Veelgestelde vragen - ophalen in de winkel


Kan ik mijn bestelling ophalen zonder bestelbevestiging?

Ja, dat kan. Met je klantenkaart of klantenkaartnummer kun je de bestelling ophalen.

Wat moet ik doen als ik mijn bestelling niet binnen de geselecteerde tijd kan ophalen?

Je hoeft niets te doen. Het is geen probleem als je een keer iets later je bestelling komt ophalen, zolang je dat maar voor sluitingstijd van de winkel doet. Maar houd er rekening mee dat je op maandag tot en met donderdag je bestelling niet eerder dan 14.00 uur kunt ophalen.

Waarom krijg ik geen kassabonzegels bij mijn online bestelling?

Dit komt doordat wij bij de servicebalie, waar je de boodschappen ophaalt, geen kassabonnen met kassabonzegels uitgeven. Omdat wij begrijpen dat de kassabonactie juist een leuke actie is om gratis producten te sparen, hebben wij ervoor gekozen om bij de online bestellingen een gratis product aan de bestelling toe te voegen.

Wat doet Hoogvliet met mijn persoonsgegevens?

Alle door jou verstrekte gegevens zullen als vertrouwelijke informatie worden behandeld en, tenzij expliciet anders kenbaar wordt gemaakt, niet door Hoogvliet aan derden worden bekendgemaakt, behalve wanneer dit bij wet is vereist of door de justitiële autoriteiten wordt verlangd. In navolging van de Algemene Verordening Gegevensbescherming heeft Hoogvliet de verwerkingen van persoonsgegevens onder nummer 1550799 aangemeld bij de toezichthouder op het gebied van de privacywetgeving, Autoriteit Persoonsgegevens ("AP") in Den Haag.