Veelgestelde vragen - Hoogvliet garanties

Brood tot sluitingstijd

Ik ben in de winkel maar er is geen brood meer, wat nu?

Wij vinden het belangrijk dat je altijd brood bij ons kunt kopen. Wij garanderen daarom dat je altijd keuze hebt uit een wit, een bruin, een volkoren- en een Bourgondisch brood. Maar ook voor stokbrood, croissants, zoete en hartige snacks, zachte en harde witte, tarwe- en krentenbollen geldt deze garantie. Grijp je mis? Dan ontvang je van ons een waardebon voor een gratis brood naar keuze.

Welke broden lopen allemaal mee met deze garantie?

De garantie geldt voor wit, bruin, volkorenbrood, Bourgondisch brood, stokbrood, croissants, zoete en hartige snacks, zachte en harde witte, tarwe- en krentenbollen.

Kan ik met deze waardebon elk brood uitkiezen?

Met de waardebon kies je zelf iets van de broodafdeling. Alleen de koekjes en andere zoetigheden doen niet mee.

Altijd de beste kwaliteit

Ik ben niet tevreden over de kwaliteit van een product, wat nu?

Wij doen er alles aan om altijd de beste en meest verse producten aan te bieden. Heb je toch een keer een product gekocht dat niet voldoet aan de hoogste kwaliteit, dan lossen wij dat graag met je op. Neem het product mee naar de winkel en wij ruilen het om voor een nieuw product. Heb je liever je geld terug? Neem dan ook je kassabon mee. Of meld je klacht via het contactformulier op onze website.

Zit er garantie op al mijn aankopen?

Voor alle artikelen die je bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Voor sommige producten geldt ook een fabrieksgarantie. Deze garantie doet niets af aan de wettelijke garantie

Altijd aanbiedingen

Het product uit de aanbieding is uitverkocht, wat nu?

Oeps, dat ging ineens heel hard! Grijp je mis naar een reclameproduct? Dan ontvang je van ons een reclametegoedbon. Met deze bon koop je het artikel op een later tijdstip alsnog voor de aanbiedingsprijs. Dit geldt niet voor de op=op aanbiedingen of 'alleen online' acties.

Kan ik voor iedere aanbieding een reclametegoedbon ontvangen?

Voor bijna alle aanbiedingen kun je een reclametegoedbon krijgen. Dit geldt alleen niet voor aanbiedingen die aangemerkt zijn als 'op=op' of 'Alleen online'.

Hoelang kan ik een reclametegoedbon nog inleveren?

De reclametegoedbon is onbeperkt geldig, maar kan maar één keer gebruikt worden.

De kassa herkent alle producten

De kassa herkent mijn product niet, wat nu?

Is de prijs onbekend bij de kassa? Dan is het product gratis voor jou! Wij willen niet dat je moet wachten totdat de prijs eindelijk is gevonden. Daarom krijg je een product dat wel gescand kan worden, maar waarvan de prijs niet bekend is, gratis van ons mee!

Geldt deze garantie voor alle producten?

Deze garantie geldt niet voor producten die je zelf afweegt en van een sticker voorziet bij de groenteafdeling.