Graskaas

Denk je aan het voorjaar, dan denkt de echte kaasliefhebber vaak ook aan graskaas. Na een lange winter op stal dansen de koeien de wei weer in om te genieten van het verse malse gras. Graskaas is jonge kaas die wordt gemaakt van de eerste melk van koeien die in de lente de wei in gaan. Doordat ze in het voorjaar weer voor het eerst vers gras eten, geeft dit een heerlijk volle en romige smaak aan de kaas die van deze melk gemaakt wordt.

Graskaas kan maar een aantal weken in het voorjaar gemaakt worden; het is dus een op en top seizoensproduct. Heerlijk op een boterham, maar ook een perfecte toevoeging aan je kaasplankje.De producten van STREEK komen rechtstreeks van boeren uit de buurt. Heerlijke kaas, zuivel, groenten, vlees, fruit en meer: duurzaam geproduceerd en gemaakt van eigen, Hollandse bodem. De STREEK producten worden door mannen en vrouwen gemaakt die van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat bikkelen en maar één doel hebben: een kwalitatief hoogwaardig en eerlijk product verzorgen.En dat proef je.

Zo’n 10 jaar geleden zijn wij begonnen met het verkopen van producten uit het Groene Hart in onze supermarkten. Aangezien Hoogvliet zelf ook in het Groene Hart is gevestigd, was de keuze voor deze streekproducten logisch. Wij willen jou graag de mogelijkheid geven om te kiezen voor producten van een boerderij om de hoek. Je proeft het ambacht en de liefde terug in de producten en dat willen wij graag met jou delen.Bouw je eigen insectenhotel

Stap 1

verzamel 3 gelijke stukken hout, en 1 smaller stukje. Boor in de 3 gelijke stukken houden gaten op dezelfde plek waar het touw doorheen gehaald kan worden. Boor daarna de gaten voor de insecten, deze moeten tussen de 4 en 8 mm breed zijn. De hele boor kun je gebruiken waardoor het gat +/- 2 tot 3 cm diep wordt. Let op! De achterkant moet dicht blijven.  

Stap 2

knoop het touw door de gaten die je geboord hebt en doe onder elk houtblok een knoop zodat het blok daar op steunt. Dit doe je voor alle 3 de blokken, de ruimte ertussen is ongeveer 10-15 cm. In het smallere stuk hout boor je 1 gat in het midden, knoop beide touwtjes samen op +/- 20 cm boven het laatste blok. Doe beiden touwtjes door het gat in het hout en knoop dit ook aan de bovenkant dicht. Het dak van het hotel zit nu vast. Daaronder knoop je met dunner touw de takjes uit het bos samen.

Stap 3

Het hotel is nu af. Hang het insectenhotel op in de tuin en hopelijk weten de insecten het snel te vinden!