Hoogvliet en WineStein presenteren het interactieve wijnschap

9 juni 2017


Hoogvliet heeft de wereldprimeur: het interactieve wijnschap. Een Nederlandse uitvinding die speciaal voor de consument is ontwikkeld en het makkelijk maakt om snel de ideale wijn te vinden in de supermarkt. De door de 'smart sommelier' geadviseerde wijn wordt nu door middel van ledverlichting op het schap aangewezen. Hoogvliet test de ledverlichting in twee vestigingen, in Leiden en Voorburg.

Hoogvliet supermarkten
Hoogvliet lanceerde al in 2015, als eerste Nederlandse keten formulebreed, het interactieve wijnadviessysteem WineStein. De digitale sommelier helpt de Hoogvliet shoppers om eenvoudig de perfect passende wijn te kiezen bij hun gerecht, gelegenheid of smaakvoorkeur. ‘Een geweldig hulpmiddel, maar we zagen dat het toch lastig bleef voor de Nederlandse consument om, in tien strekkende meters, de geadviseerde wijn te vinden. Door het wijnschap uit te rusten met ledstrips, wordt op het schap exact aangegeven waar de gekozen wijn staat’’, legt senior category manager Jos Verhaegen van Hoogvliet uit.

Spelelement
Joost Schaaff van WineStein: 'Het doel van WineStein is om het leven van de wijndrinker makkelijker én leuker te maken. Een consument vindt het vaak lastig om snel de juiste wijn te kiezen voor bij een bepaald gerecht of moment. Dankzij het interactieve wijnadviessysteem op het schap kun je snel een passende wijn vinden. Door onze innovatie is het bovendien nog gemakkelijker om in één oogopslag deze wijn terug te vinden in het schap. Het spelelement maakt het ook nog eens een keer leuk om een wijn te kopen.'

Superieur en onafhankelijk wijnadvies met WineStein
Bijna 90% van de Nederlandse bevolking zegt vrijwel tot niets van wijn te weten. Voor al deze mensen heeft WineStein de eerste Artificieel Intelligente Sommelier ontwikkeld. Om dit te kunnen doen, hebben we de kennis van top wijnexperts en de knowhow van een Michelin sterrenkok, gecombineerd met artificieel intelligente software. Onze zelflerende algoritmes stellen jou in staat om altijd de ideale wijn te vinden, voor jouw gerecht, gelegenheid of smaakvoorkeur. WineStein is eenvoudig in het gebruik, door de shopper of door het winkelpersoneel, en verhoogt de klanttevredenheid substantieel. WineStein is ook beschikbaar als gratis app voor smartphones.