Een beter klimaat 

Jij vindt het milieu vast net zo belangrijk als wij. Ons doel is het milieu niet meer te belasten dan absoluut noodzakelijk is voor onze bedrijfsvoering. We doen dit door het gebruik van grondstoffen en uitstoot van schadelijke stoffen zo veel mogelijk te beperken.

LED-lampjes

In steeds meer winkels gebruiken we ledverlichting. Een ledlamp is maar liefst 90% zuiniger dan een gloeilamp en verbruikt 85% minder stroom dan een halogeenlamp. Dat is echt een duurzaam lichtpuntje.

Eerst in je frituurpan, nu biodiesel

Vorig jaar werd bij onze winkels maar liefst 120.000 kilo gebruikt frituurvet en -olie ingeleverd. Dat is zo’n 50.000 volle frituurpannen! Oud frituurvet wordt verwerkt tot grondstof voor de productie van biodiesel, geschikt voor auto’s en vrachtwagens. En wat helemaal mooi is: de verbranding van biobrandstof is CO2-neutraal. Dat is dubbele winst voor het milieu. Dus gooi je frituurvet niet zomaar in de grijze kliko, maar lever het in. Bij de meeste Hoogvliet-winkels staat een speciale inzamelcontainer.

Gerecycled plastic

De flesjes van ons verse sinaasappelsap zijn gemaakt van gerecycled plastic. Zo zorgen we voor een sterk verminderde CO2 voetafdruk, verminderen en verminderen we de hoeveelheid afval. Zo dragen wij ons steentje bij. Zorg jij ervoor dat het niet in de natuur verdwijnt? Zo draag je zelf ook jouw steentje bij bij!

Al onze winkels zijn uitgerust met inzamelmeubels voor batterijen, containers voor gebruikt frituurvet en kledingbakken.

Ruimte voor de natuur rond het distributiecentrum

Het moderne distributiecentrum van Hoogvliet in Bleiswijk heeft het BREEAM outstanding certificaat. Naast technische snufjes wordt hier ook aan de dieren gedacht met bijenhotels en vleermuizenkasten.

Duurzaamste distributiecentrum ter wereld

Op deze Duurzame Dinsdag zetten we ons prachtige service- en distributiecentrum in Bleiswijk in het zonnetje. Dit gigantische gebouw van 80.000 m2 is verregaand verduurzaamd: met onder andere 8 voetbalvelden aan zonnepanelen op het dak, regenwater voor het doorspoelen van de toiletten, giga bijenhotels en volledig vrij van fossiele brandstoffen. Ons distributiecentrum behaalde het ‘BREEAM Outstanding’-keurmerk met een extreem hoge score van 93,7% en won in maart van dit jaar twee belangrijke internationale duurzaamheidsprijzen. Hiermee is ons Hoogvliet distributiecentrum het duurzaamste gebouw ter wereld dat in 2021 met BREEAM is gecertificeerd. En daar winden we geen doekjes (van 318 vierkante meter) om!