vegetarische recepten

Vegetarische recepten

Heb je ooit nagedacht over het verminderen van je vleesconsumptie? Probeer onze vegetarische recepten eens uit en ontdek hoe smakelijk en voedzaam vegetarisch eten kan zijn! Onze gerechten zijn gemaakt met seizoensgebonden ingrediënten en bieden een grote variatie aan smaken en culturen. Bovendien is vegetarisch eten beter voor het milieu en kan het bijdragen aan een gezondere levensstijl. Probeer eens één van onze vegetarische pasta of curry recepten en ontdek hoe eenvoudig en lekker vegetarisch eten kan zijn!

vegetarische producten van Valess

Vleesvervangers

Vleesvervangers zijn producten die op vlees lijken, maar gemaakt zijn van plantaardige ingrediënten. Ze zijn een populaire keuze voor vegetariërs en veganisten maar zijn ook veel gebruikt voor wanneer je minder vlees wilt eten om gezondheids- of milieuredenen. Vleesvervangers zijn vaak gemaakt van peulvruchten, soja, tarwe of gluten, en hebben vaak een vergelijkbare textuur en smaak aan vlees. Er zijn veel verschillende soorten vleesvervangers beschikbaar, van plantaardige burgers, gehakt, worstjes, kip tot zelfs visvervangers. Probeer daarom één van onze recepten met vleesvervangers en ontdek hoe lekker en veelzijdig vleesvervangers kunnen zijn!

Voedingsstoffen

Veel vleesvervangers worden dus gemaakt van gewassen zoals peulvruchten, soja, tarwe en gluten, maar ook lupine is een veel voorkomend gewas voor het maken van vleesvervangers. Lupine wordt vooral gebruikt als veevoer, maar kan ook worden verwerkt tot eiwitrijk meel voor humaan gebruik. Tarwe wordt normaal gesproken gebruikt voor het maken van brood en pasta, waar soja veel wordt gebruikt voor de productie van sojamelk, tofu en sojabonen. Dit wordt ook veel genuttigd door veganisten. Alle vleesvervangers worden dus gemaakt van plantaardige voedingsstoffen! Deze plantaardige gewassen zijn van groot belang voor de voedselvoorziening in veel delen van de wereld, maar dus ook voor de productie van vleesvervangers.

Bekijk ons vegetarisch assortiment