Minder voedselverspilling bij Hoogvliet

Help je ons mee om voedselverspilling tegen te gaan? Net als jij vinden wij voedselverspilling niet meer van deze tijd. We doen er daarom zelf alles aan om geen goed voedsel weg te hoeven gooien, maar vragen ook van onze klanten een helpende hand in de strijd tegen voedselverspilling.

Hoe zit het ook alweer met THT en TGT?

THT staat voor ‘ten minste houdbaar tot en met’. Ook na de THT-datum kan een product mogelijk nog gegeten worden, maar let dan wel goed op. Je vindt de THT op het etiket. TGT staat voor ‘te gebruiken tot en met’. Let op: de datum die op het etiket staat, is de laatste dag waarop je het product kunt gebruiken. De TGT-datum staat op bederfelijke producten zoals vlees, vis en vers gesneden groenten of fruit. Het eten van producten na de TGT-datum moet je dus niet doen.

Too Good To Go

Hoogvliet is tegen voedselverspilling. We gooien producten die de houdbaarheidsdatum naderen niet weg; we bieden ze bijvoorbeeld aan via Too Good To Go. In 2021 hebben wij onze 250.000ste Too Good To Go magic box verkocht. Hiermee hebben onze klanten veel goed eten gered van de prullenbak. 

Hoogvliet werkt samen met Too Good To Go. Alle 73 vestigingen doen mee! Wil je ook eens kijken of jouw Hoogvliet vandaag een Magic Box voor je klaar heeft staan? Download dan de app van Too Good To Go!

Brood van gisteren

Brood van gisteren. In 2021 zijn we gestart met de verkoop van 'Brood van gisteren'. Nog prima te eten en lekker extra voordelig. Zo gooien we minder weg. Maak eens een lekker wentelteefje met een halfje wit van gisteren.

 

Kortingsstickers

Producten die niet meer zo lang houdbaar zijn, hebben een kortingssticker. Doe daar je voordeel mee en red ze van de prullenbak!