MVO Hoogvliet & maatschappij

Behoeften van mensen en ontwikkelingen in de maatschappij vormen de basis voor ons beleid. Deze bepalen onze speerpunten en doelstellingen. Door onze sterke verbinding met onze omgeving is Hoogvliet niet alleen een aantrekkelijke supermarkt om boodschappen te doen, maar nemen we ook onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Twee initiatieven dragen we in het bijzonder een warm hart toe en hebben we binnen de organisatie een prominente plaats gegeven: het kinderdorp Rehoboth in Zuid-Afrika en Stichting Hoogvliegers.

Kinderdorp Rehoboth
In 2013 kwam Hoogvliet in aanraking met het kinderdorp Rehoboth in Zuid-Afrika. Het dorp biedt hulp aan met hiv besmette (wees)kinderen waarvan de familieleden niet meer in staat zijn om voor ze te zorgen. Hoogvliet ondersteunt het kinderdorp financieel voor voeding en educatie.

Stichting Hoogvliegers
Stichting Hoogvliegers laat zieke of gehandicapte kinderen in de leeftijd van zes tot en met zeventien jaar een bijzonder en onvergetelijk avontuur beleven. Op het vliegveld beleven de kinderen met brandweer, politie, vrachtwagens, stoere auto’s en vooral helikopters en vliegtuigen (waarin zij zelf mogen vliegen) een onvergetelijke dag.