Hoogvliet start thuisbezorging in Zoetermeer

28 september 2017


Om aan de overweldigende vraag naar de gastlessen van de Plastic Soup Foundation te kunnen voldoen, sponsort Hoogvliet 20 extra basisscholen met lessen. Hiermee komt het totaal aantal scholen, waar kinderen op een interactieve manier meer over plasticvervuiling te weten komen, op 70.De Plastic Soup Foundation zet zich in om de vervuiling van de oceaan door plastic te stoppen aan de bron. De organisatie verzorgt in het kader van deze samenwerking gastlessen op basisscholen in de buurt van Hoogvliet-supermarkten. Tijdens de gastlessen leren scholieren zo veel mogelijk over dit snelgroeiende milieuprobleem en wat de gevolgen daarvan zijn voor mens, dier en milieu. Met een interactieve presentatie worden ze betrokken bij het probleem van de plastic soup en leren ze wat ze kunnen doen om te helpen.

Algemeen directeur Siep de Haan van Hoogvliet: “Wij vinden het belangrijk om als supermarkt onze verantwoordelijkheid te nemen als het gaat om het voorkomen en oplossen van vervuiling door plastic. De Plastic Soup Foundation leert jonge kinderen wat plastic soup is en wat zij zelf kunnen doen om te voorkomen dat plastic in het milieu terecht komt. Aan zo’n bijzonder project leveren wij graag onze bijdrage.”

Hoogvliet sponsort de gastlessen van de Plastic Soup Foundation als onderdeel van de spaaractie rond de Ocean Buddies. Met deze spaaractie wil Hoogvliet het probleem van de ‘plastic soup’ bij een breed publiek onder de aandacht brengen. De spaaractie bestaat uit Animal Planet-stickers met interessante wetenswaardigheden over oceaandieren, een verzamelalbum waarin de stickers geplakt kunnen worden en knuffels voor de allerkleinsten.