Fairtrade

Bij Hoogvliet vinden wij het belangrijk dat producten van onze eigen merken niet alleen lekker, maar ook verantwoord zijn. Daarom dragen steeds meer artikelen in ons Perfekt- en Hoogvliet-assortiment een duurzaamheidskeurmerk. Hiervoor werken wij onder andere samen met de Stichting Max Havelaar.

Het Max Havelaar keurmerk voor Fairtrade garandeert consumenten dat de producten die zij kopen, zijn ingekocht onder eerlijke handelsvoorwaarden bij boerenorganisaties (of plantages) in ontwikkelingslanden. Die organisaties bestaan uit groepen kleine boeren die zijn gaan samenwerken om een betere positie in de markt te verwerven. Om gecertificeerd te worden moeten zij voldoen aan een aantal vaste normen op sociaal en milieugebied.

De boerenorganisaties ontvangen naast een eerlijke prijs voor hun producten een Fairtrade premie. Deze premie investeren de boeren onder andere in hun bedrijf en sociale projecten als onderwijs en medische zorg. Eerlijke handel helpt de boerengemeenschap om zelf het heft in handen te nemen en te investeren in een betere toekomst.
Uw aankoop draagt hieraan bij!

U vindt in ons assortiment steeds meer Fairtrade producten. Zo dragen alle varianten Perfekt thee en Perfekt chocoladerepen het Fairtrade/Max Havelaar logo.

Hoogvliet koffiecups 100% fairtrade!

Vanaf juni 2016 zijn alle koffiecups van ons eigen Hoogvliet-merk 100% fairtrade. Hiermee hebben we een nieuwe stap gezet in de verduurzaming van ons eigen assortiment. 

Perfekt Fairtrade thee uit Sri Lanka - Genieten met een goed gevoel!

Wie het prachtige Sri Lanka bezoekt, kan niet om de theeplantages heen. Dat de theeplant het hier zo goed doet, komt door het ideale klimaat en de vruchtbare grond. Veel thee dat met het Fairtrade/Max Havelaar keurmerk in Nederland in de supermarkt ligt, komt uit Sri Lanka.

Voor de arbeiders op de Fairtrade gecertificeerde theeplantages Norwood en Lonoirn betekent Fairtrade dat er extra aandacht is voor goede en veilige arbeidsomstandigheden. Bovendien vindt de teelt op milieuvriendelijke wijze plaats. Bijkomend voordeel is dat de arbeiders voor de Fairtrade thee die verkocht wordt een premie ontvangen. Gezamenlijk bepalen de arbeiders waar ze dit extra geld aan uitgeven.

org-webshop:/SB/Algemeen/Fairtrade/ALG_Fairtrade_handen_thee.jpg org-webshop:/SB/Algemeen/Fairtrade/ALG_Fairtrade_Norwoord, theeplukker, Sri Lanka.jpg org-webshop:/SB/Algemeen/Fairtrade/ALG_Fairtrade_Kuganeshwarie.jpg

Afgelopen jaar is bijvoorbeeld op de plantage voor medewerkers een computerlokaal gebouwd. Daarnaast is de premie gebruikt om voor de kinderen van de arbeiders schoolspullen te kopen. De kwaliteit van de thee én de impact op de arbeiders en hun gezinnen maken Fairtrade thee extra bijzonder.

Fairtrade tomaatjes

Sinds december 2012 produceert het bedrijf Desert Joy de lekkerste Fairtrade tomaten in het zonnige Tunesië. Een overvloed aan natuurlijk licht, uitstekende weersomstandigheden en korte logistieke routes maken Tunesië de ideale plek om buiten het Hollandse seizoen tomaten van topkwaliteit te produceren. Dit doet Desert Joy met respect voor mens en milieu, en is daarmee de eerste Fairtrade gecertificeerde tomatenteler ter wereld. Hun passie proef je terug in de smaakvolle tomaatjes, die vanaf deze week bij ons verkrijgbaar zijn. Zalig zoete tros-cherrytomaatjes en sappige snoeptomaatjes, perfect gerijpt onder de Tunesische zon. Heerlijk snoepen voor een eerlijke prijs.

0