Hoogvliet introduceert donatieknop voor Plastic Soup Foundation

6 maart 2018


Sinds 1 maart kunnen klanten in de meeste Hoogvliet supermarkten hun statiegeldbedrag met één druk op de knop doneren aan de Plastic Soup Foundation. De flessenautomaten worden uitgerust met een donatieknop. Na het invoeren van flessen of kratten kiest de klant met deze knop voor het doneren van het statiegeldbedrag. Wie ervoor kiest niet te doneren krijgt met de bonknop een reguliere statiegeldbon.

Tijdens de Ocean Buddies spaaractie in 2017 heeft Hoogvliet een schoolproject ingezet samen met de Plastic Soup Foundation. Op 70 basisscholen in de omgeving van Hoogvliet supermarkten verzorgde de Plastic Soup Foundation gastlessen over het probleem van plastic in de natuur en onze wateren. De samenwerking beviel zo goed, dat Hoogvliet heeft besloten een duurzame relatie aan te gaan en klanten te betrekken bij de steun aan de Plastic Soup Foundation.

Over Plastic Soup Foundation
“No plastic waste in our water!” Dat is de missie van de Nederlandse Plastic Soup Foundation, die in 2011 werd opgericht. De Foundation zorgt ervoor dat er geen plastic (meer) in het water terecht komt. Dit doen zij door continu aandacht te vragen voor de plastic soup via campagnes, nieuwsberichten en social media, het verzorgen van gastlessen op scholen en door alle mogelijke (innovatieve) oplossingen te stimuleren die helpen om de plastic soup aan de bron te bestrijden.