Hoogvliet uw bloemen en planten supermarkt!

Wie wordt er nu niet blij van een prachtige bos bloemen? Staat zo gezellig op tafel! Maar ook een kamerplant geeft kleur aan uw interieur. En is ook nog eens leuk om cadeau te doen. Met een beetje verzorging heeft u er jaren plezier van!
Hoogvliet heeft een ruime keuze in bloemen en planten, aangepast aan het seizoen. Of u nu op zoek bent naar een mooie gezellige bos of iemand wil verrassen met een fleurige kamerplant, bij Hoogvliet bent u aan het juiste adres.
Uw bloemen en planten haalt u natuurlijk op onze bloemenafdeling in de winkel, maar uw bloemen en plantenvoeding bestelt u ook net zo gemakkelijk online! 

De orchidee - elegant in elke woonkamer

Wist u dat er ontelbare orchideevarianten zijn in heel veel vormen en kleuren? Kies nu uw favoriet of maak een speels tafereel van meerdere soorten bij elkaar. Zo heeft u al vroeg het voorjaar in huis.
Voor alle orchideeën uit ons assortiment geldt het volgende:

  • Standplaats: Licht, maar niet in de volle zon.
  • Temperatuur: 18 - 25° Celsius is optimaal.
  • Water: één keer per week de halve pot in lauw water dompelen, gedurende ca. 15 minuten. Daarna goed laten uitlekken.

Bamboo orchideeorg-webshop:/SB/Algemeen/Bloemen-planten/ALG_Bloemen-planten_Bambo-oorchidee.jpg
De Bamboo orchidee is in zeer veel kleuren te verkrijgen: van wit, roze tot paars, maar ook blauw, geel en groen. 

Speciale verzorgingstips: na de bloei de tak helemaal wegsnijden. De plant maakt ieder jaar 1 of 2 nieuwe scheuten. Als deze volgroeid zijn gaan ze weer opnieuw bloeien.


Spinorchideeorg-webshop:/SB/Algemeen/Bloemen-planten/ALG_Bloemen-planten_spinorchidee.jpg 
Vanwege de spinvormige bloemen wordt deze orchidee ook wel de spinorchidee genoemd. 

Speciale verzorgingstips: Na de bloei de tak helemaal wegsnijden. De Cambria zal een nieuwe scheut maken waaruit, als hij volgroeid is, een nieuwe tak groeit.

Vlinderorchideeorg-webshop:/SB/Algemeen/Bloemen-planten/ALG_Bloemen-planten_vlinderorchidee.jpg

De vlinderochtidee wordt ook wel Multiflora genoemd. De multiflora dankt haar naam aan de hoeveelheid fijne bloemetjes. Deze orchidee blijft altijd kort en gedrongen. 

Speciale verzorgingstips: Na de boei de steel boven het tweede oog afknippen (oog is een verdikking in de bloemsteel). Vanuit het oog kan een nieuwe bloemtak groeien. Tevens kan er onder ieder nieuw blad een nieuwe tak groeien. 


Viooltjesorchideeorg-webshop:/SB/Algemeen/Bloemen-planten/ALG_Bloemen-planten_viooltjesorchidee.jpg 
De bloem lijkt op een viooltje, vandaar naam viooltjesorchidee.  

Speciale verzorgingstips: na de bloei de tak helemaal wegsnijden. De plant maakt ieder jaar 1 of 2 nieuwe scheuten. Als deze volgroeid zijn gaan ze weer opnieuw bloeien.