Hoogvliet klanten doneren € 20.000 aan Plastic Soup Foundation

4 juni 2018


Namens alle klanten van Hoogvliet overhandigde Anneke van Kempen (marketing manager bij Hoogvliet) op donderdag 31 mei 2018 een cheque aan Wendela van Asbeck (Kids Projects & Fundraising bij Plastic Soup Foundation). De cheque vertegenwoordigt een donatie van € 20.000 namens Hoogvliet.

Hoogvliet steunt Plastic Soup Foundation met een donatieknop op de statiegeldautomaten. Klanten kunnen er na het invoeren van de statiegeldflessen voor kiezen het statiegeldbedrag te doneren aan Plastic Soup Foundation. De knop is op 1 maart 2018 op de statiegeldautomaten geplaatst. Hoogvliet is blij verrast met het enorme bedrag van € 20.000 dat in drie maanden tijd is opgehaald. “We zijn er ontzettend trots op dat onze klanten dit goede doel hebben omarmd. Zeker gezien de aandacht die er momenteel is voor het terugdringen van plastic afval, vinden wij dit een prachtig resultaat”, aldus Anneke van Kempen.

Tijdens de Ocean Buddies spaaractie in 2017 heeft Hoogvliet een schoolproject ingezet samen met de Plastic Soup Foundation. Op 70 basisscholen in de omgeving van Hoogvliet supermarkten verzorgde de Plastic Soup Foundation gastlessen over het probleem van plastic in de natuur en onze wateren. De samenwerking beviel zo goed, dat Hoogvliet heeft besloten een duurzame relatie aan te gaan en klanten te betrekken bij de steun aan de Plastic Soup Foundation.

Over Plastic Soup Foundation

“No plastic waste in our water!” Dat is de missie van de Nederlandse Plastic Soup Foundation, die in 2011 werd opgericht. De Foundation zorgt ervoor dat er geen plastic (meer) in het water terecht komt. Dit doen zij door continu aandacht te vragen voor de plastic soup via campagnes, nieuwsberichten en social media, het verzorgen van gastlessen op scholen en door alle mogelijke (innovatieve) oplossingen te stimuleren die helpen om de plastic soup aan de bron te bestrijden.

Algemeen directeur Siep de Haan van Hoogvliet: “Wij vinden het belangrijk om als supermarkt onze verantwoordelijkheid te nemen als het gaat om het voorkomen en oplossen van vervuiling door plastic. Plastic Soup Foundation leert jonge kinderen wat plastic soep is en wat zij zelf kunnen doen om te voorkomen dat plastic in het milieu terecht komt. Aan zo’n bijzonder project leveren wij graag onze bijdrage.”