1. Home
  2. Nieuws

Nieuws

Nieuw bij Hoogvliet: verse diervoeding van Freshpet

18 juni 2018

org-webshop:/SB/2018/Alg/Nieuws/25/ALG_2018_25_Nieuws_Dierenvoeding.jpgOp 18 juni start Hoogvliet met de verkoop van verse gekoelde dierenvoeding van Freshpet. In een dertigtal vestigingen vindt de klant een koelmeubel met katten- en hondenvoeding van hoge kwaliteit en vrij van onnodige ingrediënten.

Samen met Freshpet wil Hoogvliet mensen bewust maken van het belang van gezonder en minder bewerkt voedsel voor hun huisdieren. Dit is een groeiende trend in Nederland. Freshpet heeft hier eerder successen mee bereikt in de Verenigde Staten en Engeland.

Verse dierenvoeding is een volledig nieuw concept in Nederland. Bij Hoogvliet omvat het huidige assortiment maaltijden voor zowel honden als katten twaalf varianten, waaronder voor honden de Chunky Chicken with Turkey & Garden Vegetables en voor katten de Cat Tender Chicken Bites.

Freshpet gelooft in de voordelen die vers en gezond voedsel kan bieden en heeft recepten gecreëerd die een gezondere, actievere levensstijl voor honden en katten bevorderen. Alle producten van Freshpet zijn:

• Vers vlees aangevuld met vitaminerijk fruit en groenten
• 100% compleet en gebalanceerd
• Gekoeld voor versheid, net als verse humane voeding
• Alles natuurlijk, ZONDER conserveringsmiddelen
• Vrij van maïs, tarwe, soja bijproducten of vullers


Hoogvliet opent nieuwe supermarkt in Woudenberg

8 juni 2018

Op een nieuwe locatie opende supermarktketen Hoogvliet op donderdag 7 juni een supermarkt aan de Parallelweg in Woudenberg. Op enkele honderden meters van de oude winkel is een splinternieuwe supermarkt ingericht in de vernieuwde huisstijl van Hoogvliet. De openingshandeling werd verricht door Lars van der Haar, professioneel wielrenner uit Woudenberg.

org-webshop:/SB/2018/Alg/Nieuws/22/ALG_2018_22_Nieuws_Woudenberg.jpgFocus op ambacht en gemak
In de Hoogvliet supermarkt van ongeveer 2.200 m2 vindt de klant alle voorkomende afdelingen, zoals brood en gebak, verse groenten en fruit, kaas, vleeswaren, vlees, zuivel en diepvries en een ruim assortiment aan kruidenierswaren. Met verse traiteurmaaltijden, verse pizza’s, gekoelde dranken en gegrilde kip, snacks en spareribs speelt Hoogvliet in op de behoefte aan gemak en snelle maaltijden. Hoogvliet zorgt ervoor dat klanten prettig en overzichtelijk kunnen winkelen, voor de allerlaagste prijs in de regio. De versafdelingen van deze supermarkt zijn uitgerust met digitale posterborden.

Koffiecorner
In de winkel is een ruime koffiecorner waar men verse bonenkoffie kan drinken en iets lekkers uit de supermarkt kan nuttigen. De koffiecorner is sfeervol ingericht met houten tafels en een doorkijk naar de supermarkt.

Zonnepanelen
De overkapping waaronder men droog van de parkeerplaats naar de supermarkt loopt, is voorzien van 258 zonnepanelen. Net als bij de oude locatie is er bij deze winkel een oplaadpunt voor elektrische fietsen.

Openingsacties
Tijdens de opening profiteren klanten van diverse spectaculaire openingsacties en speciale aanbiedingen. Op de openingsdag ontvangen de eerste 500 klanten bij besteding vanaf € 15,00 een gratis chocoladecake. Er zijn iedere dag gezellige proeverijen en activiteiten in en rond de winkel.


Hoogvliet klanten doneren € 20.000 aan Plastic Soup Foundation

4 juni 2018

org-webshop:/SB/2018/Alg/Nieuws/22/ALG_2018_22_Nieuws_Plastic Soup.jpgNamens alle klanten van Hoogvliet overhandigde Anneke van Kempen (marketing manager bij Hoogvliet) op donderdag 31 mei 2018 een cheque aan Wendela van Asbeck (Kids Projects & Fundraising bij Plastic Soup Foundation). De cheque vertegenwoordigt een donatie van € 20.000 namens Hoogvliet.

Hoogvliet steunt Plastic Soup Foundation met een donatieknop op de statiegeldautomaten. Klanten kunnen er na het invoeren van de statiegeldflessen voor kiezen het statiegeldbedrag te doneren aan Plastic Soup Foundation. De knop is op 1 maart 2018 op de statiegeldautomaten geplaatst. Hoogvliet is blij verrast met het enorme bedrag van € 20.000 dat in drie maanden tijd is opgehaald. “We zijn er ontzettend trots op dat onze klanten dit goede doel hebben omarmd. Zeker gezien de aandacht die er momenteel is voor het terugdringen van plastic afval, vinden wij dit een prachtig resultaat”, aldus Anneke van Kempen.

Tijdens de Ocean Buddies spaaractie in 2017 heeft Hoogvliet een schoolproject ingezet samen met de Plastic Soup Foundation. Op 70 basisscholen in de omgeving van Hoogvliet supermarkten verzorgde de Plastic Soup Foundation gastlessen over het probleem van plastic in de natuur en onze wateren. De samenwerking beviel zo goed, dat Hoogvliet heeft besloten een duurzame relatie aan te gaan en klanten te betrekken bij de steun aan de Plastic Soup Foundation.

Over Plastic Soup Foundation
“No plastic waste in our water!” Dat is de missie van de Nederlandse Plastic Soup Foundation, die in 2011 werd opgericht. De Foundation zorgt ervoor dat er geen plastic (meer) in het water terecht komt. Dit doen zij door continu aandacht te vragen voor de plastic soup via campagnes, nieuwsberichten en social media, het verzorgen van gastlessen op scholen en door alle mogelijke (innovatieve) oplossingen te stimuleren die helpen om de plastic soup aan de bron te bestrijden.

Algemeen directeur Siep de Haan van Hoogvliet: “Wij vinden het belangrijk om als supermarkt onze verantwoordelijkheid te nemen als het gaat om het voorkomen en oplossen van vervuiling door plastic. Plastic Soup Foundation leert jonge kinderen wat plastic soep is en wat zij zelf kunnen doen om te voorkomen dat plastic in het milieu terecht komt. Aan zo’n bijzonder project leveren wij graag onze bijdrage.”


Hoogvliet, Deen, Poiesz en Agrimarkt lanceren spaaractie rond Jurassic World: Fallen Kingdom

24 mei 2018

Na de succesvolle Verschrikkelijke Ikke spaaractie in 2017 lanceren de vier retailers een nieuwe samenwerking rondom de nieuwe kaskraker Jurassic World: Fallen Kingdom (vanaf 7 juni te zien in de bioscoop). De Jurassic World spaaractie duurt van 27 mei tot en met 3 juli. De exacte looptijd verschilt per keten.

org-webshop:/SB/2018/Alg/Nieuws/22/ALG_2018_22_Nieuws_Campagnebeeld Jurassic World spaaractie.jpgDe spannendste spaaractie van het jaar!
Klanten van Hoogvliet, Deen, Poiesz en Agrimarkt ontvangen bij besteding van € 10,00 aan boodschappen een Jurassic World zakje. In elk zakje zitten 2 stickards of 1 stickard en een dino tattoo. De stickard is een combinatie van een sticker én een verzamelkaart. Iedere week zijn er speciale aanbiedingen in de supermarkten waarbij de klant extra Jurassic World zakjes ontvangt.

In totaal zijn er 64 verschillende stickards die bewaard worden in een speciaal verzamelalbum dat te koop is voor € 2,49 en vol staat met dinoweetjes en spelletjes. Alle dino’s op de stickards en in het album komen voor in Jurassic World: Fallen Kingdom.

Dino handpoppen
In ieder zakje vindt de klant ook een spaarzegel. Met een volle spaarkaart (8 spaarzegels) en een kleine bijbetaling van € 2,49 kan men één van de zes supergave Jurassic World handdino ’s aanschaffen.

Augmented reality
Van de 64 kaarten zijn er 14 speciale AR (Augmented Reality) kaarten. Met de WOW 4D+ app kunnen deze speciale kaarten gescand worden, waarna de dino op het telefoonscherm tot leven komt. Elke dino heeft zijn eigen unieke brul, trucjes en interessante weetjes. De WOW 4D+ app is gratis te downloaden in de appstore.

Ruilmiddagen
Om dubbele stickards te ruilen om de verzameling compleet te krijgen worden er in de supermarkten ruilmiddagen georganiseerd. Ga voor meer informatie naar de website van één van de vier supermarkten.


Tweede editie glossy ‘Leen’ gelanceerd met Quinty Trustfull

11 mei 2018

Op woensdag 9 mei heeft Quinty Trustfull met Hoogvliet-directeur Siep de Haan de cover onthuld van de tweede uitgave van ‘Leen’. Deze uitgave, met Quinty zelf op de cover, is vanaf die dag gratis verkrijgbaar in alle Hoogvliet supermarkten. 

org-webshop:/SB/2018/Alg/Nieuws/19/ALG_2018_19_Nieuws_Leen-2.jpg‘Leen’ is een magazine met redactionele artikelen, tips, trends, recepten en achtergrondverhalen waarin het gedachtengoed van oprichter Leen Hoogvliet naar voren komt. In deze speciale jubileumeditie ook een uitgebreid interview met de markante oprichter van de supermarktketen.

Op 9 mei 2018 was het precies 50 jaar geleden dat Leen Hoogvliet zijn eerste supermarkt opende in Kwintsheul. Om dit bijzondere jubileum te vieren, brengt Hoogvliet dit jaar 5 keer het glossy magazine ‘Leen’ uit, een ode aan de oprichter. Het magazine is gratis verkrijgbaar in de winkels van Hoogvliet zolang de voorraad strekt.

Over Leen Hoogvliet
In mei 1968 opende Leen Hoogvliet in Kwintsheul zijn eerste supermarkt met de naam Cash ‘n’ Carry. In een grote fabriekshal werden 400 producten vanuit dozen verkocht voor de allerlaagste prijs. De formule was een enorm succes en na Kwintsheul volgden Cash ‘n’ Carry vestigingen in Voorschoten, Den Haag en Alphen aan den Rijn. In 1974 kreeg het bedrijf een nieuwe naam: Hoogvliet supermarkten. Inmiddels zijn dat er 68 en doen meer dan een miljoen klanten met plezier én voor de laagste prijs er hun boodschappen.


Hoogvliet bezorgt boodschappen thuis in Vlaardingen

3 mei 2018

Supermarkt Hoogvliet start op verzoek van vele klanten op 9 mei met het thuisbezorgen van online bestelde boodschappen in Vlaardingen. Een perfecte service voor iedereen die houdt van gemak of zelf niet in staat is om naar de supermarkt te gaan. Iedereen die op woensdag 9 mei boodschappen laat thuisbezorgen, krijgt die dag vanwege de 50e verjaardag van Hoogvliet een doosje tompouces cadeau.

Na het starten met thuisbezorging in Maassluis en omgeving, kwamen er vanuit Vlaardingen veel geluiden van klanten die ook graag van deze service gebruik willen maken. Hoogvliet geeft daar nu gehoor aan. Met thuisbezorging op maar liefst zes dagen in de week, keuze uit verschillende tijdsblokken, een online assortiment van meer dan 10.000 producten en ruim 80 wekelijkse aanbiedingen biedt Hoogvliet meer dan alleen het gemak van boodschappen aan huis. De klant geniet van dezelfde lage prijzen als in de winkel en van vele extra’s. Online bestellen kan via de website van Hoogvliet of met de handige app.

De klant kan nu altijd bij Hoogvliet terecht voor de boodschappen, welke manier van boodschappen doen haar ook aanspreekt. De klant kan boodschappen doen zoals zij dat wenst: in de supermarkt (aan de Parallelweg in Vlaardingen), online bestellen en ophalen in de winkel of laten thuisbezorgen.


Hoogvliet viert 50-jarig jubileum met onvergetelijk personeelsfeest

23 april 2018

org-webshop:/SB/2018/Alg/Nieuws/17/ALG_2018_17_Nieuws_Hoogvliet feesttent Ruben_May.jpgOp zaterdag 21 april vierde supermarkt Hoogvliet haar 50e verjaardag op grootse wijze met haar medewerkers. Op het Prisma bedrijventerrein in Bleiswijk waar over twee jaar het nieuwe service- en distributiecentrum in gebruik wordt genomen, was een feesttent opgebouwd waar ruim 5.000 medewerkers, oudgedienden en genodigden werden getrakteerd op optredens van de grootste Nederlandse artiesten.

Hans Klok, Kensington, DJ Faya (Fajah Lourens), 2Unlimited, Flying Drums, PartySquad en de nummer 1 DJ van de wereld Martin Garrix zorgden voor een onvergetelijke avond, waarbij bijna letterlijk het dak van de tent eraf ging. De presentatie van de avond was in handen van Johnny de Mol. Algemeen directeur Siep de Haan: “Onze medewerkers staan altijd klaar voor onze klanten. Zij hebben dit feest dubbel en dwars verdiend!” Gedurende de hele avond konden de gasten genieten van een buffet met de heerlijkste hapjes uit alle windstreken, van nacho’s met kaas tot verse wokgerechten, vers fruit, salades en broodjes pulled pork  Het feest werd afgesloten met een spetterende eindshow, inclusief spectaculair vuurwerk.

Spectaculaire consumentenacties
Het jubileumfeest van Hoogvliet wordt gedurende 2018 op diverse momenten gevierd met de consument. De grootscheepse sportplaatjesactie in alle 68 Hoogvliet supermarkten loopt bijna op z’n einde, maar er staan de komende maanden nog meer spectaculaire consumentenacties op stapel. Uiteraard worden de trouwe klanten ook getrakteerd: op 9 mei, de officiële verjaardag van de keten, worden tompouces uitgedeeld aan het winkelend publiek.

       org-webshop:/SB/2018/Alg/Nieuws/17/ALG_2018_17_Nieuws_Hoogvliet entree feestterrein Ruben_May.jpg          org-webshop:/SB/2018/Alg/Nieuws/17/ALG_2018_17_Nieuws_Hoogvliet Martin Garrix Ruben_May.jpg

Fotocredits: Ruben May


Hoogvliet bezorgt boodschappen thuis in regio Maassluis

22 maart 2018

Supermarkt Hoogvliet start op 28 maart met het thuisbezorgen van online bestelde boodschappen in Maassluis, De Lier, Maasdijk, Schipluiden en Maasland. Een perfecte service voor iedereen die houdt van gemak of zelf niet in staat is om naar de supermarkt te gaan.

Met thuisbezorging op maar liefst zes dagen in de week, keuze uit verschillende tijdsblokken, een online assortiment van meer dan 10.000 producten en ruim 80 wekelijkse aanbiedingen biedt Hoogvliet meer dan alleen het gemak van boodschappen aan huis. De klant geniet van dezelfde lage prijzen als in de winkel en van vele extra’s. Online bestellen kan via de website van Hoogvliet of met de handige app.  

De klant kan nu altijd bij Hoogvliet terecht voor de boodschappen, welke manier van boodschappen doen haar ook aanspreekt. De klant kan boodschappen doen zoals zij dat wenst: in de supermarkt (in winkelcentrum Koningshoek in Maassluis), online bestellen en afhalen in de winkel of laten thuisbezorgen.


Kick-off grootste sportplaatjesactie van Nederland

21 maart 2018

Op woensdag 21 maart 2018 hebben acteur Tim Douwsma, presentator Toine van Peperstraten, oud-Feyenoord keeper Edwin Zoetebier, wethouder van Utrecht Paulus Jansen en een aantal jonge spelers van voetbalvereniging DVSU het startsein gegeven van een spectaculaire actie. Met deze kick-off is de grootste sportplaatjesactie gestart die ooit in Nederland heeft plaatsgevonden. De presentatie van de middag was in handen van Tim Douwsma.

org-webshop:/SB/2018/Alg/Nieuws/12/ALG_2018_12_Nieuws_Onthulling-album.jpgOm 15.30 uur werd de uitvergrote cover van het verzamelalbum onthuld door een speler uit de jeugd van de G-voetbalafdeling van DVSU (Forza Friends) en Toine van Peperstraten (ambassadeur Fonds Gehandicaptensport). Vervolgens kregen vertegenwoordigers van alle afdelingen van DVSU een gepersonaliseerd verzamelalbum uit handen van Edwin Zoetebier en wethouder Paulus Jansen. De aanwezige spelers zullen zichzelf terug zien in het verzamelalbum, aangezien ook alle spelers van deze voetbalvereniging op de foto zijn gegaan voor deze spaaractie.

Na de kick-off werd door Hoogvliet supermarkten een cheque ter waarde van € 10.000 overhandigd aan Toine van Peperstraten, ambassadeur van Fonds Gehandicaptensport. Quote Martijn Kabbes, manager werving van Fonds Gehandicaptensport: “Wij zijn bijzonder blij dat Hoogvliet ons als goede doel wil steunen met deze prachtige cheque. Fonds Gehandicaptensport zet zich in om mensen met een beperking te laten sporten, structureel en dicht bij huis. Met deze donatie kunnen we de gehandicaptensport een flinke impuls geven.” Vervolgens werden de gepersonaliseerde verzamelalbums uitgedeeld aan de jonge spelers en werd er samen gevoetbald.
org-webshop:/SB/2018/Alg/Nieuws/12/ALG_2018_12_Nieuws_Donatie-Hoogvliet-gehandicaptensport.jpg

Voor de actie zijn ruim 54.000 jonge sporters op de foto gegaan, die allemaal een eigen sportplaatje krijgen in het verzamelalbum van hun club. DVSU is heel blij dat Hoogvliet deze fotoboek-actie heeft bedacht, zeker nu zij dit jaar hun 85-jarig jubileum als voetbalvereniging vieren! Hoogvliet draagt de sport een warm hart toe en wil op deze manier de sportende jeugd in het zonnetje zetten.

Over de actie
De sportplaatjes worden uitgegeven van woensdag 21 maart tot en met dinsdag 24 mei. Bij iedere € 10 aan boodschappen en wekelijks bij diverse actieproducten, ontvangt de klant een setje sportplaatjes bij Hoogvliet supermarkten. Kort na afloop van de actie organiseert de deelnemende sportclub een ruilmiddag, ondersteund door Hoogvliet supermarkten. Er doen 106 lokale sportclubs mee aan de spaaractie. 

org-webshop:/SB/2018/Alg/Nieuws/12/ALG_2018_12_Nieuws_Kick-off_.jpg

- Onthulling cover v.l.n.r. Tim Douwsma, Jelle van DVSU en Toine van Peperstraten
- Uitreiking cheque v.l.n.r. Toine van Peperstraten, Sebastiaan van Duijn (Hoogvliet), Tim Douwsma

Fotocredits: Vanessa Wessels – entertainmentmedia.nl


Hoogvliet introduceert nieuw exclusief eigen merk: Buitengewoon

21 maart 2018

Hoogvliet start deze paasperiode met een nieuw eigen merk met de naam Buitengewoon. De eerste 75 producten onder dit nieuwe label zijn inmiddels ingestroomd in de 68 vestigingen van Hoogvliet. 

Buitengewoon is een zorgvuldig gekozen selectie van ambachtelijke en zeer kwalitatieve producten en is exclusief verkrijgbaar bij Hoogvliet. Het assortiment is gericht op voor de consument bijzondere momenten, bijvoorbeeld verjaardagen en feestjes, en verwenmomenten als ontbijt op zondag. Zo vindt men in het assortiment bijvoorbeeld carpaccio van echte Angus beef, Spaanse gazpacho van echte vleestomaten en vitello tonnato van dun gesneden kalfsvlees uit de eigen slagerij van Hoogvliet. In de loop van 2018 zullen meer producten worden toegevoegd aan het Buitengewoon-aanbod.

Aan de totstandkoming van de merkuitstraling is een lange periode van ontwerpen en fotografie vooraf gegaan. Er is gekozen voor een stijlvol label met krachtige productfotografie: een echte blikvanger in het schap. Unit manager vers Petra Driehuis: “We zijn ontzettend trots op dit nieuwe label. Alle Buitengewoon-producten hebben een bijzonder verhaal en zijn stuk voor stuk ongelofelijk lekker! Wij zijn ervan overtuigd dat de consument gaat genieten van deze luxe producten.”


Spectaculaire sportplaatjesactie met lokale clubs bij Hoogvliet 

18 maart 2018

Op woensdag 21 maart 2018 start Hoogvliet met een spectaculaire nieuwe spaaractie in samenwerking met meer dan 100 lokale sportclubs. Maar liefst 106 lokale sportverenigingen doen mee aan deze bijzondere spaaractie. Het is de grootste lokale sportplaatjesactie ooit.

Hoogvliet is al 50 jaar betrokken bij wat er speelt in de omgeving van haar winkels en vindt het belangrijk dat kinderen gestimuleerd worden om te sporten en te bewegen. De spaaractie voor sportplaatjes past uitstekend binnen de strategie van Hoogvliet en is een mooi cadeau aan de deelnemende lokale clubs.

Over de actie
De afgelopen maanden zijn de clubs druk bezig geweest met de fotografie van alle (jeugd)leden en het benaderen van sponsoren voor een mooie plek in het verzamelalbum en op het sportplaatje. In iedere Hoogvliet supermarkt wordt gespaard voor clubs uit de eigen omgeving; je kunt dus zomaar je buurjongen of klasgenoot op een sportplaatje sparen. Voor de actie zijn ruim 54.000 sporters op de foto gegaan; zij krijgen allemaal een eigen sportplaatje in het verzamelalbum van hun club. Iedereen die individueel op een sportplaatje staat, krijgt zijn of haar eigen gepersonaliseerde verzamelalbum. Andere geïnteresseerden kunnen een verzamelalbum aanschaffen in de lokale Hoogvliet supermarkt waar ook de sportplaatjes worden uitgegeven. De leden van de deelnemende clubs staan te trappelen van enthousiasme om de eerste sportplaatjes te bemachtigen.

Spaarmechanisme
Bij iedere € 10,00 aan boodschappen en wekelijks bij wisselende actieproducten krijgt de klant een setje sportplaatjes. Als in de betreffende vestiging meer dan één sportclub meedoet, kiest de klant zelf van welke club hij of zij sportplaatjes wil ontvangen. De actie eindigt op dinsdag 1 mei 2018. Na afloop van de spaarperiode organiseren de clubs in hun eigen clubgebouw een ruilmiddag om de verzamelalbums compleet te krijgen.

Over de clubs
106 lokale sportclubs doen mee aan deze grootste spaaractie voor lokale sportplaatjes ooit:

- 56 voetbalclubs
- 14 korfbalclubs
- 10 hockeyclubs
- 9 volleybalverenigingen
- 9 gymnastiek/turnverenigingen
- 3 omni-vereniging
- 2 basketbalverenigingen
- 1 handbalvereniging
- 1 rugbyvereniging
- 1 softbalvereniging


Officiële bouwstart Hoogvliet distributiecentrum 

15 maart 2018

org-webshop:/SB/2018/Alg/Nieuws/11/ALG_2018_11_Nieuws_DC.jpgOp woensdag 14 maart is, onder toeziend oog van wethouder Albert Abee van de gemeente Lansingerland, het symbolische startschot gegeven voor de realisatie van het Hoogvliet service- en distributiecentrum in op bedrijventerrein Prisma in Bleiswijk (gemeente Lansingerland). Naar verwachting zullen in 2020 de eerste activiteiten plaatsvinden in het nieuwe distributiecentrum en zal kort daarna ook het inpandige servicecentrum in gebruik genomen worden. De Hoogvliet bakkerij is al sinds januari 2016 volledig operationeel op het nieuwe terrein.

Het realiseren van het nieuwe DC is een belangrijk onderdeel van de strategie van Hoogvliet met als centrale doelstelling de meest attractieve omni-channel supermarkt binnen haar marktgebied te zijn. Onontbeerlijk binnen deze strategie is het zo laag mogelijk houden van de kosten voor distributie en logistiek. Daarmee kan Hoogvliet sterk concurrerend zijn en blijven.

Algemeen directeur Siep de Haan van Hoogvliet: “De start van het nieuwe distributiecentrum komt op een uniek moment. Dit jaar bestaat Hoogvliet 50 jaar en het ligt voor de hand dat we dan terugkijken op onze prachtige historie. Dankzij dit nieuwe distributiecentrum richten we onze blik echter vooral op de toekomst! Met dit nieuwe distributiecentrum lopen we zelfs voor op de ontwikkelingen en kunnen we dit doen tegen de laagst mogelijke kosten.”

In het nieuwe distributiecentrum zullen zowel droge kruidenierswaren als vers, AGF en diepvriesartikelen grotendeels geautomatiseerd verwerkt worden tot zendingen naar de winkels van Hoogvliet. De verwerking van retouremballage zal eveneens via de nieuwe locatie gaan plaatsvinden. Ook de centrale slagerij van Hoogvliet zal onderdeel uitmaken van deze nieuwbouw waardoor Hoogvliet beschikt over een moderne centrale slagerij die voldoet aan de hoogste kwaliteitsstandaarden, een zeer efficiënt proces mogelijk maakt en gereed is voor alle huidige en toekomstige voedselveiligheidsnormen.

Met de integratie van het distributiecentrum, de emballageverwerking, het servicecentrum en de productiebedrijven bakkerij en slagerij beschikt Hoogvliet over een robuuste nieuwe logistieke backbone voor de toekomst.

Verhoogde capaciteit
In het nieuwe DC, met een grootte van 72.000 m2 en de mogelijkheid tot uitbreiding met nog eens 10.000 m2, zal niet alleen de distributiecapaciteit fors verhoogd worden, maar worden logistieke processen geoptimaliseerd door hoge mate van mechanisatie en automatisering.

Samenwerking
Het nieuwe DC van Hoogvliet komt tot stand in nauwe samenwerking met Arcadis en Witron. Arcadis is verantwoordelijk voor het programmamanagement, het gebouwontwerp en de bouwbegeleiding. Witron verzorgt als system integrator het logistieke design. Verder zijn de volgende partners betrokken bij de bouw: ASK Romein (casco), Aqua+ (Sprinklerinstallatie) en Warmtebouw/RetailTechnics  (werktuigbouwkundige installaties en koeltechniek).


Rens Kroes op cover nieuwe glossy 'Leen'

org-webshop:/SB/2018/Alg/Nieuws/11/ALG_2018_11_Nieuws_Leen-is-uit-nieuwsbrief-klein.jpg

14 maart 2018

Vanaf 14 maart is Nederland een glossy magazine rijker. De eerste uitgave van ‘Leen’ met Rens Kroes op de cover is vanaf die dag gratis verkrijgbaar in alle Hoogvliet supermarkten.

‘Leen’ is een magazine met redactionele artikelen, tips, trends, recepten en achtergrondverhalen waarin het gedachtengoed van oprichter Leen Hoogvliet naar voren komt. In inspirerende artikelen lees je hoe de paasstol in eigen Hoogvliet bakkerij gebakken wordt. Hoe Eva en Roland in het Groene Hart hun boerenkaas maken. Maak je kennis met het nieuwe, exclusieve merk Buitengewoon en vertelt Rens Kroes (schrijver, foodblogger en columnist) in een uitgebreid interview dat gezond eten ook lekker kan zijn.

Op 9 mei 2018 is het precies 50 jaar geleden dat Leen Hoogvliet zijn eerste supermarkt opende in Kwintsheul. Om dit bijzondere jubileum te vieren, brengt Hoogvliet dit jaar 5 keer het glossy magazine ‘Leen’ uit, een ode aan de oprichter. Het magazine is gratis verkrijgbaar in de winkels van Hoogvliet zolang de voorraad strekt.

Over Leen Hoogvliet
In mei 1968 opende Leen Hoogvliet in Kwintsheul zijn eerste supermarkt met de naam Cash ‘n’ Carry. In een grote fabriekshal werden 400 producten vanuit dozen verkocht voor de allerlaagste prijs. De formule was een enorm succes en na Kwintsheul volgden Cash ‘n’ Carry vestigingen in Voorschoten, Den Haag en Alphen aan den Rijn. In 1974 kreeg het bedrijf een nieuwe naam: Hoogvliet supermarkten. Inmiddels zijn dat er 68 en doen meer dan een miljoen klanten met plezier én voor de laagste prijs er hun boodschappen.


Hoogvliet introduceert donatieknop voor Plastic Soup Foundation 

6 maart 2018

org-webshop:/SB/2018/Alg/Nieuws/10/ALG_2018_Nieuws_10_Plastic Soup Foundation_klein.jpgSinds 1 maart kunnen klanten in de meeste Hoogvliet supermarkten hun statiegeldbedrag met één druk op de knop doneren aan de Plastic Soup Foundation. De flessenautomaten worden uitgerust met een donatieknop. Na het invoeren van flessen of kratten kiest de klant met deze knop voor het doneren van het statiegeldbedrag. Wie ervoor kiest niet te doneren krijgt met de bonknop een reguliere statiegeldbon.

Tijdens de Ocean Buddies spaaractie in 2017 heeft Hoogvliet een schoolproject ingezet samen met de Plastic Soup Foundation. Op 70 basisscholen in de omgeving van Hoogvliet supermarkten verzorgde de Plastic Soup Foundation gastlessen over het probleem van plastic in de natuur en onze wateren. De samenwerking beviel zo goed, dat Hoogvliet heeft besloten een duurzame relatie aan te gaan en klanten te betrekken bij de steun aan de Plastic Soup Foundation.

Over Plastic Soup Foundation
“No plastic waste in our water!” Dat is de missie van de Nederlandse Plastic Soup Foundation, die in 2011 werd opgericht. De Foundation zorgt ervoor dat er geen plastic (meer) in het water terecht komt. Dit doen zij door continu aandacht te vragen voor de plastic soup via campagnes, nieuwsberichten en social media, het verzorgen van gastlessen op scholen en door alle mogelijke (innovatieve) oplossingen te stimuleren die helpen om de plastic soup aan de bron te bestrijden.


Hoogvliet breidt thuisbezorging fors uit 

26 februari 2018

org-webshop:/SB/2018/Alg/Nieuws/8/ALG_2018_Nieuws_8_Hoogvliet-thuisbezorgen.jpgSupermarkt Hoogvliet gaat in 2018 verder met de uitrol van thuisbezorgen van online bestelde boodschappen in haar marktgebied. Per 1 maart worden de eerste regio’s toegevoegd aan het thuisbezorggebied: Hazerswoude-Rijndijk en omgeving, Gouda, Bodegraven, Boskoop, Waddinxveen en Reeuwijk.

Met thuisbezorging op maar liefst zes dagen in de week, keuze uit verschillende tijdsblokken, een online assortiment van meer dan 10.000 producten en ruim 80 wekelijkse aanbiedingen biedt Hoogvliet meer dan alleen het gemak van boodschappen aan huis. De klant geniet van dezelfde lage prijzen als in de winkel en van vele extra’s. Online bestellen kan via de website van Hoogvliet of met de handige app.

E-commerce heeft een belangrijke plaats binnen de strategie van Hoogvliet. De consument moet altijd bij Hoogvliet terecht kunnen, welke manier van boodschappen doen haar ook aanspreekt. De klant kan boodschappen doen zoals zij dat wenst: in de supermarkt, online bestellen en afhalen in de winkel of laten thuisbezorgen.


Hoogvliet laat 500 medewerkers meedenken

14 februari 2018

org-webshop:/SB/2018/Alg/Nieuws/7/ALG_2018_Nieuws_7_Wij-Hoogvliet.jpgVoor de derde keer organiseert Hoogvliet vier ‘Wij Hoogvliet’ dagen. Voor deze dagen zijn 500 medewerkers, waaronder leidinggevenden en talenten, uitgenodigd in congrescentrum Leeuwenhorst in Noordwijkerhout. De ‘Wij Hoogvliet’ dagen vinden plaats van 12 tot en met 15 februari 2018.

De ‘Wij Hoogvliet’ dagen staan in het teken van 50 jaar betrokkenheid. De 500 medewerkers volgen workshops en worden uitgedaagd om mee te denken over formule-gerelateerde vraagstellingen op basis van de domeinen van Hoogvliet. De beste ideeën worden beloond en waar het kan toegepast in de praktijk.

Algemeen directeur Siep de Haan: “Wij zijn ontzettend trots dat we onze medewerkers op deze manier kunnen betrekken bij het bedrijf. Zij worden uitgedaagd om buiten de bestaande paden te denken en komen met verrassende ideeën, die vaak ontzettend creatief en ook nog eens goed toepasbaar zijn. Voor ons als directie zijn dit bijzonder waardevolle dagen.”


Hoogvliet Kerk & Zanen Alphen a/d Rijn beste van 2017

4 januari 2018

org-webshop:/SB/2018/Alg/Nieuws/1/ALG_2018_1_Nieuws_Supermarkt-van-het-jaar.jpgDe Hoogvliet vestiging in winkelcentrum Atlas in Alphen aan den Rijn is verkozen tot de beste Hoogvliet supermarkt van 2017. De directie van Hoogvliet maakte de officiële winnaar van de interne winkelwedstrijd op woensdag 3 januari 2018 bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie.

Aan de bekendmaking gaat een jaar van juryrondes vooraf. Deze jaarlijkse winkelwedstrijd leeft enorm bij de medewerkers van Hoogvliet. Er is een gezonde onderlinge competitie en het behalen van goede resultaten in de winkelwedstrijd draagt bij aan het ‘Wij Hoogvliet’-gevoel. Alle collega’s zetten dan ook graag hun beste beentje voor om de klant zo prettig mogelijk te laten winkelen én daarbij een goede score te behalen voor de winkelwedstrijd.

Na diverse beoordelingsrondes door zowel interne als externe juryleden is de Hoogvliet vestiging in de Alphense wijk Kerk & Zanen als grote winnaar van 2017 uit de bus gekomen. Tijdens de feestelijke bijeenkomst werd de wisselbeker, behorend bij de eerste prijs, vol trots in ontvangst genomen door supermarktmanager Guido Vermaas.


6.000 zonnepanelen voor Hoogvliet Supermarkten

6 december 2017

Hoogvliet Supermarkten heeft energiebedrijf Nuon de opdracht gegeven om op vijftien Hoogvliet-locaties circa 6.000 zonnepanelen te plaatsen. Dit is één van de grootste zonne-energieprojecten in de supermarktbranche.

org-webshop:/SB/2017/Alg/Nieuws/52/ALG_2017_52_Nieuws_Nuon-Hoogvliet.jpgDe Hoogvliet-supermarkt aan de Juliana van Stolberglaan in Zoetermeer krijgt de meeste zonnepanelen: 670. Maar ook op dertien andere supermarktdaken komen panelen, vooral in het Westen van Nederland. Daarnaast worden ze geïnstalleerd op het dak van Bakkerij Hoogvliet in Bleiswijk. Op deze hypermoderne bakkerij die in 2015 in gebruik is genomen, komen 900 zonnepanelen. Gezamenlijk zullen de vijftien locaties naar verwachting ruim 1,4 miljoen kWh stroom opwekken. Dit is vergelijkbaar met het elektriciteitsverbruik van ruim 400 Nederlandse huishoudens.

Trots op groene opwek!
De Hoogvliet-supermarkten zijn trots op hun zonnepanelen. Daarom maken ze via een speciaal ontwikkeld Nuon-groenlogo zichtbaar dat zij zelf zonne-energie gebruiken of opwekken. Dit logo komt natuurlijk in de Hoogvliet winkels te hangen. En het kan gebruikt worden op de website en andere communicatie uitingen. Nuon introduceert deze groenlogo’s voor de gehele zakelijke markt, en de Hoogvliet-supermarkten maken er als eerste gebruik van. De groenlogo’s zijn beschikbaar in verschillende varianten: Nederlandse wind, Europese wind, Zonne-energie, Groen Garant en Klimaatneutraal Gas.

Zonnepanelen verkleinen klimaatimpact
Robert Langman is als hoofd technisch beheer van Hoogvliet verantwoordelijk voor het project. “Wij doen dit omdat we als bedrijf onze klimaatimpact willen verkleinen”, stelt hij. “Energiebesparing houdt ons altijd al bezig – wij willen stappen vooruit zetten op de efficiency energy index. Daarvoor is nodig dat we blijvend 2% per jaar besparen op ons energieverbruik”. Nu is het tijd voor een volgende stap. Eén die bovendien heel zichtbaar is. De daken zijn goed te zien vanaf de openbare weg. Iedere klant die bij ons over de vloer komt, ziet dus dat wij belang hechten aan duurzaamheid.”

Monitoring
Hoogvliet Supermarkten vroeg voor het project een SDE+-subsidie aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en kreeg die ook toegekend. Dat maakte dat een interessante business case ontstond. Langman: “Uiteindelijk hebben we besloten om energiebedrijf Nuon het project te laten uitvoeren. We waren al langer met ze in gesprek over dit project en het vertrouwen was er om dit met Nuon te doen. Ik verwacht dat de panelen begin volgend kalenderjaar geïnstalleerd zullen worden.” Als de panelen operationeel zijn, worden de prestaties live gemeten zodat storingen of defecten direct geconstateerd worden en er snel bijgestuurd kan worden.

Zonnige toekomst
“Bij een modern bedrijf hoort gewoon dat je ook investeert in duurzame energie”, zegt Wijnand Tjepkema, relatiebeheerder van energiebedrijf Nuon. “Als Nuon zijn we al lange tijd in gesprek met Hoogvliet. Het bedrijf heeft ontzettend veel ruimte op allerlei daken. Niet alleen in Bleiswijk, maar ook elders in Nederland. Tegelijkertijd gaat de prijs voor zonnepanelen omlaag en verbetert de techniek jaarlijks, zodat er zelfs met weinig zon toch energie opgewekt kan worden. En ook financieel kan het uit: zeker in combinatie met de aantrekkelijke SDE-regeling kan er een mooi rendement gemaakt worden. Als Nuon zijn we natuurlijk trots dat we dit voor Hoogvliet mochten verzorgen. We feliciteren hen met deze mooie stap en wensen hen een toekomst toe met vooral veel zon!”


Hoogvliet start thuisbezorging in Zoetermeer

10 oktober 2017

org-webshop:/SB/2017/Alg/Nieuws/41/ALG_2017_41_Nieuws_Thuisbezorgen-Zoetermeer_.jpgSupermarkt Hoogvliet start met ingang van 12 oktober met het thuisbezorgen van online bestelde boodschappen in Zoetermeer.
De uitbreiding is het vervolg van verdere uitrol van thuisbezorging van Hoogvliet binnen het eigen marktgebied.

Het online assortiment van Hoogvliet beslaat inmiddels ruim 10.000 producten, zowel houdbare kruidenierswaren en diepvries als verse producten zoals vlees, kaas, groenten, fruit en brood. Met keuze uit diverse bezorgmomenten op zes dagen in de week, waaronder ’s avonds en op zaterdag, biedt Hoogvliet voldoende flexibiliteit voor de drukbezette consument. Hoogvliet combineert het gemak van thuisbezorgen natuurlijk met de allerlaagste prijzen in de markt. Wekelijks profiteert de klant daarnaast ook online van meer dan 80 scherpe aanbiedingen, waarmee het voordeel nog groter wordt. Ook krijgt de klant bij iedere bestelling een gratis product cadeau.

Naast thuisbezorgen kan de klant er ook voor kiezen de boodschappen op te halen bij het afhaalpunt in de Hoogvliet supermarkt. De boodschappen bestelt de klant heel eenvoudig met de Hoogvliet app en via Hoogvliet.com. Bestellen kan 24 uur per dag, zeven dagen per week, wanneer het de klant uitkomt.


Hoogvliet breidt scholenproject Plastic Soup Foundation uit

28 september 2017

org-webshop:/SB/2017/Alg/Nieuws/39/ALG_2017_39_Nieuws_Gastles.jpgOm aan de overweldigende vraag naar de gastlessen van de Plastic Soup Foundation te kunnen voldoen, sponsort Hoogvliet 20 extra basisscholen met lessen. Hiermee komt het totaal aantal scholen, waar kinderen op een interactieve manier meer over plasticvervuiling te weten komen, op 70.

De Plastic Soup Foundation zet zich in om de vervuiling van de oceaan door plastic te stoppen aan de bron. De organisatie verzorgt in het kader van deze samenwerking gastlessen op basisscholen in de buurt van Hoogvliet-supermarkten. Tijdens de gastlessen leren scholieren zo veel mogelijk over dit snelgroeiende milieuprobleem en wat de gevolgen daarvan zijn voor mens, dier en milieu. Met een interactieve presentatie worden ze betrokken bij het probleem van de plastic soup en leren ze wat ze kunnen doen om te helpen.

Algemeen directeur Siep de Haan van Hoogvliet: “Wij vinden het belangrijk om als supermarkt onze verantwoordelijkheid te nemen als het gaat om het voorkomen en oplossen van vervuiling door plastic. De Plastic Soup Foundation leert jonge kinderen wat plastic soup is en wat zij zelf kunnen doen om te voorkomen dat plastic in het milieu terecht komt. Aan zo’n bijzonder project leveren wij graag onze bijdrage.”

Hoogvliet sponsort de gastlessen van de Plastic Soup Foundation als onderdeel van de spaaractie rond de Ocean Buddies. Met deze spaaractie wil Hoogvliet het probleem van de ‘plastic soup’ bij een breed publiek onder de aandacht brengen. De spaaractie bestaat uit Animal Planet-stickers met interessante wetenswaardigheden over oceaandieren, een verzamelalbum waarin de stickers geplakt kunnen worden en knuffels voor de allerkleinsten. 


Hoogvliet opent nieuwe supermarkt aan Badhuisstraat in Scheveningen

26 september 2017

Supermarktketen Hoogvliet opent op donderdag 28 september om 8.00 uur een supermarkt aan de Badhuisstraat in Den Haag (Scheveningen). Deze nieuwe 68e vestiging is de tweede supermarkt van Hoogvliet die uitgevoerd wordt in de nieuwe huisstijl. 

Focus op ambacht en gemak
org-webshop:/SB/2017/Alg/Nieuws/39/ALG_2017_39_Nieuws_Badhuisstraat.jpgIn de Hoogvliet supermarkt van ongeveer 1.200 m2 vindt de klant alle voorkomende afdelingen, zoals brood en gebak, verse groenten en fruit, kaas, vleeswaren, vlees, zuivel en diepvries en een ruim assortiment aan kruidenierswaren. Met verse traiteurmaaltijden, verse pizza’s, gekoelde dranken en gegrilde kip, snacks en spareribs speelt Hoogvliet in op de behoefte aan gemak en snelle maaltijden. Hoogvliet zorgt ervoor dat klanten prettig en overzichtelijk kunnen winkelen, voor de allerlaagste prijs in de regio. Na Hoogvliet Stadshart Zoetermeer worden nu ook de versafdelingen van Hoogvliet Badhuisstraat uitgerust met digitale posterborden. In de ruime ondergrondse parkeergarage parkeert men het eerste uur gratis bij besteding van € 25,00.

Klimaatvriendelijke supermarkt
In Hoogvliet Badhuisstraat wordt zeer efficiënt met energie omgegaan. De winkel wordt uitgevoerd met een verder ontwikkelde versie van LESS, het door Hoogvliet ontworpen systeem voor hergebruik van energie in de supermarkt. Dankzij dit systeem kan in Hoogvliet Badhuisstraat alle energie worden hergebruikt voor het verwarmen en koelen van de bovengelegen woningen en de supermarkt zelf. Onderdeel hiervan is een speciale bron die Hoogvliet geboord heeft voor de opslag van koude en warmte in de bodem.

Openingsacties
Tijdens de opening profiteren klanten van diverse spectaculaire openingsacties en speciale aanbiedingen. Op de openingsdag ontvangt men bij besteding vanaf € 15,00 een gratis doosje Hoogvliet Dots (gevulde donuts). Alle klanten maken die dag ook kans op een ballonvaart voor twee personen. Vanaf de openingsdag zijn er tot en met zondag 1 oktober iedere dag gezellige proeverijen en activiteiten in en rond de winkel. 


Hoogvliet doneert € 50.000 aan The Ocean Cleanup

21 september 2017

Algemeen directeur Siep de Haan van Hoogvliet supermarkten overhandigde op maandag 18 september 2017 een cheque aan Boyan Slat, oprichter van The Ocean Cleanup. De cheque vertegenwoordigt een donatie van € 50.000 namens Hoogvliet.

org-webshop:/SB/2017/Alg/Nieuws/39/ALG_2017_39_Nieuws_Cheque.jpgHoogvliet steunt The Ocean Cleanup als onderdeel van de spaaractie rond de Ocean Buddies. Met deze spaaractie wil Hoogvliet het probleem van de ‘plastic soep’ bij een breed publiek onder de aandacht brengen. De spaaractie bestaat uit Animal Planet stickers met interessante wetenswaardigheden over oceaandieren, een verzamelalbum waarin de stickers geplakt kunnen worden en knuffels voor de allerkleinsten. In het stickeralbum zijn enkele pagina’s gewijd aan het project The Ocean Cleanup.

The Ocean Cleanup
Dit project van de jonge Nederlandse ondernemer Boyan Slat is een inventief systeem om drijvend plastic uit de oceanen te vissen. Hoogvliet was onder de indruk van de presentatie waarbij Boyan zijn uitvinding wereldkundig maakte. Siep de Haan: “Wij vinden het ook belangrijk om in zo’n bijzonder project onze verantwoordelijkheid te nemen als het gaat om het voorkomen en oplossen van vervuiling door onder andere plastic. The Ocean Cleanup wordt geroemd als een van de beste uitvindingen om de plasticvervuiling in zee aan te pakken.”


Hoogvliet feliciteert Stichting Hoogvliegers

11 september 2017

Dit jaar viert Stichting Hoogvliegers haar 10-jarig bestaan. Om dit te vieren heeft Hoogvliet drie van haar afzetbakken beplakt met een felicitatie. Algemeen directeur Siep de Haan van Hoogvliet onthulde de eerste vrachtwagen in bijzijn van Jeroen Engelkes, voorzitter van Stichting Hoogvliegers.

Hoogvliet zet zich graag in voor de maatschappij. Stichting Hoogvliegers is een van de initiatieven die Hoogvliet in het bijzonder een warm hart toedraagt. Binnen de organisatie heeft dit goede doel een prominente plaats gekregen. Zo worden vrijwilligers van Hoogvliet ingezet tijdens de Hoogvliegersdagen en sponsort Hoogvliet onder andere de lunch tijdens deze evenementen. org-webshop:/SB/2017/Alg/Nieuws/36/ALG_2017_36_Nieuws_Hoogvliegers.jpg

In 2017 organiseerde Hoogvliet twee acties om geld in te zamelen voor Stichting Hoogvliegers. Zo is een deel van de opbrengst van de Hoogvliet Parade, een evenement voor medewerkers van Hoogvliet en hun familieleden, gedoneerd aan Stichting Hoogvliegers. De opbrengst van de Parade bedroeg maar liefst € 15.000. Ook heeft een commerciële actie in de Hoogvliet-winkels plaatsgevonden. Het bedrag dat met deze actie is ingezameld, wordt later dit jaar aan Stichting Hoogvliegers overhandigd.

Over Stichting Hoogvliegers
Stichting Hoogvliegers laat ernstig zieke of gehandicapte kinderen in de leeftijd van zes tot en met zeventien jaar een bijzonder en onvergetelijk avontuur beleven. Op het vliegveld beleven de kinderen met brandweer, politie, vrachtwagens, stoere auto’s en vooral helikopters en vliegtuigen (waarin zij zelf mogen vliegen) een onvergetelijke dag. 


Hoogvliet vraagt met nieuwe spaaractie aandacht voor ‘plastic soep’ 

31 augustus 2017

Op 6 september start in de supermarkten van Hoogvliet een nieuwe spaaractie met als thema ‘Ocean Buddies’. De spaaractie, die vijf weken duurt, heeft een educatieve insteek. Kinderen sparen gratis Animal Planet stickers met informatie over zeedieren en leren meer over het leven in de oceanen. Verder wordt aandacht besteed aan het project The Ocean Cleanup van de Nederlandse uitvinder Boyan Slat.

org-webshop:/SB/2017/Alg/Nieuws/35/ALG_2017_35_Nieuws_Ocean-buddies.jpg

Hoogvliet wil met de spaaractie het probleem van de ‘plastic soep’ bekend maken en aandacht vragen voor twee organisaties die zich inspannen voor een oplossing van dit probleem: The Ocean Cleanup en de Plastic Soup Foundation. Commercieel directeur Henk Kessen: “Als supermarkt hebben we op dit gebied een grote verantwoordelijkheid: jaarlijks verkopen we miljoenen in plastic verpakte producten en gaan er enorm veel plastic tasjes over de toonbank. Wij werken er samen met onze leveranciers hard aan om de hoeveelheid plastic te reduceren. Denk hierbij aan kleinere verpakkingen en het concentreren van bijvoorbeeld wasmiddel en deodorants. Als eerste Nederlandse supermarkt gebruiken wij natural branding op biologische groenten. Hierdoor besparen wij op jaarbasis 70.000 plastic verpakkingen. De voorbereidingen op deze spaaractie hebben ons aan het denken gezet: hoe kunnen wij nog meer doen om vervuiling door plastic in het milieu te verminderen? Dit onderwerp blijft dan ook zeker onderdeel van onze MVO-strategie.”

The Ocean Cleanup
Dit project van de Nederlandse ondernemer Boyan Slat is een inventief systeem om drijvend plastic uit de oceanen te vissen. Hoogvliet was onder de indruk van de presentatie waarbij Boyan zijn uitvinding wereldkundig maakte. Hoogvliet vraagt aandacht voor The Ocean Cleanup in het stickerboek, stimuleert klanten te doneren en doet samen met haar leveranciers een donatie aan het project.

Plastic Soup Foundation
De Plastic Soup Foundation zet zich in om de vervuiling van de oceaan door plastic te stoppen aan de bron. De organisatie verzorgt gastlessen op 50 basisscholen in de buurt van Hoogvliet supermarkten. Tijdens de gastlessen, die door Hoogvliet worden gesponsord, leren scholieren zo veel mogelijk over plastic vervuiling in de oceanen en wat de gevolgen daarvan zijn. Met een interactieve presentatie worden ze betrokken bij het probleem van de plastic soep en wat ze kunnen doen om te helpen.

Spaarmechanisme
Het principe van de spaaractie bij Hoogvliet is vertrouwd: bij aankoop van € 10,00 aan boodschappen ontvangt de klant een zakje met 4 Animal Planet stickers en een spaarsticker. Bij diverse weekaanbiedingen ontvangt men nog eens extra zakjes met stickers. De stickers kunnen verzameld worden in een stickeralbum met veel leerzame informatie over zeedieren, de oceanen en tips voor kinderen om zelf aan de slag te gaan om ‘plastic soep’ te voorkomen. Met tien spaarzegels en bijbetaling van € 4,99 kan een van de Ocean Buddies knuffels worden aangeschaft.


Hoogvliet bereikt overeenstemming rond nieuw DC 

29 augustus 2017

Met het bereiken van overeenstemming met Witron over de logistieke mechanisering en automatisering, heeft Hoogvliet een aanvang gemaakt met het realiseren van het nieuw te bouwen distributiecentrum, slagerij en servicecentrum op bedrijventerrein Prisma in Bleiswijk (gemeente Lansingerland). Hier heeft de supermarktketen een stuk grond van 13 hectare aangekocht. Naar verwachting zullen in 2020 de eerste activiteiten plaatsvinden in het nieuwe distributiecentrum en zal kort daarna ook het inpandige servicecentrum in gebruik genomen worden. De Hoogvliet bakkerij is al sinds januari 2016 volledig operationeel op het nieuwe terrein.

Het realiseren van het nieuwe DC is een belangrijk onderdeel van de strategie van Hoogvliet met als centrale doelstelling de meest attractieve omni-channel supermarkt binnen haar marktgebied te zijn. Onontbeerlijk binnen deze strategie is het zo laag mogelijk houden van de kosten voor distributie en logistiek. Daarmee kan Hoogvliet sterk concurrerend zijn en blijven. Algemeen directeur Siep de Haan van Hoogvliet: “De start van het nieuwe distributiecentrum komt op een uniek moment. In 2018 bestaat Hoogvliet 50 jaar en het ligt voor de hand dat we dan terugkijken op onze prachtige historie. Dankzij dit nieuwe distributiecentrum richten we onze blik echter vooral op de toekomst! Met dit nieuwe distributiecentrum lopen we zelfs voor op de ontwikkelingen en kunnen we dit doen tegen de laagst mogelijke kosten.”

org-webshop:/SB/2017/Alg/Nieuws/35/ALG_2017_35_Nieuws_Visual_distributiecentrum.jpgIn het nieuwe distributiecentrum zullen zowel droge kruidenierswaren als vers, AGF en diepvriesartikelen grotendeels geautomatiseerd verwerkt worden tot zendingen naar een van de 67 winkels van Hoogvliet. De verwerking van retouremballage zal eveneens via de nieuwe locatie gaan plaatsvinden. Ook de centrale slagerij van Hoogvliet zal onderdeel uitmaken van deze nieuwbouw waardoor Hoogvliet beschikt over een moderne centrale slagerij die voldoet aan de hoogste kwaliteitsstandaarden, een zeer efficiënt proces mogelijk maakt en gereed is voor alle huidige en toekomstige voedselveiligheidsnormen. Met de integratie van het distributiecentrum, de emballageverwerking, het servicecentrum en de productiebedrijven bakkerij en slagerij beschikt Hoogvliet over een robuuste nieuwe logistieke backbone voor de toekomst. Al in 2012 is Hoogvliet gestart met de voorbereidingen van dit project. Met de plannen voor het nieuwe distributiecentrum heeft Hoogvliet inspiratie geboden aan de rest van de Nederlandse markt. De eerste paal van het gebouw wordt in het eerste kwartaal van 2018 geslagen.

Verhoogde capaciteit
In het nieuwe DC, met een grootte van 72.000 m2 en de mogelijkheid tot uitbreiding met nog eens 10.000 m2, zal niet alleen de distributiecapaciteit fors verhoogd worden, maar worden logistieke processen geoptimaliseerd door hoge mate van mechanisatie en automatisering.

Personeel
Hoogvliet wenst baanbehoud voor alle betrokken medewerkers, want zij zijn het fundament van de Hoogvliet organisatie. Voor de medewerkers worden opleidingen verzorgd om hen voor te bereiden op het nieuwe distributie- en servicecentrum.

Samenwerking
org-webshop:/SB/2017/Alg/Nieuws/35/ALG_2017_35_Nieuws_contractondertekening.jpgHet nieuwe DC van Hoogvliet komt tot stand in nauwe samenwerking met Arcadis en Witron. Arcadis is verantwoordelijk voor het programmamanagement, het gebouwontwerp en de bouwbegeleiding. Witron verzorgt als system integrator het logistieke design. John Atkins (Arcadis, director Buildings Division Netherlands & Europe): “Voor ons is dit een unieke gelegenheid om onze expertise in zowel programmamanagement als in ontwerp en engineering in te kunnen zetten. Enerzijds begeleiden we Hoogvliet op alle aspecten om de overgang naar het nieuwe DC te kunnen maken; van definitiefase tot en met de uiteindelijke migratie. Anderzijds leveren we een geïntegreerd ontwerp voor het nieuwe gebouw en begeleiden we de realisatie daarvan. Extra uitdagingen zijn het hoge ambitieniveau op het vlak van duurzaamheid, 3D-ontwerpen en de integratie van logistiek, techniek en bouw.” Helmut Prieschenk (Witron, CEO): "We zijn er trots op dat we samen met Hoogvliet en Arcadis dit innovatieve logistieke hoogstandje mogen realiseren. Bovendien ondersteunt een Witron Onsite team Hoogvliet als onderdeel van een zogenaamde Lifetime-Agreement actief tijdens het gebruik van de installatie. Gebaseerd op modules met een hoge gemechaniseerde en geautomatiseerde graad ontstaat een totaaloplossing die voor de assortimenten droge kruidenierswaren, vers, diepvries, zuivel, bakkerij en vlees een nieuwe standaard zet met betrekking tot kosten-efficiency, performance, leveringskwaliteit en -betrouwbaarheid. Zo kan Hoogvliet in dit tijdperk van logistieke en digitale transformatie - een maximale service naar haar filialen garanderen.”


Zoetermeers Geusz bier te koop bij Hoogvliet Stadshart

31 juli 2017

Vanaf woensdag 2 augustus start Hoogvliet Stadshart met de verkoop van het lokale Geusz bier. Drie varianten van dit Zoetermeerse bier zijn vanaf die dag verkrijgbaar: Geusz blond, dubbel en tripel.

org-webshop:/SB/2017/Alg/Nieuws/31/ALG_2017_31_Nieuws_Geusz_.jpgTijdens de opening van Hoogvliet Stadshart op donderdag 29 juni merkte wethouder Marc Rosier, die de openingshandeling verrichtte, op dat Geusz bier ontbrak in het schap. Omdat Hoogvliet de verkoop van streekproducten een warm hart toedraagt, werd hierop direct actie ondernomen.

Geusz! is een initiatief van vier vrienden om een ‘eigen’ Zoetermeers bier op de markt te brengen. Uitgangspunt was een eigenzinnig, smaakvol kwaliteitsbier, gekoppeld aan de (geuzen)historie van de stad. Tijdens het geuzenweekend, eind september 2015, werd Geusz! ludiek ‘gelanceerd’ bij boerderij ‘t Geertje, een plek waar de geuzenhistorie voelbaar is. De heerlijke smaak van het bier wordt - mede door spannende en creatieve marketing - sindsdien alom gewaardeerd, in Zoetermeer én daarbuiten. 


Hoogvliet opent supermarkt ‘nieuwe stijl’ in Stadshart Zoetermeer

28 juli 2017

Supermarktketen Hoogvliet opent op donderdag 29 juni om 8.00 uur een supermarkt aan het nieuwe horecaplein van het Zoetermeerse Stadshart, Cadenza. Deze nieuwe 67ste winkel is de eerste vestiging van Hoogvliet die uitgevoerd wordt in een compleet vernieuwde eigentijdse stijl.

Deze nieuwe stijl komt voort uit de vernieuwde huisstijl van Hoogvliet, die doorgevoerd is in de folder en prijscommunicatie, welke op 28 juni gelanceerd wordt in alle Hoogvliet winkels. De stijl van Hoogvliet Stadshart kenmerkt zich door een strakke, frisse en duidelijke uitstraling. Zowel de groente- als de slijterijafdeling hebben een complete metamorfose ondergaan. De versafdelingen van Hoogvliet Stadshart worden uitgerust met digitale posterborden: een primeur bij Hoogvliet.

Focus op ambacht en gemakorg-webshop:/SB/2017/Alg/Nieuws/26/ALG_2017_26_Hoogvlietcadenza persbericht.jpg
In de Hoogvliet supermarkt van ongeveer 2.150 m2 vindt de klant alle voorkomende afdelingen, zoals brood en gebak, verse groenten en fruit, kaas, vleeswaren, vlees, zuivel en diepvries en een ruim assortiment aan kruidenierswaren. Met verse traiteurmaaltijden, verse pizza’s, gekoelde dranken en gegrilde kip, snacks en spareribs speelt Hoogvliet in op de behoefte aan gemak en snelle maaltijden. Hoogvliet zorgt ervoor dat klanten prettig en overzichtelijk kunnen winkelen, voor de allerlaagste prijs in de regio.

Ambacht staat centraal. Geslaagde pilots uit de vestiging aan de Theresiastraat in Den Haag komen ook in Stadshart terug: verse noten, diepvriesvis en -zeevruchten en de verkoop van losse eieren. Er is een koffietafel waar de klant een gratis kopje koffie, gezet van verse koffiebonen, kan drinken.

Na Stadshart in Zoetermeer breidt Hoogvliet dit jaar verder uit met een nieuwe vestiging aan de Badhuisstraat in Scheveningen.

Openingsacties
Tijdens de opening profiteren klanten van diverse spectaculaire openingsacties en speciale aanbiedingen.Op de openingsdag ontvangt men bij besteding vanaf € 15,00 een gratis doosje Hoogvliet Dots (gevulde donuts). Alle klanten maken die dag ook kans op een ballonvaart voor twee personen. Vanaf de openingsdag zijn er tot en met zondag 2 juli iedere dag gezellige proeverijen en activiteiten in en rond de winkel. 


Hoogvliet en WineStein presenteren het interactieve wijnschap

9 juni 2017

Hoogvliet heeft de wereldprimeur: het interactieve wijnschap. Een Nederlandse uitvinding die speciaal voor de consument is ontwikkeld en het makkelijk maakt om snel de ideale wijn te vinden in de supermarkt. De door de 'smart sommelier' geadviseerde wijn wordt nu door middel van ledverlichting op het schap aangewezen. Hoogvliet test de ledverlichting in twee vestigingen, in Leiden en Voorburg.

org-webshop:/SB/2017/Alg/Homepage-online-bestellen/24/ALG_2017_24_Homepage-online-bestellen_persbericht.jpgHoogvliet supermarkten
Hoogvliet lanceerde al in 2015, als eerste Nederlandse keten formulebreed, het interactieve wijnadviessysteem WineStein. De digitale sommelier helpt de Hoogvliet shoppers om eenvoudig de perfect passende wijn te kiezen bij hun gerecht, gelegenheid of smaakvoorkeur. ‘Een geweldig hulpmiddel, maar we zagen dat het toch lastig bleef voor de Nederlandse consument om, in tien strekkende meters, de geadviseerde wijn te vinden. Door het wijnschap uit te rusten met ledstrips, wordt op het schap exact aangegeven waar de gekozen wijn staat’’, legt senior category manager Jos Verhaegen van Hoogvliet uit.

Spelelement
Joost Schaaff van WineStein: 'Het doel van WineStein is om het leven van de wijndrinker makkelijker én leuker te maken. Een consument vindt het vaak lastig om snel de juiste wijn te kiezen voor bij een bepaald gerecht of moment. Dankzij het interactieve wijnadviessysteem op het schap kun je snel een passende wijn vinden. Door onze innovatie is het bovendien nog gemakkelijker om in één oogopslag deze wijn terug te vinden in het schap. Het spelelement maakt het ook nog eens een keer leuk om een wijn te kopen.'

Superieur en onafhankelijk wijnadvies met WineStein
Bijna 90% van de Nederlandse bevolking zegt vrijwel tot niets van wijn te weten. Voor al deze mensen heeft WineStein de eerste Artificieel Intelligente Sommelier ontwikkeld. Om dit te kunnen doen, hebben we de kennis van top wijnexperts en de knowhow van een Michelin sterrenkok, gecombineerd met artificieel intelligente software. Onze zelflerende algoritmes stellen jou in staat om altijd de ideale wijn te vinden, voor jouw gerecht, gelegenheid of smaakvoorkeur. WineStein is eenvoudig in het gebruik, door de shopper of door het winkelpersoneel, en verhoogt de klanttevredenheid substantieel. WineStein is ook beschikbaar als gratis app voor smartphones.


Hoogvliet start spaaractie rond populaire Verschrikkelijke Ikke film

23 mei 2017

Vanaf woensdag 24 mei ontvangen klanten van Hoogvliet bij besteding van € 10,00 aan boodschappen een gratis zakje speelkaarten met figuurtjes uit de populaire film Verschrikkelijke Ikke. De speelkaarten, waarvan er 84 verschillende zijn, passen in het bijbehorende verzamelalbum. In ieder zakje speelkaarten zit ook een spaarzegel in de vorm van een Minion. Met 12 spaarzegels en bijbetaling van € 2,99 kan één van de zes Verschrikkelijke Ikke 3D-bekers worden aangeschaft.

Iedere week zijn er speciale aanbiedingen waarbij de klant extra zakjes met speelkaarten ontvangt. Het verzamelalbum is zo lang de voorraad strekt te koop voor € 2,49, maar wordt ook gratis weggegeven bij speciale weekaanbiedingen. De zes bekers die te koop zijn met korting, bevatten 3D-figuurtjes van de bekende Verschrikkelijke Ikke karakters Tom, Stuart, Jerry, Pluis, Gru en Mel. De figuurtjes kunnen uit de bekers gehaald worden om ermee te spelen.

Bevrijd de Minion
Voor extra fun op de winkelvloer is er een ‘Bevrijd de Minion’ actie die met de smartphone gespeeld kan worden. Met de gratis Zappar app kan een virtuele Minion uit de winkel bevrijd worden door vier verschillende codes te scannen. Met de bevrijde Minion kan men een selfie maken. Door die op social media te delen met de hashtag #hoogvlietminion maakt men kans op toegangskaarten voor de officiële première van Verschrikkelijke Ikke 3 in Pathé Arena in Amsterdam.

De Verschrikkelijke Ikke spaaractie duurt van woensdag 24 mei tot en met dinsdag 27 juni 2017. Volle spaarkaarten kunnen nog tot en met dinsdag 11 juli worden ingeleverd voor korting op de 3D-bekers. Op woensdag 28 juni vindt in alle Hoogvliet supermarkten een gezellige ruilmiddag plaats. Er kunnen dan dubbele speelkaarten geruild worden, om alsnog het album vol te krijgen.


Hoogvliet breidt thuisbezorging uit naar Rijswijk

2 mei 2017

Hoogvliet rolt het thuisbezorgen van online bestelde boodschappen verder uit in de regio Den Haag. Gestart wordt in de gemeente Rijswijk, waar de eerste bestellingen op dinsdag 2 mei aan huis bezorgd worden door PostNL. In mei volgen ook Leidschendam en Voorburg.

Met thuisbezorging op maar liefst zes dagen in de week, keuze uit verschillende tijdsblokken, een online assortiment van meer dan 10.000 producten en ruim 100 wekelijkse aanbiedingen biedt Hoogvliet meer dan alleen het gemak van boodschappen aan huis. De klant geniet van dezelfde lage prijzen als in de winkel en van vele extra’s.

Bestellen kan 24 uur per dag via www.hoogvliet.com en via de gratis app Hoogvliet Bestelgemak. Op de dag van bezorging wordt de bestelling verzameld en ingepakt. Het online assortiment van Hoogvliet bestaat uit meer dan 10.000 artikelen, waaronder meer dan 800 extra voordelige huismerkproducten en een zeer uitgebreid aanbod koel- en diepvriesproducten.

Hoogvliet is al bijna 50 jaar actief als supermarkt; een echt familiebedrijf dat al jaren de slogan ‘Bewezen de goedkoopste’ waarmaakt met 66 moderne winkels. Rijswijk is een bekend gebied voor Hoogvliet: er zijn drie Hoogvliet supermarkten gevestigd. In november 2013 zette Hoogvliet de eerste stap richting e-commerce, met de opening van de Hoogvliet websuper in combinatie met afhaalpunten in bijna alle vestigingen. Inmiddels worden in Voorschoten, Woudenberg, Den Haag, Nootdorp, Alphen aan den Rijn en Hendrik-Ido-Ambacht de boodschappen ook aan huis bezorgd.


Hoogvliet kiest voor retailbureau Kega

1 mei 2017

Na een uitvoerige creatieve competitie met diverse reclamebureaus heeft Hoogvliet gekozen voor Kega uit Sassenheim. Kega ontwikkelde samen met Hoogvliet een nieuwe merk- en communicatiestrategie en vertaalt deze vanaf 1 mei 2017 naar de verschillende online en offline communicatiemiddelen.

Bureaucompetitie
Voor de bureaucompetitie heeft Hoogvliet verschillende reclamebureaus uitgenodigd met een voorstel te komen voor een merk- en communicatiestrategie. Kega heeft de door Hoogvliet gestelde uitdaging optimaal vertaald naar de voor Hoogvliet gewenste positionering en kwam met een voorstel dat naadloos aansluit bij de ambitie van Hoogvliet om de meest aantrekkelijke omnichannel supermarkt in het marktgebied te zijn.

Communicatiestrategie
“Al jaren is Hoogvliet bewezen de goedkoopste supermarkt en haar producten zijn van hoge kwaliteit,” laat Henk Kessen, commercieel directeur van Hoogvliet weten. “Stiekem zijn we heel goed en stiekem zijn we heel goedkoop. Onze grote groep vaste klanten weet dit, maar we moeten ze hierin blijven bevestigen. En nieuwe klanten Hoogvliet laten ontdekken! Met de nieuwe communicatiestrategie, die de sterke punten van Hoogvliet onderstreept, verwachten wij een grote stap te maken in ons marktgebied.” Dirk van Eunen (retailstrateeg bij Kega): “Hoogvliet is een parel binnen de supermarktenbranche, met veel unieke concepten, een zeer eigen identiteit en gepassioneerd personeel. Samen met marketing & communicatie, e-commerce en category management zijn we op zoek gegaan naar de onderscheidende waarden van Hoogvliet. Nog te vaak is Hoogvliet bescheiden en vergeet daardoor te vertellen waarom zij zo bijzonder zijn. De nieuwe communicatielijn (waaronder ook folder en winkelmaterialen vallen) zal zelfverzekerd zijn, zonder arrogant te worden. Het is de hoogste tijd om de parel Hoogvliet te laten stralen!”

Ook Rutger van den Bout, adjunct-directeur commercie en verantwoordelijk voor category management, is enthousiast over de nieuwe strategie. “Inmiddels werk ik al 27 jaar voor Hoogvliet en door de jaren heen zijn onze unieke waarden wat op de achtergrond geraakt. Maar die waarden zitten in het DNA van Hoogvliet en zijn elke dag voelbaar bij onze medewerkers. Ze komen ook tot uiting in onze productkeuzes zoals de samenwerking met het Groene Hart, onze exclusieve topproducten en natuurlijk onze eigen, moderne bakkerij in Bleiswijk. Samen met Kega hebben we onze waarden besproken, gewogen en de juiste plek in de organisatie en communicatie gegeven. Ik denk dat we de komende tijd onze bestaande en nieuwe klanten weer net zo trots op Hoogvliet maken als ik op ons bedrijf ben.”


Klant Hoogvliet Ede wint keuken

10 april 2017

Mevrouw Stalman uit Ede won vorige week een keuken ter waarde van € 4.000 in de Hoogvliet supermarkt aan de Halte in Ede. Op vrijdag 7 april werd de prijs symbolisch uitgereikt door Hoogvliet-bedrijfsleider Sander Hof en Vincent Brokken (bedrijfsleider Keukencentrum Axi).

org-webshop:/SB/2017/Alg/Nieuws/15/ALG_2017_15_Nieuws_Keuken.jpgOm mee te doen met deze actie kregen klanten bij aankoop van een Zyliss keukenhulpje van de Hoogvliet-spaaractie een speciale actievoucher. Door deze voucher ingevuld in te leveren maakte men kans op de in de supermarkt tentoongestelde keuken.

Uit de ruim 800 inzendingen werd die van mevrouw Stalman als winnaar gekozen. De keuken wordt binnenkort kosteloos geleverd door Axi Keukens uit Ede.

Op de foto van links naar rechts: Vincent Brokken, prijswinnares mevrouw Stalman, assistent-bedrijfsleider Mitchell Bolderman en Sander Hof.
 


Hoogvliet rolt thuisbezorgen verder uit

3 april 2017

Supermarkt Hoogvliet breidt met ingang van april het thuisbezorggebied als eerste uit naar drie nieuwe plaatsen: Rijswijk, Voorburg en Leidschendam. Daarmee bezorgt Hoogvliet steeds meer in het eigen marktgebied, naast de bestaande afhaalpunten.

De uitbreiding is het begin van verdere uitrol van thuisbezorging van Hoogvliet binnen het eigen marktgebied. Hoogvliet bezorgt momenteel al boodschappen in Den Haag, Hendrik-Ido-Ambacht/Ridderkerk, Ypenburg, Nootdorp, Alphen aan den Rijn, Woudenberg/Scherpenzeel en Voorschoten. Naast thuisbezorgen kan de klant ook kiezen de boodschappen op te halen bij het afhaalpunt in de winkel. De boodschappen bestelt de klant met de Hoogvliet app ‘Bestelgemak’ en via Hoogvliet.com.


Hoogvliet Markt Hilversum verbouwd

24 februari 2017

Op donderdag 30 maart om 8.00 uur wordt de verbouwde Hoogvliet supermarkt aan de Groest in Hilversum feestelijk heropend. Na een fikse verbouwing kunnen klanten nu terecht in een moderne, vernieuwde supermarkt die nog beter voldoet aan de eisen van de hedendaagse klant.

De winkel is ingrijpend verbouwd en volledig gemoderniseerd. Met verse traiteurmaaltijden, verse pizza’s om thuis af te bakken en gegrilde kip, tapas en spareribs speelt Hoogvliet in op de behoefte aan gemak en snelle maaltijden. Ook is de winkel voorzien van een bloemenafdeling, slijterij, een oplaadpunt voor OV-chipkaart en een PostNL-pakketpunt. Voor de kinderen is er een speeltoestel waar zij zich kunnen uitleven terwijl de vaders en moeders rustig winkelen. Parkeren kan in de parkeergarage Markt en is de eerste 48 minuten gratis bij besteding vanaf € 20,00.

Gemak
Nieuw in deze winkel is het afhaalpunt voor online bestelde boodschappen. De klant bestelt de boodschappen online via www.hoogvliet.com of via de gratis app Hoogvliet Bestelgemak. Op het door de klant aangegeven moment staat de bestelling klaar in de winkel. Men hoeft alleen nog af te rekenen en de boodschappen in te laden.

Openingsacties
Tijdens de opening profiteren klanten van diverse spectaculaire openingsacties en speciale aanbiedingen. Op de openingsdag ontvangen de eerste 500 klanten bij besteding vanaf € 15,00 een doosje met 4 exclusieve Hoogvliet Dots (chocoladedonuts). Vanaf de openingsdag zijn er tot en met zaterdag iedere dag gezellige proeverijen en kinder-activiteiten. 


Ook Nederlandse supermarkten gaan nu plastic besparen met Natural Branding

6 maart 2017

Supermarktketen Hoogvliet gaat in samenwerking met Nature & More als eerste in Nederland in al haar winkels biologische gember en avocado’s merken met Natural Branding, om plasticverpakkingen uit te sparen. De supermarktketens ICA en REWE in respectievelijk Zweden en Duitsland gingen Hoogvliet voor. Natural Branding is een manier om biologische groente en fruit te merken met laserlicht. Dit levert voor Hoogvliet ten opzichte van eerdere jaren een besparing van 67.000 plasticverpakkingen op. Internationaal loopt het cijfer al in de miljoenen verpakkingen.

Biologische avocado's in de supermarkt worden meestal verpakt in plasticfolie, omdat ze onderscheidbaar moeten zijn van gangbare avocado's die los worden verkocht. Hetzelfde geldt voor gember, zoete aardappels en vele andere biologische producten. Stickers zijn ook een optie, maar laten vaak los, en gebruiken papier, inkt en lijm.

org-webshop:/SB/2017/Alg/Nieuws/9/ALG_2017_9_Nieuws_gember.jpgBranding worden groente en fruit gemerkt met laserlicht. Hierbij wordt alleen  wat pigment verwijderd uit het buitenste laagje van de schil. De contactvrije methode is goedgekeurd door SKAL, er worden geen hulpstoffen gebruikt en de methode is zeer oppervlakkig. Het heeft dan ook geen invloed op smaak of houdbaarheid. De benodigde energie voor het aanbrengen van een merkje is minder dan 1% van de energie benodigd voor een sticker.

Nature & More verwacht veel plastic en energie te gaan besparen met Natural Branding. Paul Hendriks, verpakkingsexpert bij Nature & More. "De meest duurzame vorm van verpakken is: niet verpakken. Maar in de praktijk was dit moeilijk te realiseren, vanwege de verplichting om onderscheid te maken tussen bio en niet-bio. Met Natural Branding wordt het nu mogelijk.”

Nature & More is het "trace & tell" merk voor biologische groente en fruit van Eosta, internationaal distributeur van verse groente en fruit, gevestigd in Waddinxveen. Nature & More zoekt voortdurend naar manieren om minder en duurzamer te verpakken en liet ook van zich horen met de duurzaamheidscampagnes Save Our Soils en True Cost of Food. 

Foto: Scato van Opstall0