Kabeljauw met citrusvruchten en mosterdsaus

  Kabeljauw met citrusvruchten en mosterdsaus product foto
  4 personen
  Gemiddeld
  15 minuten

  Ingrediënten

  Voorbereiden

  • Laat de diepgevroren kabeljauw ontdooien. Controleer de vis op achtergebleven graten.
  • Schil de sinaasappels en eventueel de grapefruit tot op het vruchtvlees en vang het uitlopende sap op. Snijd de sinaasappelen in dunne plakken en maak de partjes van de sinaasappel tussen de vliesjes los.

  Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Beleg een passende ovenschaal dakpansgewijs met plakken sinaasappel (houd 3 plakken achter voor de bovenkant). Leg er de kabeljauwfilet op de laag sinaasappels en bestrooi met wat zout en peper.
  3. Leg een mooi patroon van de achtergehouden sinaasappelplakken op de kabeljauw. Giet er de wijn over en bedruppel met de olijfolie.
  4. Zet de schaal afgedekt met aluminiumfolie ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Neem de schaal uit de oven en giet er voorzichtig het stoofvocht af en vang op in een pannetje. Zorg er voor dat het patroon op de kabeljauw op zijn plaats blijft.
  6. Breng het opgevangen vocht in een pannetje aan de kook met het sap van de uitgeperste citroen, de gembersiroop of de honing en de mosterd. Bind de saus met allesbinder en voeg eventueel zout en/of peper toe.
  7. Serveer de vis in de ovenschaal en garneer met plukjes peterselie. De saus kunt u apart of over de kabeljauw serveren.

  Wijnadvies

  Een heerlijke frisse wijn als een Sauvignon Blanc gaat goed samen met de kabeljauw. Probeert u eens de droge Sensas Sauvignon Blanc met wijncategorie 4.

  Voedingswaarde per 100 gram

  Eiwit 36 g
  Vet 7 g
  Koolhydraten 14 g
  Kcal 263

  Gerelateerde producten