Kick-off grootste sportplaatjesactie van Nederland

21 maart 2018


Op woensdag 21 maart 2018 hebben acteur Tim Douwsma, presentator Toine van Peperstraten, oud-Feyenoord keeper Edwin Zoetebier, wethouder van Utrecht Paulus Jansen en een aantal jonge spelers van voetbalvereniging DVSU het startsein gegeven van een spectaculaire actie. Met deze kick-off is de grootste sportplaatjesactie gestart die ooit in Nederland heeft plaatsgevonden. De presentatie van de middag was in handen van Tim Douwsma.Om 15.30 uur werd de uitvergrote cover van het verzamelalbum onthuld door een speler uit de jeugd van de G-voetbalafdeling van DVSU (Forza Friends) en Toine van Peperstraten (ambassadeur Fonds Gehandicaptensport). Vervolgens kregen vertegenwoordigers van alle afdelingen van DVSU een gepersonaliseerd verzamelalbum uit handen van Edwin Zoetebier en wethouder Paulus Jansen. De aanwezige spelers zullen zichzelf terug zien in het verzamelalbum, aangezien ook alle spelers van deze voetbalvereniging op de foto zijn gegaan voor deze spaaractie.

Na de kick-off werd door Hoogvliet supermarkten een cheque ter waarde van € 10.000 overhandigd aan Toine van Peperstraten, ambassadeur van Fonds Gehandicaptensport. Quote Martijn Kabbes, manager werving van Fonds Gehandicaptensport: “Wij zijn bijzonder blij dat Hoogvliet ons als goede doel wil steunen met deze prachtige cheque. Fonds Gehandicaptensport zet zich in om mensen met een beperking te laten sporten, structureel en dicht bij huis. Met deze donatie kunnen we de gehandicaptensport een flinke impuls geven.” Vervolgens werden de gepersonaliseerde verzamelalbums uitgedeeld aan de jonge spelers en werd er samen gevoetbald. 

Voor de actie zijn ruim 54.000 jonge sporters op de foto gegaan, die allemaal een eigen sportplaatje krijgen in het verzamelalbum van hun club. DVSU is heel blij dat Hoogvliet deze fotoboek-actie heeft bedacht, zeker nu zij dit jaar hun 85-jarig jubileum als voetbalvereniging vieren! Hoogvliet draagt de sport een warm hart toe en wil op deze manier de sportende jeugd in het zonnetje zetten.

Over de actie
De sportplaatjes worden uitgegeven van woensdag 21 maart tot en met dinsdag 24 mei. Bij iedere € 10 aan boodschappen en wekelijks bij diverse actieproducten, ontvangt de klant een setje sportplaatjes bij Hoogvliet supermarkten. Kort na afloop van de actie organiseert de deelnemende sportclub een ruilmiddag, ondersteund door Hoogvliet supermarkten. Er doen 106 lokale sportclubs mee aan de spaaractie.- Onthulling cover v.l.n.r. Tim Douwsma, Jelle van DVSU en Toine van Peperstraten

Fotocredits: Vanessa Wessels – entertainmentmedia.nl