Hoogvliet breidt thuisbezorging uit naar Rijswijk

1 mei 2017


Na een uitvoerige creatieve competitie met diverse reclamebureaus heeft Hoogvliet gekozen voor Kega uit Sassenheim. Kega ontwikkelde samen met Hoogvliet een nieuwe merk- en communicatiestrategie en vertaalt deze vanaf 1 mei 2017 naar de verschillende online en offline communicatiemiddelen.Bureaucompetitie
Voor de bureaucompetitie heeft Hoogvliet verschillende reclamebureaus uitgenodigd met een voorstel te komen voor een merk- en communicatiestrategie. Kega heeft de door Hoogvliet gestelde uitdaging optimaal vertaald naar de voor Hoogvliet gewenste positionering en kwam met een voorstel dat naadloos aansluit bij de ambitie van Hoogvliet om de meest aantrekkelijke omnichannel supermarkt in het marktgebied te zijn.

Communicatiestrategie
“Al jaren is Hoogvliet bewezen de goedkoopste supermarkt en haar producten zijn van hoge kwaliteit,” laat Henk Kessen, commercieel directeur van Hoogvliet weten. “Stiekem zijn we heel goed en stiekem zijn we heel goedkoop. Onze grote groep vaste klanten weet dit, maar we moeten ze hierin blijven bevestigen. En nieuwe klanten Hoogvliet laten ontdekken! Met de nieuwe communicatiestrategie, die de sterke punten van Hoogvliet onderstreept, verwachten wij een grote stap te maken in ons marktgebied.” Dirk van Eunen (retailstrateeg bij Kega): “Hoogvliet is een parel binnen de supermarktenbranche, met veel unieke concepten, een zeer eigen identiteit en gepassioneerd personeel. Samen met marketing & communicatie, e-commerce en category management zijn we op zoek gegaan naar de onderscheidende waarden van Hoogvliet. Nog te vaak is Hoogvliet bescheiden en vergeet daardoor te vertellen waarom zij zo bijzonder zijn. De nieuwe communicatielijn (waaronder ook folder en winkelmaterialen vallen) zal zelfverzekerd zijn, zonder arrogant te worden. Het is de hoogste tijd om de parel Hoogvliet te laten stralen!”

Ook Rutger van den Bout, adjunct-directeur commercie en verantwoordelijk voor category management, is enthousiast over de nieuwe strategie. “Inmiddels werk ik al 27 jaar voor Hoogvliet en door de jaren heen zijn onze unieke waarden wat op de achtergrond geraakt. Maar die waarden zitten in het DNA van Hoogvliet en zijn elke dag voelbaar bij onze medewerkers. Ze komen ook tot uiting in onze productkeuzes zoals de samenwerking met het Groene Hart, onze exclusieve topproducten en natuurlijk onze eigen, moderne bakkerij in Bleiswijk. Samen met Kega hebben we onze waarden besproken, gewogen en de juiste plek in de organisatie en communicatie gegeven. Ik denk dat we de komende tijd onze bestaande en nieuwe klanten weer net zo trots op Hoogvliet maken als ik op ons bedrijf ben.”