De Schijf van Vijf

Wij vinden het belangrijk dat u door ons geïnspireerd wordt om lekker, maar vooral gezond te eten. Eén van onze krachten is niet voor niets Bewust én verantwoord!

De Schijf van Vijf van het Voedingscentrum is een belangrijk hulpmiddel bij het samenstellen van uw voedingspatroon. Als u volgens de Schijf van Vijf eet, neem je genoeg van alle producten die gezondheidswinst opleveren, plus alle benodigde voedingsstoffen om fit voor de dag te komen.

De Schijf van Vijf bestaat uit vijf vakken vol goede producten om uit te kiezen. Kiest u elke dag genoeg uit elk vak en varieert u daarbij volop, dan krijgt uw lichaam wat het nodig heeft.

Schijf van Vijf

De basis van de Schijf van Vijf bestaat uit producten die volgens de laatste wetenschappelijke inzichten goed zijn voor uw lichaam. Omdat ze bijvoorbeeld de kans op hart- en vaatziekten en kanker verkleinen. Als u eet volgens de Schijf van Vijf krijgt u daarnaast voldoende mineralen, vitamines, eiwitten, koolhydraten, vetten en vezels binnen. Kiest u verder niet te vaak voor producten die buiten de Schijf van Vijf staan, dan blijft u makkelijker op gewicht en vergroot u de kans op een gezonde oude dag. Bovendien helpt de Schijf van Vijf u om in grote lijnen milieuvriendelijker te eten.

Kijk voor meer informatie op de website van het Voedingscentrum.

Bron: Voedingscentrum

0