Kip-gyros van de barbecue

Kip-gyros van de barbecue product foto
4 personen
Moeilijk
120 minuten

Ingrediënten

Voorbereiden

  • Doe 300 ml Griekse yoghurt in een grote kom. Voeg het limoensap en de gyroskruiden toe en roer tot er een glad mengsel ontstaat. Zet deze marinade 20 minuten in de koelkast.
  • Leg een dubbele laag vershoudfolie over de kip en sla de filets voorzichtig tot dunne lapjes. Halveer ze, leg de kip in de yoghurtmarinade en meng goed. Dek de kom af en laat minimaal 2 uur marineren in de koelkast. Dit kan ook een dag van tevoren.

Bereiden

  1. Steek een spies door de aardappel, met de platte kant naar beneden. Zet de aardappel met de prikker in het barbecueschaaltje en prik de gemarineerde kipfilet een voor een op de aardappel, steeds in een andere richting zodat je een mooie toren krijgt.
  2. Steek de barbecue aan met de briketten aan de zijkant. Het midden blijft zo vrij voor het bakje met de kiptoren.
  3. Zorg dat de gesloten barbecue niet warmer wordt dan 150°C en draai de bak met de gyros iedere 20 minuten een slag. Na 1,5-2 uur is het gerecht klaar.
  4. Verwijder de zaadlijsten van de komkommer voor de tzatziki. Rasp de komkommer en laat uitlekken in een vergiet.
  5. Duw met de bolle kant van een lepel het vocht er zoveel mogelijk uit. Meng de yoghurt met de knoflook en olijfolie. Voeg de dille en de geraspte komkommer toe, roer nog even door en voeg dan nog wat citroensap, zout en peper naar smaak toe.
  6. Rooster het naanbrood 2 minuten op het rooster op de barbecue. Snijd de gyros van boven naar beneden zodat je krokante reepjes krijgt.
  7. Schep wat tzatziki op het naanbrood, leg er een beetje sla op en daarna de kipgyros.

Tip

Neem pitabroodjes in plaats van naanbrood.

Voedingswaarde per 100 gram

Eiwit 60 g
Vet 42 g
Koolhydraten 45 g
Energie 790 kcal

Gerelateerde producten