Verantwoord assortiment bij Hoogvliet

Wij willen je zo goed mogelijk informeren over de samenstelling en duurzaamheid van onze producten. Ons doel is de hele productieketen, vanaf de bron tot in het schap van de supermarkt, transparant te maken en verder te verduurzamen. Verder doen wij er met onze leveranciers alles aan om het welzijn van dieren zo veel mogelijk te respecteren.

Samen met onze inkooporganisatie Superunie en het Centraal Bureau voor Levensmiddelhandel (CBL) werken wij continu aan de verduurzaming van producten. Denk daarbij niet alleen aan de gezondheidsaspecten van de producten zelf en impact op het milieu, maar ook aan de arbeidsomstandigheden van productiemedewerkers in soms verre landen.

Vis met een keurmerk

Je weet vast dat vis onderdeel is van een gezonde voeding. De vetzuren zijn goed voor hart en bloedvaten. Het Voedingscentrum adviseert om één keer per week (vette) vis te eten. Met de vele producten van ons huismerk Vis Marine is dat een makkie! Er is altijd een visje dat bij jouw smaak past. En de meeste soorten zijn ook nog eens eenvoudig en snel te bereiden.

Al onze visconserven van Vis Marine (op de makreel in blik na) komen uit een visserij die onafhankelijk gecertificeerd is volgens de MSC-standaard. Zij vissen goed beheerd en duurzaam! Wil je meer weten? Kijk dan op msc.org/nl. Op onze Vis Marine tonijnconserven staat het Pacifical-logo.

Hierdoor hebben de vissers en hun families op de PNA-eilanden in de Grote Oceaan betere leefomstandigheden en zijn alle vangsten in deze visgebieden MSCgecertificeerd. Meer weten? Kijk op pacifical.com. 100% recyclebare verpakking

Geniet van onze heerlijke verse maaltijden

We hebben een nieuwe lijn verse maaltijden. Heerlijke Hollandse, Italiaanse, Oosterse en wereldse gerechten met lekker veel groenten. Ze zijn allemaal duurzaam verpakt in een 100% recyclebare verpakking.

 

Bio+

Biologisch duur? Welnee! Ons biologische huismerk Bio+ biedt een duurzaam product voor een échte Hoogvliet-prijs. Bio+ bewijst dat biologisch helemaal niet duur hoeft te zijn!

 

Rainforest Alliance

Kies je voor Turbana bananen, dan draag je bij aan een leefbaar loon voor boeren. Dit gebeurt vanuit Rainforest Alliance, een samenwerking van boeren, boswachters, bedrijven én jou als consument. Rainforest Alliance zet zich in voor verantwoord zakendoen, voor een beter loon voor de plattelandsbevolking.

 
 
 
 
 

On the way to PlanetProof

Bij Hoogvliet vind je steeds meer producten met het logo 'On the way to Planet Proof’. Dit onafhankelijke keurmerk bewijst dat je een product koopt dat beter is voor natuur, klimaat en dier. Zo wordt de duurzame keuze steeds gemakkelijker!

Samen met jou, de boeren en andere supermarkten zijn we On the way to PlanetProof! Je kunt ook bij ons héél gemakkelijk een duurzamere keuze maken. Want er is een groot aanbod van producten met het onafhankelijke keurmerk On the way to PlanetProof: aardappelen, groenten en fruit, een groot assortiment van zuivelproducten, (zoals melk, yoghurt, boter, kaas), én eieren.

Meer weten? Kijk op www.planetproof.eu.

 

Fairtrade

Hoogvliet zorgt graag voor alle families. Dat doen we dus ook voor de families die onze producten maken. Daarom zie je op steeds meer van je dagelijkse boodschappen het Fairtrade-keurmerk. Bijvoorbeeld op onze bananen, rijst, sap, thee of koffie. Veel boeren die deze gewassen verbouwen, leven in armoede. Fairtrade zorgt ervoor dat zij een eerlijke prijs krijgen voor hun werk. En… eerlijk duurt het langst. Ook als het om jouw portemonnee gaat. Op steeds meer verpakkingen van ons huismerk g'woon vind je namelijk het Fairtrade-keurmerk. Duurzaam hoeft dus echt niet duur te zijn.

 

Wij hergebruiken de sinaasappelschillen

De sinaasappelschillen die overblijven van ons heerlijke, vers geperste sinaasappelsap gaan allemaal naar het jonge bedrijf Peel Pioneers. Zij verwerken per jaar 10 miljoen kilo schillen tot ingrediënten voor levensmiddelen, cosmetica en schoonmaakmiddelen. Zo wordt er niets verspild.

 
 

STREEK, lekker uit de buurt

In het kloppende Groene Hart van Nederland, waar Hoogvliet haar roots vindt, worden de mooiste producten gemaakt. Niet gek dus dat wij met de unieke 'Groene Hart Coöperatie' van de boeren uit deze regio samenwerken. Inmiddels vind je al 40 producten onder de naam Streek in onze winkels.

Weg met plastic!

We maken onze verpakkingen steeds duurzamer. Dit jaar hebben we drastisch bespaard op het plastic in de verpakking van onze noten en biologisch vlees. Want op een plastic soep in de zee zit niemand te wachten.

Duurzame bakjes biologisch vlees

Ons biologisch vlees zit in een verpakking van gerecyclede petflessen. De bakjes zijn 100% recyclebaar en ook nog eens superlicht.

Veel minder plastic in de notenbakjes

De bakjes voor onze noten bestaan voor 70% uit gerecycled plastic en voor 30% uit materiaal van natuurlijke oorsprong (‘biobased’). En in plaats van een los dekseltje gebruiken we een hersluitbare folie. Hierdoor is het bakje ook nog eens veel lichter. Alleen al met deze nieuwe notencups besparen we per jaar ongeveer 3.500 kilo plastic.

70% minder gebruik van zwart plastic

Zwarte plastic schaaltjes zien er chique uit, maar kunnen niet makkelijk gerecycled worden. De sorteerinstallatie kan zwart plastic niet goed herkennen, dus het is nu nog lastig om zwart plastic geautomatiseerd te verwerken. Handmatig sorteren is erg kostbaar, dus nu belandt zwart plastic meestal bij het restafval. Daarom hebben wij in een jaar tijd 70% minder zwart plastic in gebruik.

 

Week zonder vlees

Jaarlijks doen wij mee aan de Week Zonder Vlees. Want een keer een dagje (of vaker) geen vlees op tafel is beter voor het milieu en voor je gezondheid. In de Week Zonder Vlees krijg je tips, receptideeën en inspiratie én zorgen we voor extra aanbiedingen op vleesvervangers en vegetarische opties. Deze keer was extra bijzonder, want we verkopen nu ook vegetarische vleesvervangers onder ons eigen Hoogvliet-merk! Van vega-gehakt tot kaasschnitzels en vegetarische balletjes: voor elke maaltijd een vega-oplossing!

 

Beter Leven keurmerk

Het Beter Leven keurmerk staat afgebeeld op vele productverpakkingen in onze winkels en in de websuper. Naast het keurmerklogo zie je 1, 2 of 3 gele sterren. Die sterren geven informatie over de leefomstandigheden van dieren. Hoe meer sterren, hoe diervriendelijker.

1 ster
Er is voldoende aandacht voor dierenwelzijn. De dieren krijgen meer ruimte en speelmateriaal.

2 sterren
Er is ruim voldoende aandacht voor dierenwelzijn. Alle dieren krijgen nog meer ruimte en mogen naar buiten.

3 sterren
Er is de meeste aandacht voor dierenwelzijn. Alle dieren kunnen naar buiten. De stal is zo ingericht dat het dier zoveel mogelijk keuzevrijheid heeft.

100% verse kip naar Beter Leven keurmerk

Goed nieuws voor de kippen! Bij Hoogvliet draagt alle verse kip eind 2023 ten minste één ster van het Beter Leven keurmerk.

100% vers varkensvlees naar Beter Leven Keurmerk
Al ons verse varkensvlees heeft minimaal 1 ster van het Beter Leven keurmerk.