Pasta

Pasta is veelzijdig en o zo lekker! De Italiaanse keuken is al jarenlang favoriet bij de meeste Nederlandse huishoudens. At je bij oma vroeger elleboogjesmacaroni met Smac? Dat vond men toen écht Italiaans, maar inmiddels weten we wel beter. Juist de veelzijdigheid maakt pasta zo fijn om mee te koken. En mocht je om inspiratie verlegen zitten, dan helpen wij je met heerlijke recepten en combinatietips. En ja, ook de macaroni met Smac heeft een eigentijdse twist gekregen!

Zoveel soorten

Wist je dat pasta in zo’n 300 verschillende vormen gemaakt wordt? Bijna iedere Italiaanse oma heeft wel een recept dat binnen de familie van generatie op generatie wordt doorgegeven. Zelf pasta maken is natuurlijk een optie, maar de verse of gedroogde pasta’s in ons assortiment zijn minstens zo lekker en staan net wat sneller op tafel. Van eenvoudige pasta als spaghetti, penne of farfalle tot gevulde pasta’s als tortellini of ravioli. En niet te vergeten de deegvellen voor de lasagne. Die pasta wordt trouwens steeds vaker gemaakt van volkoren meel of zelfs van speltmeel. Net zo lekker, maar iets gezonder dan pasta van ‘gewone’ tarwe.

De saus

Denk je aan pasta, dank denk je aan de klassieke bolognesesaus van tomaten en gehakt. Deze saus hoort natuurlijk bij de Italiaanse keuken. Maar er is zoveel meer! Denk ook eens aan een saus op basis van pesto met stukjes kip, een romige kaassaus of een klassieke carbonara. Veel sauzen maak je heel eenvoudig met een kant-en-klare mix: alleen zelf nog de verse ingrediënten toevoegen en je pasta staat in een handomdraai op tafel. Liever zelf kokkerellen? Bekijk dan onze recepten en bestel de benodigdheden meteen online!

Erbij

Met alleen pasta en een saus heb je al een heerlijke maaltijd, maar je pasta is pas echt af met een fikse laag geraspte kaas. De enige echte pastakaas is natuurlijk Grana Padano of Parmezaanse kaas. Lekker pittig, met knisperende zoutkristallen. Liever iets milder? Ga dan voor mozzarella of geraspte Goudse jong of jong belegen.


Buon appetito!

Bekijks ons Italiaans assortiment

Snel naar merk:

Grand'Italia G'woon Bertolli