Hoogvliet & Maatschappij

Hoogvliet zet zich graag in voor de maatschappij. Twee initiatieven dragen we in het bijzonder een warm hart toe en hebben we binnen de organisatie een prominente plaats gegeven: het kinderdorp Rehoboth in Zuid-Afrika en Stichting Hoogvliegers.

Kinderdorp Rehoboth

org-webshop:/SB/2017/Alg/Algemeen/2/ALG_2017_2_Algemeen_kinderdorp.jpg

In 2013 kwam Hoogvliet in aanraking met het kinderdorp Rehoboth in Zuid-Afrika. Het dorp biedt hulp aan met hiv besmette (wees)kinderen waarvan de familieleden niet meer in staat zijn om voor ze te zorgen. Hoogvliet ondersteunt het kinderdorp financieel voor voeding en educatie. De volgende doelen zijn hiermee onder andere bereikt:

  • ✔ Realisatie van een schoolgebouw
  • ✔ Financiële steun met een interne omzetregeling die € 47.212 heeft opgebracht

Daarnaast betrekt Hoogvliet haar medewerkers via een evenement bij de goede doelen. De groep medewerkers die het kinderdorp eind 2015 hebben bezocht, organiseerden in 2016 de Hoogvliet Parade. De opbrengst van dit evenement is gelijk verdeeld over het kinderdorp en Stichting Hoogvliegers.

In het voorjaar van 2017 zal een nieuwe groep medewerkers het kinderdorp gaan bezoeken en zich inzetten voor beide initiatieven in 2017!

Stichting Hoogvliegers

Stichting Hoogvliegers laat zieke of gehandicapte kinderen in de leeftijd van zes tot en met zeventien jaar een bijzonder en onvergetelijk avontuur beleven. Op het vliegveld beleven de kinderen met brandweer, politie, vrachtwagens, stoere auto’s en vooral helikopters en vliegtuigen (waarin zij zelf mogen vliegen) een onvergetelijke dag. Ook in 2016 heeft Hoogvliet als sponsor een aantal Hoogvliegersdagen ondersteund. Medewerkers van Hoogvliet hebben als vrijwilliger een bijdrage geleverd aan de organisatie van de Hoogvliegersdagen op Airport Rotterdam en vliegveld Hilversum. Voor de Hoogvliegersdagen in Midden-Zeeland en Noordwijk is de lunch verzorgd.

In de maand april heeft Hoogvliet twee acties georganiseerd om geld in te zamelen voor Stichting Hoogvliegers. Van alle 1,5 literflessen Coca-Cola die in de maand april verkocht werden, doneerde Hoogvliet € 0,10 aan Stichting Hoogvliegers. Tevens kregen klanten de gelegenheid om hun statiegeldbon te doneren aan Stichting Hoogvliegers. De opbrengst van beide acties bedroeg € 11.500. Hoogvliet heeft dit aangevuld met € 10.000.Het totaalbedrag dat Hoogvliet in 2016 gedoneerd heeft aan Stichting Hoogvliegers bedraagt € 31.500.

Meer weten? Bezoek de website: www.stichtinghoogvliegers.nl

org-webshop:/SB/2017/Alg/Algemeen/2/ALG_2017_2_Algemeen_parade.jpg

Hoogvliet Parade

Op 29 mei 2016 organiseerde Hoogvliet een festival op het terrein van onze bakkerij in Bleiswijk voor al haar medewerkers en hun familieleden: de Hoogvliet Parade. Een dag met leuke activiteiten en optredens voor jong en oud, waarbij de opbrengst van € 20.000 ten bate van het kinderdorp Rehoboth en de Stichting Hoogvliegers is gekomen.Een fantastische dag om op terug te kijken!

0