1. Home
  2. De Kracht van Hoogvliet
  3. Bewust en verantwoord
  4. MVO-thema 3 Lokale betrokkenheid

MVO-thema 3: Lokale betrokkenheid

Hoogvliet is graag betrokken bij maatschappelijke initiatieven die een positieve bijdrage leveren aan de leefbaarheid in de buurt van onze vestigingen. Enerzijds door samen met de lokale overheid te zorgen voor een omgeving die schoon, heel en veilig is. Anderzijds door een bijdrage te leveren aan initiatieven die een positieve invloed hebben op het welzijn van omwonenden zoals een avondvierdaagse, een kookworkshop of een informatiesessie over gezonde voeding op scholen. De essentie is dat iedereen in de buurt het gevoel heeft dat de aanwezigheid van Hoogvliet een toegevoegde waarde heeft voor de omgeving.

Voorbeelden van lokale betrokkenheid:

De Hoogvliet Express in Gouda
Sinds september 2010 verzorgt de Hoogvliet supermarkt aan de Nieuwe Gouwe in Gouda het vervoer van senioren naar de supermarkt. De ouderen worden opgehaald met een pendelbus, krijgen hulp bij het boodschappen doen en worden weer teruggebracht. Bewoners van drie Goudse seniorencomplexen maken graag en in groten getale gebruik van het vervoer. De pendelbus wordt door de ouderen inmiddels liefkozend de ‘Hoogvliet Express’ genoemd. In september 2013 reikte het televisieprogramma Radar van de Tros voor dit project, namens de ouderen, de Warme Douche uit. Inmiddels verzorgt Hoogvliet ook in Soest en Hilversum vervoer voor senioren.

Het Alphense Glazen Huis
Ter ondersteuning van de actie Serious Request staat ook in Alphen aan den Rijn een Glazen Huis, waarin dj’s van de lokale omroep Alphen Stad FM zich gedurende zes dagen laten ‘opsluiten’, net als hun collega’s van 3FM. Het geld dat door de Alphense dj’s wordt opgehaald, komt geheel ten goede aan de landelijke Serious Request actie. Hoogvliet was in 2013 hoofdsponsor van dit evenement, waarmee meer dan € 50.000 werd ingezameld.

De Avondvierdaagse
In 2014 was Hoogvliet voor het eerst opvallend aanwezig tijdens de Avondvierdaagse in bijna alle vestigingsplaatsen. Medewerkers van Hoogvliet deelden appels, fruitbiscuits, pakjes drinken of flesjes water uit aan de wandelaars en zorgden natuurlijk ook voor de nodige morele support. De samenwerking met de lokale afdelingen van de Avondvierdaagse verliep bijzonder goed en dankzij de aanwezigheid van de bedrijfsleider en diverse winkelmedewerkers was de betrokkenheid van Hoogvliet op een positieve manier zeer herkenbaar.

Binnen het thema Lokale betrokkenheid hebben we de volgende ambities:

  • We zorgen voor een schone winkelomgeving.
  • We nemen onze verantwoordelijkheid om de buurt heel te houden.
  • We leveren een bijdrage aan de veiligheid in de buurt.
  • In alle Hoogvliet filialen wordt een plek onderhouden waar voor en door mensen uit de buurt informatie wordt gedeeld.
  • We hebben veelvuldig interactie met de buurt.

 

0