1. Home
  2. De Kracht van Hoogvliet
  3. Bewust en verantwoord
  4. MVO-thema 4 Duurzame handel

MVO-thema 4: Duurzame handel

Hoogvliet heeft ongeveer 14.000 producten in het assortiment. Klanten willen steeds vaker eenvoudige, duidelijke informatie over deze producten, zodat zij in één oogopslag kunnen beoordelen of deze veilig en gezond zijn. Kenmerken zoals het Vinkje spelen hierbij een belangrijke rol. Ook informeren wij de klant of de producten tot stand zijn gekomen met oog voor mens en milieu: Max Havelaar keurmerk (fairtrade) en Beter Leven kenmerk (Dierenbescherming) helpen u een bewuste keuze te maken.

Ketentransparantie
Voor een groeiende groep klanten is het belangrijk om te weten waar de producten in onze supermarkt vandaan komen. Daarom streven we ernaar voor alle huismerken de hele productieketen in kaart te brengen. Dit wordt onder andere gerealiseerd door het opstellen van convenanten met onze toeleveranciers.

Voor het thema Duurzame handel zijn de volgende ambities geformuleerd:

  • Hoogvliet biedt haar klanten de mogelijkheid om een keuze te maken voor duurzame producten op basis van heldere informatie.
  • Hoogvliet zet zich in om de gehele keten tot aan de bron inzichtelijk te maken en verder te verduurzamen zonder dat dit een negatief effect heeft op de kostprijs van onze producten.
  • Hoogvliet en haar leveranciers hanteren strenge eisen ten aanzien van voedselveiligheid.
0