Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Voor Hoogvliet staat maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) voor het vinden van een goede balans tussen de gezondheid van onze organisatie, de samenleving en het milieu. Niet voor niets is één van onze Krachten: Bewust én verantwoord. Om ervoor te zorgen dat het onderwerp mvo geen loze kreet is, maar verankerd is in ons bedrijf, hebben wij vijf mvo-thema’s geïntroduceerd. Hiermee heeft onze maatschappelijke verantwoordelijkheid een formele plaats in onze organisatie gekregen.

De vijf thema’s zijn:

Hoogvliet derde in Duurzaamheidsonderzoek

In maart 2016 behaalde Hoogvliet de derde plaats in het jaarlijkse Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (mvo) onderzoek, uitgevoerd door onderzoeksbureau GFK in opdracht van Foodmagazine. In het onderzoek naar duurzaam en verantwoord ondernemen gaat het om imago’s: is de supermarktformule duurzaam genoeg in de perceptie van de klant. Daarvoor krijgen de Nederlandse supermarkten als geheel overigens een dikke voldoende van hun klanten. Het rapportcijfer is met 7,13 weer een tikje hoger dan een jaar eerder (7,12). In totaal zijn er zestien supermarkten opgenomen in de ranglijst.

In het onderzoek wordt klanten naar zes thema’s gevraagd: klanten en maatschappij, gezondheid, duurzame handel, klimaat, lokale betrokkenheid en medewerkers. Alleen op het thema gezondheid doen supermarkten het als geheel duidelijk beter dan een jaar geleden. Voor informatie over gezonde voeding is de score nu 6,85 tegen 6,73 vorig jaar.

Mvo jaarverslag 2016

U kunt het mvo jaarverslag 2016 hier lezen, of op de afbeelding klikken.

Cover mvo jaarverslag 2016

0