Veelgestelde vragen - Online bestellen


Kan ik mijn inloggegevens wijzigen?

Wanneer je bent ingelogd, kun je onder ‘Mijn profiel’ je wachtwoord en e-mailadres wijzigen.

Welke online betaalmethoden bieden jullie aan?

Als je ervoor gekozen hebt je order op te halen in de winkel betaal je deze bestelling ter plekke in de winkel. Dit kan door middel van pinnen of contante betaling. Mochten de boodschappen bij je thuisbezorgd worden betaal je vooraf door middel van iDeal of achteraf via creditcard. Wanneer je kiest voor creditcard, dan wordt deze pas belast ná levering van de producten.

Moet ik betalen voor het online bestellen?

Je betaalt bij een online bestelling servicekosten of bezorgkosten.

Voor ophalen geldt:
Je bestelt voor een minimum bedrag van € 25,00 en betaalt € 3,49 servicekosten. Bestel je voor een bedrag boven de € 50,00 dan krijg je 1 euro korting en betaal je slechts € 2,49.

Voor bezorgen geldt:
Je bestelt voor een minimum bedrag van € 50,00 en betaalt € 5,99 bezorgkosten. Bestel je voor een bedrag boven de € 70,00 dan krijg je 1 euro korting en betaal je slechts € 4,99.

Betaal ik statiegeld voor kratten en tassen?

Voor ophalen geldt:
Bij het ophalen van de bestelling betaal je statiegeld voor de kratten (€ 4,00) en koeltassen (€ 10,00 inclusief twee koelelementen). Wanneer je de krat of koeltas inlevert, krijg je het statiegeld uiteraard weer terug.

Voor bezorgen geldt:
Je ontvangt je boodschappen in dozen en betaalt dus geen statiegeld. Lege dozen kun je mee terug geven aan de bezorger.

In enkele gebieden bezorgen we vanuit de winkel en ontvang je de boodschappen in kratten. In dat geval betaal je voor deze kratten € 4,00 statiegeld. Wanneer je de krat inlevert, krijg je het statiegeld uiteraard weer terug.

Geldt er een minimum bestelbedrag voor het online bestellen?

Voor ophalen geldt:
Voor een ophaalbestelling geldt een minimum bedrag van € 25,00. Het minimum bestelbedrag wordt vastgesteld na verrekening van kortingen en is exclusief statiegeld en servicekosten.

Voor bezorgen geldt:
Voor een bezorgbestelling geldt een minimum bedrag van € 50,00. Het minimum bestelbedrag wordt vastgesteld na verrekening van kortingen en is exclusief statiegeld en bezorgkosten.

Hoe lang van tevoren kan ik een bestelling plaatsen?

In de meeste gevallen geldt dat als je voor 23.59 uur je bestelling plaatst, je de boodschappen de volgende dag na 14.00 uur in de winkel kan ophalen of thuisbezorgd kan krijgen.

Voor sommige winkels geldt dat er op zondag helaas geen mogelijkheid bestaat tot bezorgen of ophalen. Ook kan het voorkomen dat alle tijdsloten van de volgende dag al bezet zijn. In dat geval kunt u uiteraard wel een tijdslot op een andere dag kiezen.

Kan ik mijn bestelling nog wijzigen?

Je kunt je bestelling wijzigen tot 11.59 uur voor een afhaal- of bezorgmoment de volgende ochtend. Voor een afhaal- of bezorgmoment na 14.00 uur de volgende dag kun je je bestelling nog tot 23.59 uur wijzigen.

Krijg je de boodschappen thuisbezorgd via PostNL dan heb je vooruit betaald en is het niet mogelijk om de bestelling nog te wijzigen .

Bezorgen jullie op mijn adres thuis?

In steeds meer plaatsen bezorgen we thuis. Kijk hier of we al bij jou bezorgen.

Ik heb geen bestelbevestiging ontvangen. Is mijn bestelling nu wel aangekomen?

Misschien is de bestelbevestiging als spam aangemerkt door je e-mailprogramma. Kun je de mail ook niet vinden in de map met ongewenste mail (‘spamfolder’), neem dan contact op met onze klantenservice via het contactformulier of telefonisch via (0172) 418 200. Wij controleren dan zo snel mogelijk of je bestelling is aangekomen.

Kan ik mijn bestelling annuleren?

Ja, je kunt een bestelling annuleren tot 11.59 uur ’s middags voor een ophaalmoment vanaf 8.00 uur de volgende ochtend. Voor een ophaalmoment vanaf 14.00 uur de volgende dag kun je je bestelling nog tot 23.59 uur ’s avonds annuleren.

Krijg je de boodschappen thuisbezorgd, dan heb je vooruit betaald en is het alleen mogelijk de bestelling te annuleren via onze klantenservice.

Kan ik mijn bestelling na levering ontbinden en wat zijn hiervan de kosten?

Wanneer je een online bestelling na levering wilt ontbinden, kan je contact opnemen met onze klantenservice. Dit kan door het contactformulier in te vullen of via (0172) 418 200. Wij overleggen dan met jou of je het product terugbrengt naar de winkel of dat je het liever per post naar ons terugstuurt. Herroeping/ontbinding van de overeenkomst is gratis, maar de kosten voor de retourzending zijn wel voor jouw eigen rekening. Kijk voor meer informatie op https://www.hoogvliet.com/faq-vragen-opmerkingen-klachten onder "Hoe kan ik een product dat ik online heb gekocht retourneren?".
Wanneer je gekozen hebt voor thuisbezorging en je annuleert de order als de chauffeur al onderweg is en je accepteert het pakket niet aan de deur, wordt er € 10,- aan kosten in rekening gebracht. In plaats hiervan kan je natuurlijk ook gewoon ervoor kiezen het pakket wel te accepteren om vervolgens de overeenkomst (gedeeltelijk) te ontbinden, waarna je dan wel zelf de kosten draagt voor retourzending. Je hebt echter na acceptatie van het pakket geen herroepingsrecht op 'beperkt houdbare' producten zoals versproducten

Kan ik zoveel producten bestellen als ik wil?

Voor al onze producten geldt dat je eenzelfde product maximaal 24 keer mag bestellen. Voor enkele aanbiedingen geldt een limiet van 4 keer de aanbieding per bestelling. Wanneer dit het geval is staat dat bij de betreffende aanbieding aangegeven.

Ik heb een voedselallergie. Kan ik zien welke producten veilig zijn voor mij om te kopen?

Indien er geen informatie aanwezig is op de productpagina, dan kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice en zoeken wij het voor je uit. Dat kan door het contactformulier in te vullen of via (0172) 418 200.

Hoe weet ik hoe lang een versproduct houdbaar is?

Al onze versproducten hebben een icoon met daarin het aantal dagen dat een product nog houdbaar is. Het garandeert je hoeveel dagen een product minimaal houdbaar is na ophalen/bezorgen.

Kan ik ook via de app een bestelling plaatsen?

Ja, als je een online account hebt kun je met de Hoogvliet app een online bestelling plaatsen.

Kan ik ook gebruik maken van de Hoogvliet app zonder een online account?

Ja, zonder een online account kun je in de app een boodschappenlijstje maken. Maar wanneer je een online bestelling wilt plaatsen heb je een online account nodig.

Kan ik kooppunten sparen bij een online bestelling?

Bij het ophalen van je boodschappen in de winkel kun je met je klantenkaart kooppunten sparen. Worden je boodschappen thuisbezorgd? Dan is het helaas niet mogelijk om spaarpunten te kopen.

Zijn de prijzen op de websuper inclusief BTW?

Ja, alle prijzen zijn inclusief BTW.

Wat is een automatische reservering?

Bij het vooruitbetalen van een bezorgbestelling rekenen wij een klein bedrag extra (5% van het totaalbedrag) om de afgewogen artikelen te verrekenen. Dit noemen wij ‘automatische reservering’. Na het verzamelen van de boodschappen wordt de exacte prijs van deze producten verrekend met de betaalde reservering. Het verschil krijg je bij de eindafrekening direct teruggestort.

Volgens mij heb ik teveel betaald, wat moet ik doen?

Bij betaling van de order rekenen wij een klein bedrag extra (5% van het totaalbedrag) om de afgewogen artikelen te verrekenen. Dit noemen wij ‘automatische reservering’. Na het verzamelen van de boodschappen wordt de exacte prijs van deze producten verrekend met de betaalde reservering. Het verschil krijg je bij de eindafrekening direct teruggestort. Heb je hierna nog steeds het idee dat je teveel hebt betaald neem dan contact op met onze klantenservice. Dit kan door het contactformulier in te vullen of via (0172) 418 200.

Mijn vooruitbetaling via iDeal lukt niet, wat moet ik doen?

Indien je betaling niet is gelukt neem dan contact op met onze klantenservice via (0172) 418 200.