1. Home
  2. Over Hoogvliet
  3. Onze garanties
  4. Verantwoord ondernemen

Verantwoord en betrokken ondernemen

Hoogvliet denkt aan de wereld om haar heen. Maatschappelijk verantwoord en betrokken denken hoort bij ons en speelt een vanzelfsprekende rol in onze organisatie. We besteden aandacht aan mens en milieu en dragen bij aan een duurzame samenleving. We willen graag een voorbeeld zijn voor anderen en mensen laten zien dat het belangrijk is om bewust en verantwoord om te gaan met de organisatie, de mensen en de wereld.

Onze aandacht gaat in het bijzonder uit naar drie onderwerpen op het gebied van verantwoord ondernemen:

  • Verduurzamen assortiment
  • Milieuvriendelijk en energiebewust
  • Maatschappelijk betrokken

Verduurzamen assortiment

Tegenwoordig zijn niet alleen de kwaliteit en prijs van producten belangrijk. Het is zaak dat we onze aarde niet te zwaar belasten, want ook generaties na ons verdienen een leefbare wereld. Eerlijke producten krijgen daarom terecht steeds meer aandacht. Hoogvliet biedt een uitgebreid aanbod van biologische, gezonde en fairtrade producten. Wij zetten ons in voor een duurzaam assortiment.

Keurmerken

Hoogvliet heeft een uitgebreid aanbod van verantwoorde producten die herkenbaar zijn aan een keurmerk. Hieronder leest u over de keurmerken die u kunt vinden in de Hoogvliet filialen.

Keurmerk van de Dierenbescherming
Hoogvliet helpt u bij het maken van verantwoorde keuzes. Wij bieden daarom vlees, kip en eieren met het Beter Leven kenmerk van de Dierenbescherming. Hoe meer sterren, hoe diervriendelijker het product.

Duurzaam gevangen vis
Verantwoorde en dus duurzaam gevangen vis kunt u herkennen aan het MSC-keurmerk. De Marine Stewardship Council zet zich in om het visaanbod voor lange termijn te garanderen. Hoogvliet toont respect voor de natuur en verkoopt geen vis meer uit de rode categorie. Het verschil tussen ‘goede’ en ‘foute’ vis wordt door de viswijzer van Stichting Noordzij aangeduid in kleuren:

  • GROEN prima keuze; niet overbevist, zorgvuldig gekweekt en minimale schade aan milieu.
  • ORANJE tweede keuze; problemen met kweek of visserij.
  • ROOD liever niet; er is sprake van overbevissing of de manier van kweken ofvangen is belastend voor de natuur.

Andere keurmerken
Hoogvliet heeft een uitgebreid aanbod van verantwoorde producten, die herkenbaar zijn aan een keurmerk. Zoals producten met het Fairtrade-keurmerk, waarvan u zeker weet dat boeren in arme landen een eerlijke prijs krijgen voor hun producten. Verder beschikken de verpakkingen van onze huismerk zuivelproducten, Melkan en Zuivelmeester, over het FSC-keurmerk. Voor de productie van de verpakking zijn enkel houtvezels uit verantwoord beheerde bossen gebruikt en het karton aan de binnenkant is ongebleekt.

Biologisch
In alle Hoogvliet-filialen zijn minstens honderd biologische producten te vinden. We bieden bijvoorbeeld biologisch rundvlees, varkensvlees en kip. Dit vlees is verpakt in een honderd procent recyclebare verpakking. Verder verkopen wij acht biologische broodsoorten en ruim veertig verschillende soorten biologische groente- en fruitsoorten. Deze producten zijn voorzien van een Nature & More code, die u kunt invullen op www.natureandmore.com om erachter te komen wie de teler van het product is. Ons biologische assortiment is compleet met de producten van Biorganic, geteeld en geproduceerd zonder chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Hoogvliet biedt papieren en jute zakken voor het inpakken van uw producten.

Bewust gezond
Wij helpen u graag op weg met een gezonde leefstijl, bijvoorbeeld aan de hand van producten met het ‘Vinkje. Ook bieden wij in twintig winkels een breed assortiment glutenvrije producten. Onze Daily Chef kant-en-klaarmaaltijden met het ‘clean label’ zijn vrij van E-nummers (chemische stoffen). Hoogvliet denkt ook aan de lokale producent. Wij nemen meel af van een lokale molenaar en werken samen met de Groene Hart Coöperatie die eerlijke en pure streekproducten direct van de boer naar de klant brengt. Ook verkoopt Hoogvliet steeds meer duurzame cacao- en koffieproducten met het keurmerk Fairtrade of Utz.

Milieuvriendelijk en energiebewust

Maatschappelijk verantwoord en betrokken ondernemen betekent méér dan de verkoop van duurzame producten. Het betekent ook: het voortouw nemen in milieuvriendelijke en energiebewuste maatregelen.

Bewuste maatregelen
Hoogvliet gebruikt groene stroom in haar filialen, kantoren en distributiecentra. Ook besparen we energie door LED-verlichting en permanente afdekking van vriesmeubelen. Met de vrijgekomen energie van koelers en vriezers verwarmen we de winkels. Hoogvliet scheidt en recyclet al haar afval. U als klant kunt bijdragen door uw frituurvet en oliën, oude kleding of lege batterijen bij ons in te leveren. Hoogvliet controleert verder haar vrachtwagens op CO2-uitstoot, zorgt voor een efficiënte bevoorrading en voorkomt overbodige of extra ritten met halve belading.

Maatschappelijk betrokken

Hoogvliet is een betrokken en aantrekkelijke werkgever. We bieden een veilige, gezonde en leerzame werkomgeving waarin de kwaliteiten van alle medewerkers tot hun recht komen. Ook leveren we graag een maatschappelijke bijdrage.

Sociaal leerbedrijf
Hoogvliet profileert zich als een sociaal leerbedrijf. Wij bieden een ruim aanbod van stageplekken. Daarnaast groeit het aantal werkplekken voor Wajongers. Verder beschikt Hoogvliet over een erkend opleidingshuis en helpt de organisatie zo veel mogelijk vaste medewerkers aan een mbo-diploma. Hiermee versterken we de kennis op de werkvloer. Hoogvliet doet graag iets voor een ander. We sponsoren daarom lokale initiatieven en helpen de gemeenschap. Bijvoorbeeld door het steunen van lokale lesprogramma’s voor kinderen over gezonde voeding, sporten en bewegen. We dragen op onze eigen manier een steentje bij!

0