Sinterklaas taart

  Sinterklaas taart product foto
  10 personen
  Eenvoudig
  100 minuten

  Ingrediënten

  Voorbereiden

  • Verwarm de oven voor. Bereid het beslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vet de taartvorm in met Bakspray of boter.
  • Elektrische oven: 160°C
  • Heteluchtoven: 140°C
  • Inclusief: Midden
  • Baktijd: 30 - 35 Min.

  Bereiden

  1. Doe het beslag in de taartvorm en bak de taart in ca. 30-35 minuten gaar. Laat de taartbodem eerst 10 minuten in de taartvorm afkoelen en stort deze dan op een rooster om verder af te laten koelen.
  2. Door de sinterklaas taart te storten op een rooster is de bovenkant van de taart (wat eigenlijk de onderkant is) mooi recht en glad. Heb je nog teveel bolling aan de onderkant, snijd deze dan recht weg met een groot mes of een taartzaag. Verdeel de taartb
  3. Bereid de luchtige botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking. Houd een klein deel van de botercrème apart om later de taart mee af te smeren.
  4. Verkruimel de kruidnoten in een keukenmachine of in een theedoek met behulp van een hamer en meng de kruimels door de rest van de botercrème. Vul de taart met deze pepernoten-botercrème.
  5. Plaats de lagen weer bovenop elkaar en smeer de gehele taart af met een laagje botercrème zonder kruidnoten. Gebruik hiervoor een breed (palet)mes of een spatel.
  6. Rol de rode marsepein uit tot een grote, zo ronde mogelijk plak. Neem twee keer de hoogte van de taart en tel dit bij de doorsnede (20 cm) op. Om er zeker te zijn dat je goed uitkomt, tel je er nog minimaal 4 cm aan ieder kant bij op. Deze uiteindelijke m
  7. Leg de marsepeinen plak heel voorzichtig over de roller heen en leg deze daarna rustig over de taart. Verdeel met je handen de marsepein heel voorzichtig over de taart door overal aan te drukken. Zorg daarbij dat je niet teveel druk aan de rand geeft, wan
  8. Rol een aantal kleuren marsepein uit tot dunne plakken en snijd daar verschillende maten rechthoeken en/of vierkanten uit voor de cadeautjes.
  9. Plak alle cadeautjes langs de onderkant van de taart en maak de linten en strikken met de Chocolade Stiften.
  10. Versier de taart met kruidnootjes. Plak ze vast met een beetje botercrème of chocopasta.

  Gerelateerde producten