Pasen

Op zoek naar meer paasinspiratie?

Voordelig knutselen met Pasen

Pasen is een feestelijk seizoen en is een leuke gelegenheid om samen met je vrienden en familie creatief aan de slag te gaan. Knutselen voor Pasen is een geweldige manier om in de sfeer van het seizoen te komen en om prachtige decoraties voor je huis te maken. Of je nu traditionele paasversieringen wilt maken, zoals paaseieren en paasmandjes, of je eigen unieke creaties wilt bedenken, er zijn eindeloze mogelijkheden om te knutselen voor Pasen. Hier zijn enkele ideeën om je op weg te helpen:

 1. Papieren paaseieren
  Knip eivormige stukken gekleurd papier uit en versier ze met stickers, verf, glitter of markers. Hang ze op in je huis of tuin.

 2. Paasmandje
  Maak een paasmandje van papier-maché. Gebruik ballonnen en lijm om de basis te maken en versier het daarna met verf, linten of stickers. Het resultaat is een uniek en persoonlijk paasmandje.

 3. Paashaas oren
  Maak paashaas oren van karton en lijm ze op een diadeem. Versier ze met gekleurde linten, bloemen of glitter. Het is een gemakkelijke en goedkope manier om een feestelijke sfeer te creëren.

 4. Gekleurd ei
  Gebruik voedselkleuring om hardgekookte eieren te verven. Dit is een leuke activiteit om samen met kinderen te doen en het resultaat is kleurrijke en feestelijke eieren.

 5. Paasslinger
  Knip vormen zoals paaseieren, bloemen en konijntjes uit gekleurd papier en hang ze op aan een touwtje. Je kan ze bijvoorbeeld voor het raam hangen.

 6. Paasei schilderij
  Gebruik een canvas, verf en kwasten om een paasei schilderij te maken. Je kunt het schilderij versieren met glitter of stickers.

 7. Paaskrans
  Maak een paaskrans van bloemen of linten. Gebruik een metalen of plastic ring als basis en wikkel bloemen, linten en andere decoraties er omheen. Het ziet er prachtig uit als je de krans aan de deur hangt.

Met deze tips kan je op een voordelige manier knutselen voor Pasen en toch een feestelijke sfeer creëren. Bekijk ook onze knutseltip #1 voor meer uitleg. Veel knutselplezier!