Veelgestelde vragen - Folder


Waarom ontvang ik de folder niet in het gebruikelijke Spotta folderpakket?

Wij hebben gekozen voor een nieuwe folderverspreider: Axender. De folder zit daarom niet meer in het pakket van Spotta, maar in het folderpakket waar ook de Action folder in zit. Dit folderpakket valt tussen zaterdag en dinsdag op de mat.

Ik heb helemaal geen folder ontvangen, hoe kan dit?

Het verspreidingsgebied van de folder is niet aangepast. Als je voorheen onze folder ontving, zou je deze nog steeds moeten ontvangen. Via het contactformulier op onze website kun je jouw postcode en huisnummer doorgeven, zodat wij dit met de nieuwe folderverspreider kunnen opnemen.

Waarom heb ik niets gehoord over deze verandering?

Wij hebben de wijziging aangekondigd op Facebook en in de nieuwsbrief.

De aanbieding van mijn keuze is uitverkocht. Hoe kan ik nu toch nog van het voordeel gebruik maken?

Is de aanbieding in de winkel of online uitverkocht? Dan kun je vragen om een tegoedbon voor het artikel, zodat je dit op een later tijdstip in de winkel kunt kopen voor de aanbiedingsprijs. Dit geldt niet voor de op=op aanbiedingen of alleen online acties.

De folder wordt bij mij niet bezorgd. Wat moet ik nu doen?

Geef je naam, adres, door via het contactformulier. Wij maken er een melding van bij de folderverspreider.

Wat is de looptijd van de Hoogvliet folder?

Reguliere folders van Hoogvliet lopen vanaf woensdag tot en met dinsdag. In het geval van feestdagen kan er van deze looptijd worden afgeweken. De looptijd van de actuele folder is terug te zien op de website. Vanaf iedere zaterdag is ook de folder van de komende week te zien.