Slijterij

Een lekker drankje voor of na de maaltijd, tijdens een feestje of op een gezellige zaterdagavond: zolang we er niet teveel van drinken, is het altijd genieten. In onze slijterij vind je drankjes voor iedere gelegenheid en voor iedere liefhebber. Voor alle alcoholische dranken geldt natuurlijk wel: geen 18, geen alcohol.

Let er wel op dat sterke drank alleen verkrijgbaar is in onze fysieke slijterij winkels.

Whisky

Iers, Schots, Canadees of Amerikaans: whisky komt uit alle windstreken! Maar wanneer is het nu whisky en wanneer schrijf je whiskey? Ieren en Amerikanen voegen de extra e toe aan de naam. In Nederland hebben we het overigens altijd over whisky. Of je nu het liefst een blend hebt of een single malt (whisky's afkomstig van één distilleerderij), bij Hoogvliet hebben we de lekkerste whisky’s van echte topmerken als Johnnie Walker, Jameson, Ballantine’s en Jack Daniel’s. Zowel voor de mix (onweerstaanbaar lekker met ginger ale) of on the rocks.

Rum

De baco is een klassiek mixdrankje met het meest verkochte rum-merk ter wereld: Bacardi. Kon je vroeger alleen kiezen uit witte of bruine rum, tegenwoordig zijn er veel varianten en smaakjes. Van watermeloen tot kokos, je hebt bijna een instant cocktail te pakken. Met de opkomst van Captain Morgan zijn ook de spiced rums steeds meer in trek. Je vindt jouw favoriete rum zeker bij Hoogvliet!

Gin

Niemand kan meer om de gin-tonic heen! Het is ongelooflijk hoe snel deze cocktail zijn weg heeft gevonden naar het Nederlandse borrelmoment. Hoogvliet heeft gins van bekende merken als Beefeater, Gordon’s, Tanqueray en Bosford. Helemaal hip zijn de flavoured gins, met frisse kleuren als roze en geel. Daarmee maak je jouw gin-tonic helemaal af en geef je hem meteen een lekker smaakje.

Jenever, cognac en vieux

Ze klinken misschien wat stoffig, maar deze klassiekers misstaan niet bij een eigentijdse borrel. De jenever die opa vroeger dronk, past perfect in een cocktail of mix, bijvoorbeeld met cola. Bekende merken als Hoppe, Hooghoudt en Bols vind je in onze slijterij. Vieux, in de volksmond ook Hollandse cognac genoemd, is populair in de mix met cola, maar kan ook prima als digestief. Ook de liefhebbers van een Franse cognac vinden hun favoriet zeker in onze slijterij. De bekende cognacmerken als Rémy Martin, Joseph Guy en Courvoisier zijn hier vertegenwoordigd.

Wodka

Wodka of vodka is door de neutrale smaak een graag geziene gast in de lekkerste cocktails en mixen, zoals Cosmopolitan, Blue Lagoon en natuurlijk de Bloody Mary (wodka met tomatensap). Smirnoff, het meest verkochte merk wodka wereldwijd, is natuurlijk in onze slijterij te vinden. Maar ook voor wodka met een smaakje, zoals Trojka Pink en Absolut Raspberry vodka (frambozen) zit je goed bij Hoogvliet.

Likeur

Voor de liefhebbers van zoete drankjes zijn er likeuren in uiteenlopende smaken. Je drinkt ze puur, on the rocks of in een mix. Het populaire drankje Licor 43 is er tegenwoordig ook in andere smaken, zoals Orochata en Baristo. Ook Baileys, de Ierse crémelikeur, pakt uit met een hippe smaak als Salted Caramel. Ook voor Blue Curaçao, limoncello, Pisang Ambon, Cointreau en Sambuca kun je natuurlijk bij Hoogvliet terecht!

Kruidenbitter

Zoet, maar met een kruidige en ietwat bittere ondertoon. Daaraan herken je een kruidenbitter. De bekendste kruidenbitter is Jägermeister, maar bij Hoogvliet vind je ook oranjebitter en natuurlijk de klassieker Campari.