaat om kiloknallers. Wakker Dier noemt iedere aanbieding zonder keurmerk een kiloknaller, dus ook onze kip met Pluimgarantie en Irish Beef (van runderen die het hele jaar buiten op de Ierse heuvels grazen), omdat dat dit vlees geen erkend dierenwelzijnskeurmerk draagt en in onze reclamefolder wordt vermeld.

Wij vinden het jammer dat onze inspanningen voor een duurzamer assortiment door Wakker Dier niet worden erkend en zijn in reactie op deze campagne inmiddels met hen in gesprek gegaan om nogmaals aan te tonen dat ook Hoogvliet hard werkt aan een duurzamer vleesassortiment.


Hoogvliet-bedrijfsleiders winnen reis naar Chili

13 februari 2017

Met een door wijnhuis Tunupa ondersteunde interne actie in de supermarkten van Hoogvliet hebben vijf bedrijfsleiders een vijfdaagse reis naar Chili gewonnen. Zij gaan daar de herkomst van de wijnen van Tunupa zien en beleven. De kwalitatief hoogstaande wijnen van Tunupa zijn in Nederland exclusief bij Hoogvliet te koop.

Sportieve concurrentie
Hoogvliet-directeur Siep de Haan daagde de bedrijfsleiders in een bedrijfsleidersbijeenkomst uit: wie gaat de meeste Tunupa wijnen verkopen en behaalt procentueel gezien de hoogste verkoopstijging in zijn of haar winkel. De bedrijfsleiders van de vijf grootste stijgers kregen op vrijdag 10 februari een cheque uitgereikt. Later dit jaar zullen zij samen met senior category manager Jos Verhaegen afreizen naar Chili, waar onder andere een bezoek aan het wijnhuis achter Tunupa op het programma staat.

De winnaars zijn:
- Romeo Alvares (Hoogvliet Monster)
- Willeke Boone (Hoogvliet Julianastraat – Alphen aan den Rijn)
- John de Roos (Hoogvliet Leiden) Arno Koot (Hoogvliet Maassluis)
- Keith Aalbrecht (Hoogvliet Bilthoven)

Over Tunupa
Tunupa is onderdeel van het meest bekroonde wijnhuis van Chili. Kwaliteit staat bij de familie Silva hoog in het vaandel. Het merendeel van de druiven wordt met de hand geplukt en nog eens geselecteerd bij binnenkomst. Het unieke aan de wijnen van Tunupa is de combinatie van positieve elementen uit de ‘oude wereld’ en de innovatieve technieken van de ‘nieuwe wereld’. De afgelopen jaren breidde het bedrijf flink uit en groeide de aanplant van nieuwe druivenstokken aanzienlijk.

Door de ligging aan de Grote Oceaan en de temperatuurverschillen van rond de 20 graden Celsius, ontstaan aromatische wijnen met een prachtige zuurgraad. De wijnen van Tunupa krijgen hun pure, kristalheldere water van de imposante besneeuwde bergtoppen van het Andesgebergte. Dit zorgt voor frisse, zuivere en heerlijk fruitige wijnen. De naam Tunupa betekent dan ook ‘God van de Andes’.


Supermarktketen Hoogvliet opent op donderdag 16 februari om 8.00 uur een supermarkt in het winkelcentrum Kooiplein in Leiden

09 februari 2017

In de Hoogvliet supermarkt van ongeveer 1.600 m2 vindt de klant alle voorkomende afdelingen, zoals brood en gebak, verse groenten en fruit, kaas, vleeswaren, vlees, zuivel en diepvries en een ruim assortiment aan kruidenierswaren. Met verse traiteurmaaltijden, verse pizza’s om thuis af te bakken en gegrilde kip, tapas en spareribs speelt Hoogvliet in op de behoefte aan gemak en snelle maaltijden. 

Ook is de winkel voorzien van een bloemenafdeling, slijterij, een oplaadpunt voor OV-chipkaart en een PostNL-pakketpunt. Voor de kinderen is er een speeltoestel waar zij zich kunnen uitleven terwijl de vaders en moeders rustig winkelen.

Parkeren kan in de parkeergarage Ringkade en is het eerste uur gratis.

Gemak
Klanten kunnen gebruik maken van handscanners om snel en efficiënt te kunnen winkelen. Bij de kassa hoeft alleen de handscanner te worden ingeleverd bij de kassamedewerker; boodschappen hoeven niet meer uit- en ingepakt worden, maar kunnen in de boodschappentas of -krat blijven. 

org-webshop:/SB/2017/Alg/Nieuws/7/ALG_2017_7_Nieuws_Gevel Hoogvliet Kooiplein.jpg

Voor nog meer gemak bestelt men de boodschappen online via www.hoogvliet.com of via de gratis app Hoogvliet Bestelgemak

Op het door de klant aangegeven moment staat de bestelling klaar in de winkel. Men hoeft alleen nog af te rekenen en de boodschappen in te laden.

Openingsacties
Tijdens de opening profiteren klanten van diverse spectaculaire openingsacties en speciale aanbiedingen. Op de openingsdag ontvangen de eerste 500 klanten bij besteding vanaf € 15,00 een gratis citroencake. Vanaf de openingsdag zijn er tot en met zondag iedere dag gezellige proeverijen en kinderactiviteiten.


Hoogvliet overall winnaar retailorganisatie Industributie

11 januari 2017

Voor de derde keer op rij heeft Hoogvliet de Industributie-trofee voor overall winnaar retailorganisatie in de wacht gesleept. Dit is bekend gemaakt tijdens het Industributie-diner op 10 januari 2017.

Tijdens het jaarlijkse Industributie-diner scoorde Hoogvliet uitstekend in maar liefst drie categorieën: eerste plaats in de categorie category management, derde plaats in de categorie formulemanagement en ten slotte overall winnaar retailorganisatie. “Een prestatie van formaat”, aldus algemeen directeur Siep de Haan van Hoogvliet. “Wij zijn ongelooflijk trots op dit team dat het voor elkaar heeft gekregen deze prestigieuze prijzen in de wacht te slepen. Op category management voor de vierde keer op rij de hoofdprijs winnen, daar spreekt veel consistentie in kwaliteit uit.”

Het Industributie-diner is al 29 jaar dé ontmoetingsplek, waar directies van retailers en levensmiddelenfabrikanten elkaar in een informele setting ontmoeten. Tijdens het diner worden de belangrijke Industributie-trofeeën uitgereikt. Rondom de uitreiking is een inspirerend en aansprekend programma met goede sprekers en leuke intermezzo's. Inmiddels is het Industributie-diner uitgegroeid tot één van de belangrijkste netwerkevenementen voor de top van de (food)retail.

Directieleden Hoogvliet

Hoogvliet-directie bij de uitreiking (v.l.n.r. Rutger van den Bout, Siep de Haan en Henk Kessen)


Hoogvliet Ede wint interne winkelwedstrijd

5 januari 2017

De Hoogvliet vestiging aan de Halte in Ede is verkozen tot de beste Hoogvliet supermarkt van 2016. De directie van Hoogvliet maakte de officiële winnaar van de interne winkelwedstrijd op woensdag 4 januari 2017 bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie.

Aan de bekendmaking gaat een jaar van juryrondes vooraf. Deze jaarlijkse winkelwedstrijd leeft enorm bij de medewerkers van Hoogvliet. Zij zetten dan ook graag hun beste beentje voor om de klant zo prettig mogelijk te laten winkelen en daarbij een goede score te behalen voor de winkelwedstrijd. Na diverse beoordelingsrondes door zowel interne als externe juryleden is de Hoogvliet vestiging in Ede als grote winnaar van 2016 uit de bus gekomen. Tijdens een feestelijke bijeenkomst werd de wisselbeker, behorend bij de eerste prijs, vol trots in ontvangst genomen door bedrijfsleider Sander Hof.

Bedrijfsleider Sander Hof met de wisselbeker

Bedrijfsleider Sander Hof met de wisselbeker

Kaderleden Hoogvliet Ede

De kaderleden van Hoogvliet Ede


Benoemingen binnen Hoogvliet directie

5 januari 2017

Met ingang van 2 januari 2017 is Albert Cornelisse benoemd tot directeur ict van Hoogvliet Supermarkten. Cornelisse maakte als adjunct-directeur ict reeds deel uit van de directie van de supermarktketen. Daarnaast is Rutger van den Bout benoemd dot adjunct-directeur commercie. Van den Bout was hoofd category management bij Hoogvliet.


Hoogvliet lanceert bestel-app Bestelgemak

17 november 2016

Hoogvliet heeft vandaag de nieuwe app Bestelgemak gelanceerd. De gratis app is geschikt voor telefoons met iOS of Android besturingssysteem. Met de nieuwe app wordt online boodschappen bestellen nog gemakkelijker en efficiënter. Klanten starten eenvoudig een nieuwe bestelling en kiezen voor ophalen in de winkel of laten hun boodschappen thuisbezorgen (indien beschikbaar).

org-webshop:/SB/2016/Alg/App/44/ALG_2016_44_App_Advertentie-folder.jpg

Na het plaatsen van een bestelling kunnen klanten van Hoogvliet de boodschappen bij een van de 59 afhaalpunten ophalen of laten thuisbezorgen, indien dat op hun adres beschikbaar is. In de app heeft men snel inzicht in vorige bestellingen en kan men dankzij de Smartlist extra snel producten toevoegen op basis van persoonlijke suggesties.

Dankzij Hoogvliet Bestelgemak kunnen klanten hun boodschappen bestellen via een laptop of vaste computer, een tablet en nu ook via de mobiele telefoon. Wisselen tussen de apparaten is geen probleem: een bestelling die is gestart op de computer kan worden afgemaakt op de mobiele telefoon en andersom.

Meer over de app >


Hoogvliet Berkel en Rodenrijs start sportplaatjesactie met lokale clubs

31 oktober 2016

Vanaf woensdag 9 november 2016 kunnen klanten van de Hoogvliet supermarkt in Berkel en Rodenrijs sportplaatjes sparen van drie lokale sportclubs. Bij iedere € 10,00 aan boodschappen en wekelijks bij diverse actieproducten ontvangt de klant een pakje met plaatjes van de clubleden. De plaatjes worden geplakt in een speciaal verzamelalbum. De spaaractie wordt op woensdag 9 november om 14.00 uur in de supermarkt ‘afgetrapt’ door enkele jeugdleden van de betrokken clubs.

Aan de spaaractie doen drie clubs mee: voetbalclub C.V.V. Berkel, hand- en voetbalclub TOGB en hockeyvereniging HBR. Alle clubleden die op een plaatje staan, krijgen een spaaralbum cadeau; overige klanten kunnen het album in de winkel aanschaffen voor € 3,99 (op=op). De sportplaatjes zijn verpakt per 8, 9 of 10 stuks in een pakje. De inhoud is afhankelijk van het totaal aantal te sparen plaatjes per club. Zo hoeft een spaarder van C.V.V. Berkel ten opzichte van TOGB of HBR niet meer moeite te doen om het album vol te krijgen.

Van alle clubleden is een plaatje verkrijgbaar, van de F-jes tot het eerste elftal. Ook van trainers en begeleiders is een sportplaatje gemaakt. Het speciale van deze actie is dat er gespaard wordt voor lokale helden: men kan dan ook ineens de buurman of een schoolvriendje op het plaatje zien staan. De nauwe band van Hoogvliet Berkel en Rodenrijs met de lokale gemeenschap wordt hiermee nog eens benadrukt.

Als afsluiting van de spaaractie, die duurt tot en met dinsdag 20 december, wordt een feestelijke ruilmiddag georganiseerd. Met een vol album hebben alle clubleden een prachtig aandenken aan hun tijd bij de club.

Hoogvliet sportplaatjesactie Berkel en Rodenrijs

Hoogvliet Versmarkt Zaltbommel sluit deuren

18 oktober 2016

Op zaterdag 12 november 2016 om 13.00 uur sluit Hoogvliet Versmarkt aan de Schans in Zaltbommel definitief haar deuren. De winkel wordt overgenomen door Coop.

Hoogvliet Versmarkt is in 2014 opgezet als een zeer innovatieve en unieke pilot in Hendrik-Ido-Ambacht. In Zaltbommel werd in september 2015 een verbeterde versie van deze eerste Versmarkt neergezet. In de vestiging in Zaltbommel zijn diverse Versmarkt-concepten met succes doorontwikkeld die waar mogelijk toegepast worden in bestaande Hoogvliet-winkels, zoals de succesvolle Theresiastraat in Den Haag. Ook in toekomstige Hoogvliet-winkels zullen diverse Versmarkt-concepten uitgerold worden.

De locatie aan De Schans in Zaltbommel blijkt uiteindelijk meer geschikt voor een buurtsupermarkt als Coop. De functie van supermarkt blijft dus voor de buurt behouden.


Brand in Hoogvliet supermarkt Voorburg

31 augustus 2016

Op woensdag 31 augustus heeft in de Hoogvliet supermarkt in winkelcentrum Essesteijn in Voorburg een grote brand gewoed. De winkel moet als verloren worden beschouwd en zal zeker enkele weken gesloten blijven. Er is bij de brand niemand gewond geraakt.

De brand brak rond 8.30 uur uit op het dak van het winkelcentrum, waarna de supermarkt en het winkelcentrum direct zijn ontruimd. Alle aanwezige klanten en personeelsleden zijn veilig naar buiten gekomen. De brandweer gaf om 11.00 uur het sein brand meester, waarna er nog werd nageblust.

Hoogvliet begint, zodra het mogelijk is, met het leegruimen van de winkel. Daarna wordt er zo snel mogelijk gestart met het opnieuw opbouwen van het interieur. Hoe snel de supermarkt weer geopend kan worden, zal later duidelijk worden. Per direct wordt er voor klanten uit de omgeving een gratis pendelbus ingezet die hen naar de Hoogvliet supermarkt aan de Mgr. van Steelaan in Voorburg brengt. De pendelbus rijdt vanaf donderdag 1 september tussen 10.00 en 19.00 uur iedere 15 minuten.

Er is bij Hoogvliet grote waardering voor zowel de inzet van de hulpdiensten als voor de medewerkers die ter plaatse waren en de ontruiming hebben begeleid. Iedereen bleef kalm en door alert optreden van alle betrokkenen is een grotere ramp voorkomen.


Hoogvliet heeft primeur met Haribo Pick & Mix

7 juli 2016

In vijf supermarkten van Hoogvliet is een Haribo Pick & Mix automaat geplaatst. Hiermee heeft Hoogvliet een primeur in Nederland.

De klant neemt bij de snoepautomaat een Haribo cup (verkrijgbaar in twee formaten), vult deze met zijn/haar favoriete Haribo snoep naar keuze en rekent af bij de kassa. Voor elk formaat cup wordt een vaste prijs in rekening gebracht, ongeacht de soorten snoep waarmee de beker is gevuld.

In de snoepautomaat zitten 20 soorten Haribo snoep: een mix van de Haribo klassiekers en succesvolle nieuwe producten. Haribo en Hoogvliet geloven dat Pick & Mix in combinatie met de kracht én uitstraling van het merk Haribo een sterk en onderscheidend concept is. Het doel is de Hoogvliet-consument te verrassen en verleiden door haar de mogelijkheid te bieden zelf een mix samen te stellen. Het blijft tenslotte het leukst om jouw eigen favoriete snoepjes in de mix te hebben.

Haribo Pick & Mix is verkrijgbaar in de Hoogvliet supermarkten in Bilthoven, Voorschoten, Monster, Woudenberg en Ede. Indien het concept succesvol blijkt, wordt het ook in andere winkels uitgerold.

Daan Schrijver en Tessa Agterhof bij Haribo automaat

Daan Schrijver (Haribo) en Tessa Agterhof (category manager Hoogvliet)

De Haribo Pick en Mix automaat

De Haribo Pick & Mix automaat


Hoogvliet ontvangt ISO 50001 certificaat voor duurzaam energiebeheer

5 juli 2016

Hoogvliet heeft het ISO 50001 certificaat, de internationale norm voor duurzaam energiebeheer, ontvangen van Kiwa Nederland. Daarmee wordt bekrachtigd dat Hoogvliet conform internationale normen voor duurzaam energiebeheer werkt. Dit stelt Hoogvliet in staat op lange termijn continue energieverbetering te realiseren. Hoogvliet is de eerste supermarktorganisatie in Nederland die het ISO 50001 certificaat heeft behaald.

foto: Algemeen directeur Siep de Haan van Hoogvliet ontvangt het ISO 50001 certificaat uit handen van Marianne Arkenbout van Kiwa Nederland

Foto: Algemeen directeur Siep de Haan van Hoogvliet ontvangt het ISO 50001 certificaat uit handen van Marianne Arkenbout van Kiwa Nederland.

Hoogvliet boekt al jaren vooruitgang op het gebied van energiebeheer. Het systeem achter deze continue verbetering heeft twee jaar op rij meer dan 3% energiebesparing per jaar gerealiseerd. Hoogvliet is voortdurend bezig met verbetering van de energieprestatie en besloot begin dit jaar om het systeem ISO 50001 te laten certificeren.

Kiwa Nederland is de certificatieprocedure gestart en op 4 juli 2016 is het systeem ISO 50001 gecertificeerd. Naast de internationale erkenning ziet Hoogvliet nu al effect van het certificaat. Er worden voor het certificaat strenge eisen gesteld aan het energiebeheersysteem en dit heeft het afgelopen half jaar het systeem aangescherpt en verbeterd. Algemeen directeur Siep de Haan van Hoogvliet: “De uitkomst van de toetsing en daarmee de certificering passen perfect in de duurzaamheidsagenda van Hoogvliet. Wij zijn hier dan ook bijzonder blij mee.”


Hoogvliet start met thuisbezorging in Alphen aan den Rijn

16 juni 2016

Op woensdag 22 juni 2016 start Hoogvliet supermarkt met het thuisbezorgen van online bestelde boodschappen in Alphen aan den Rijn. Hoogvliet rijdt met opvallende elektrische tuktuks om de bestellingen te bezorgen. De eerste bestellingen kunnen al geplaatst worden via de Hoogvliet websuper.

Bezorgen in thuisstad Alphen aan den Rijn

Hoogvliet bezorgt in andere gebieden als Voorschoten, Woudenberg en de Haagse wijk Ypenburg al enige tijd én met succes boodschappen bij haar klanten thuis. Voor het thuisbezorgen in Amsterdam, Den Haag en Hendrik-Ido-Ambacht en omgeving heeft Hoogvliet gekozen voor een samenwerking met PostNL. Online bestelde boodschappen kunnen al worden opgehaald in de Hoogvliet winkels, maar de vraag naar thuisbezorging in Alphen aan den Rijn is groot. Nu is de tijd rijp om in thuisstad Alphen aan den Rijn klanten te verblijden met boodschappen aan huis.

Voor een vast bedrag van € 4,99 worden de boodschappen tot aan de deur bezorgd door eigen Hoogvliet bezorgers. Voor het thuisbezorgen kiest de klant een tijdsblok in de avond of in de ochtend. De boodschappen worden met pin afgerekend bij de bezorger, die ook statiegeldartikelen inneemt. Gekoelde boodschappen worden in de voor Hoogvliet ontwikkelde Coole tas vervoerd. De kwaliteit van de producten is zo gewaarborgd: ook in de tuktuk blijven ze op de juiste, constante temperatuur.

Afbeelding tuktuk

Tuktuk

Hoogvliet heeft voor het thuisbezorgen gekozen voor elektrische tuktuks. Deze zijn vriendelijk voor het milieu én de omgeving, want ze zijn geluidsarm en verspreiden geen uitlaatgassen. Ook is de tuktuk veel kleiner dan bijvoorbeeld een bestelbus, waardoor deze beter geschikt is voor bezorging in de stad. De tuktuks zijn speciaal gebouwd voor Hoogvliet en zijn geoptimaliseerd voor het vervoer van de Hoogvliet kratten en de Coole tassen.

Bezorgtijden

De bezorgdagen en -tijden zijn als volgt:

Maandag 18.30-21.00
Dinsdag 18.30-21.00
Woensdag 18.30-21.00
Donderdag 18.30-21.00
Vrijdag 9.30-12.00 en 18.30-21.00
Zaterdag 9.30-12.00 en 15.30-18.00
Zondag Geen bezorging
Plattegrond bezorggebied Alphen aan den Rijn

Klik op de afbeelding voor een grotere versie. (pdf, 1,89 MB)


Hoogvliet breidt thuisbezorging met PostNL uit naar Den Haag

7 juni 2016

Per 1 juni is Hoogvliet in samenwerking met PostNL gestart met thuisbezorging van online bestelde boodschappen in een groot deel van Den Haag. De eerste bestellingen worden op dinsdag 7 juni aan huis bezorgd door PostNL.

Klanten kunnen kiezen voor bezorging tussen 18.00 en 21.30 uur op dinsdag, donderdag en vrijdag. Een sms laat vooraf tot op een uur nauwkeurig weten hoe laat de bezorger voor de deur staat. Kiest de klant voor thuisbezorgen via PostNL, dan ziet men een selectie van de weekaanbiedingen, aangevuld met online only aanbiedingen. Ook bevat iedere bestelling tenminste één gratis inspirerend product. Met de altijd lage prijzen van Hoogvliet is de klant ook bij thuisbezorging via PostNL voor het complete pakket boodschappen altijd het voordeligst uit. Ook hier maakt Hoogvliet haar slogan ‘Bewezen de goedkoopste’ waar. De bezorgkosten bedragen slechts € 4,99. Om de bezorgkosten zo laag te houden, wordt een minimaal bestedingsbedrag gehanteerd van € 50,00.

Over Hoogvliet

Hoogvliet is al bijna 50 jaar actief als supermarkt; een echt familiebedrijf dat al jaren de slogan ‘Bewezen de goedkoopste’ waarmaakt met 66 moderne winkels. Den Haag is een bekend gebied voor Hoogvliet: er zijn vijf Hoogvliet supermarkten gevestigd in Den Haag. Drie jaar geleden zette het bedrijf de eerste grote stap richting e-commerce, met de opening van de Hoogvliet websuper in combinatie met afhaalpunten in de supermarkten.


Plattegrond bezorggebied Den Haag

Klik op de afbeelding voor een grotere versie. (pdf, 4,11 MB)

Samenwerking PostNL

In oktober 2015 is Hoogvliet de samenwerking aangegaan met PostNL. De grootste postbezorger van Nederland beschikt over een fijnmazig transportnetwerk, waarbij ze dagelijks in bijna iedere straat van Nederland komen. Waar Hoogvliet al bijna drie jaar kennis en ervaring heeft opgedaan met haar websuper-activiteiten, biedt PostNL de ontbrekende logistieke schakel. Na de succesvolle proefperiode in Amsterdam en Hendrik-Ido-Ambacht start Hoogvliet nu een pilot van een half jaar in Den Haag.

Online bestellen op www.hoogvliet.com

Bestellen kan 24 uur per dag via www.hoogvliet.com. De klant betaalt zijn boodschappen vooraf veilig met iDeal via de website. Voor alle producten wordt een optimale versheid gegarandeerd. Het online assortiment van Hoogvliet bestaat uit meer dan 10.000 producten, waaronder vers brood, vers vlees en groente. De bestelling wordt verpakt in handzame, herbruikbare kartonnen dozen; voor de koel- en diepvriesproducten wordt de Hoogvliet ’Coole tas’ gebruikt. Voor de verpakkingsmaterialen wordt geen statiegeld gerekend. Meer informatie: www.hoogvliet.com/hoogvliet-aan-huis.


Supermarktketen Hoogvliet doneert € 21.500 aan Stichting Hoogvliegers

25 mei 2016

In de maand april van 2016 organiseerde Hoogvliet twee acties om geld in te zamelen voor Stichting Hoogvliegers. Van alle 1,5 liter flessen Coca-Cola die gedurende een week verkocht werden, doneerde Hoogvliet € 0,05 aan Stichting Hoogvliegers. Daar bovenop konden klanten hun statiegeldbon doneren aan Stichting Hoogvliegers. De gezamenlijke opbrengst van beide acties bedraagt € 21.500. Algemeen directeur Siep de Haan van Hoogvliet overhandigde dit bedrag op dinsdag 17 mei symbolisch aan Jeroen Engelkes, voorzitter van Stichting Hoogvliegers.

Supermarktketen Hoogvliet heeft zich begin 2014 als sponsor verbonden aan Stichting Hoogvliegers voor de Hoogvliegersdagen in Wassenaar, Rotterdam, Hilversum en Amsterdam. Hoogvliet vindt het belangrijk om haar steentje bij te dragen aan de maatschappij en is er trots op steun te kunnen verlenen aan dit geweldige initiatief en niet alleen vanwege de gelijkenis in naam. Algemeen directeur Siep de Haan: “Hoogvliet is als bedrijf enorm betrokken bij haar omgeving. Wij vinden het belangrijk lokale evenementen als de Hoogvliegersdagen te steunen en hopen van harte dat de kinderen die aanwezig zijn een geweldige dag beleven.”

Uitbouw samenwerking

Om een verdere uitbouw van de samenwerking te realiseren en de algemene bekendheid van dit mooie doel te vergroten vindt Hoogvliet het belangrijk haar klanten hierbij betrekken. Het doel is om ieder voorjaar een jaarlijks terugkerende Hoogvliegersweek te organiseren waarbij de klant, door minimale inspanning, op een ludieke manier mee kan sparen. Om de ideeën te testen startte Hoogvliet in augustus met een tweetal acties, en met succes.

Stichting Hoogvliegers

Sinds september 2007 geeft Stichting Hoogvliegers elk jaar zo’n 1000 chronisch zieke en gehandicapte kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 17 jaar een unieke dag door ze te laten vliegen in een helikopter of vliegtuig. Even een dag niet denken aan het ziek zijn maar aan het recht houden van hun toestel, want als de omstandigheden het toelaten, mogen ze tijdens hun vlucht zelf sturen. Inmiddels mogen ruim 7.300 kinderen zich een echte Hoogvlieger noemen.


foto: Directeur Hoogvliet overhandigt cheque aan Stichting Hoogvliegers

Foto van de uitreiking van de cheque, met links Jeroen Engelkes (Stichting Hoogvliegers) en rechts Siep de Haan (Hoogvliet)


Hoogvliet websuper gecertificeerd

25 april 2016

Op 30 maart 2016 is Hoogvliet websuper gecertificeerd door de Stichting Certificering Thuiswinkel Waarborg! Dit houdt in dat de bij de certificering geconstateerde werkwijze en gehanteerde voorwaarden in overeenstemming zijn met relevante wet- en regelgeving en de Gedragsregels Thuiswinkel Waarborg van Thuiswinkel.org. De (her)certificering vindt jaarlijks plaats.

Het certificaat biedt u als consument 5 zekerheden, waaronder een veilige betaalomgeving op Hoogvliet.com, bemiddeling bij klachten en een onafhankelijke geschillencommissie. Met het behalen van het certificaat is het toegestaan om het 'Thuiswinkel Waarborg'-logo te voeren in de uitingen van Hoogvliet supermarkten.

Bekijk hier het certificaat met de 5 zekerheden.

Thuiswinkel waarborg certificaat

Henk Kessen nieuwe commercieel directeur Hoogvliet

25 april 2016

Per 1 juni 2016 treedt Henk Kessen toe tot de directie van Hoogvliet. Hij is de opvolger van commercieel directeur Jan Korevaar, die met ingang van 1 juli 2016 met pensioen gaat. Kessen volgt eerst een uitvoerig inwerktraject om kennis te maken met Hoogvliet.

In maart 2016 verliet Kessen Detailresult, waar hij twee jaar commercieel directeur was. Daarvoor werkte hij in totaal 37 jaar bij Deen supermarkten, waarvan ruim 20 jaar als directeur supermarkten. Algemeen directeur van Hoogvliet Siep de Haan is bijzonder positief over de komst van Kessen: “Na een zeer succesvolle periode met Jan Korevaar zijn we blij met een ervaren en stevige foodretailer als Henk Kessen die in staat is om Hoogvliet in de komende jaren nog scherper op de kaart te zetten.”

Afscheid Jan Korevaar
Jan Korevaar is sinds 2008 commercieel directeur bij Hoogvliet. Hij heeft sinds die tijd zijn stempel gedrukt op het commerciële beleid van Hoogvliet. In juli 2016 neemt hij afscheid en draagt hij het stokje over aan Henk Kessen.

foto: Jan Korevaar
Jan Korevaar
foto: Henk Kessen
Henk Kessen

0