1. Home
  2. De Kracht van Hoogvliet
  3. Bewust en verantwoord

Bewust winkelen én verantwoord winkelen

Hoogvliet gaat in haar supermarkten bewust en verantwoord te werk. Zo kunt u bewust winkelen, omdat u erop kunt vertrouwen dat wij rekening houden met het milieu.

Bewust bezig met het milieu

Als het om transport gaat, is Hoogvliet bewust bezig, bijvoorbeeld door de transportafstand in de organisatie te minimaliseren. Daarnaast zorgen we voor een maximale afvalscheiding en afvalverwerking. In de winkel biedt Hoogvliet u de mogelijkheid verantwoord boodschappen te doen. Waar mogelijk is er keuze uit biologische en fair trade producten in ons complete assortiment. Of denk aan de mogelijkheid tot recycling. Bij iedere Hoogvliet supermarkt kunt u oude spullen inleveren. U kunt veel bij ons kwijt: glas, batterijen, gebruikte kleding of frituurvet. Alles wordt milieuvriendelijk verwerkt! Verder hebben we ook papieren of juten draagtassen voor u.

100% Groene elektriciteit

Wij kopen al onze elektriciteit groen in, zowel voor onze winkels als voor ons distributiecentrum en de kantoren. Daardoor kunt u nog beter verantwoord en bewust winkelen bij ons. De groene elektriciteit is voor 100% opgewekt uit hernieuwbare bronnen. Hiervoor heeft Hoogvliet de Garantie van Oorsprong (GVO), de opvolger van het Groencertificaat. Bij de opwekking van groene elektriciteit worden geen milieubelastende fossiele brandstoffen gebruikt en komen nauwelijks vervuilende stoffen vrij.

Bewust winkelen en verantwoord bezig zijn, het kan bij Hoogvliet!

0