Stamppot paksoi en champignons

  Stamppot paksoi en champignons product foto
  4 personen
  Eenvoudig
  20 minuten

  Ingrediënten

  Bereiden

  1. Doe de geschilde aardappel in stukken in de pan en voeg zoveel water toe dat ze voor de helft onderstaan. Doe een beetje zout in de pan en kook de aardappels ongeveer 15 minuten.
  2. Bak terwijl de aardappels koken de plakjes champignon in de boter in een koekenpan tot ze knapperig en lichtbruin zijn. Bestrooi ze met een beetje zout.
  3. Snijd de paksoi in reepjes en voeg toe aan de gekookte aardappels. Kook de paksoi en aardappels nog eens 5 minuten. Controleer of de groenten gaar zijn. De gesneden stelen van de paksoi zijn dan nog knapperig.
  4. Stamp de aardappels en paksoi door elkaar. Schep de bosui ringetjes en gebakken champignons met de jus door de stamppot. Breng de stamppot op smaak met zout en cayennepeper.

  Variatie

  Serveer bij de stampot met paksoi een kaasburger of andere vegaburger.Voor een niet-vegetarische versie doen gebraden gehaktballen of een speklapje het altijd goed prima bij de stamppot. Voeg aan de jus van het vlees een scheutje ketjap toe.

  Wijnadvies

  De smaakbeleving van deze originele stamppot met paddestoelen en paksoi is compleet met een Elzasser Pinot Gris. Wijncategorie 4.

  Voedingswaarde per 100 gram

  Eiwit 9 g
  Vet 8 g
  Koolhydraten 53 g
  Kcal 320

  Gerelateerde producten